dicaser Nickli Üyeden Alıntı
ustacım aslında hiç bi lastik leş değil ; artık kötü lastik kalmadıgı için yorum yapmak , fikir yürütmek zor..
ben bu lastikleri alırken yani champirolar eskiyince dunlop'un sitesinden sportmaxx modelini begendim ,
lastikçiyede gittim katalogunada baktım , adamlar bu lastigi r8 , tt gibi modellerde kullandıklarını ;
hatta katalogtaki kapak resmi r8 üzerindede sportmaxx oldugunu gordum bende ii bişeydir diye aldım ;
ancak ben bu lastiği alırken lastikçinin ağzından şöyle bir laf duydum ;
abi bu yuksek performans lastigi , bu lastigin en onemli ozelligi bu lastik ısındımı bundan tam verim alırsın..
ozmn , yani lastigi aldıgım zaman adamın dedigini tam olarak anlayamamıstım hatta potenza icinde aynı seyi soylemisti..
aldıktan sonra adamın ne demek istedigini anladım :)
adam açık açık bana alma demiş :) çünkü benim tjetim o lastigin istedigi ısıya gelebilmesi icin surekli 150-300 km/s hızlarda seyretmesi lazım..
tjet motorlu bir araç hic bir zaman sportmaxx modelin yada potenza modelin istedigi ısıya ulasamayacagı icin , lastikte hic bir zaman tam performans veremeyecek..
isin ozu lastigin istedigi ısı fazla , istedigi ısıyı ancak 200km ve ustu hızlarda yakalayabildigi icin sehir ici fındık turbo makinalar icin gereksiz lastikler :) ve gereksiz paralar...
evet doğrudur dunlop bitmiyor :D saka değil harbiden lastik bayaga uzun dayanıyor..