her ıkısınıde sahıp oldum.1 sene kullandım .
her konuda kesınlıkle EVO : )
Printable View
her ıkısınıde sahıp oldum.1 sene kullandım .
her konuda kesınlıkle EVO : )
1000hp yemi dayanıyor???hangi kafadasınız bılmıyorumda dünyada 1000hp ye dayanan bir impreza şanzımanı yok olmasıda mümkün deil stock olarak.evo nun 5 ileri şanz.nın neye nekdr dayandığını BİZ kullananlar buralarda gayet iyi biliyoruz,dünyada biliyor.
sti şanzmnıda basarılıdır ama 6ileri oran olarak super ayarlanmıs 5 ileri evo şanzm na karşı zayıf kalır
çit kırıldim bi evo buralarda yok,kullandığım 8 adet evonun hiçbirinde yada çevremdeki onlarca hiçbir evo kullanıcısında yok hatta dünyada bile yok:),sizin oralarda bi sıkıntı var heralde?
sanayiye gidin bol bol subi görürsünüz.
ikiside iyi arabadır fanatik olmaya gerek yok dünya kdrda sti ım oldu gayet rahat karşılaştırabiliyorum yani.
Yok artık...
Standart hangi şanzıman 1000 hp ye dayanır Allah aşkına yaa...
1000 hp arabanın torku en az 1000 hatta 1000 üstüdür,o kadar torku nasıl aktarabilicek?
Allah aşkına uydurma sallama yorum yazmayalım forum çok komik bir hal alıyor.
Mitsubishi Evo vs Subaru WRX sti vs Audi S4 ( stock ) - YouTube
Seneler oncesınden bır vıdeo
evoda bobin 3dk buji 5 dk da sökülüyor. yatak yorgan kontrolu 1 saatte. bu saydıklarım en basıtleri subaruda yatak yorgana bakma şansın yok motor yere ınmeden. bobın ve buji desen en az 1 er saat.
yürüyen STI
motor EVO
black mamba evo bildigim kadaryıla 705 hp de kendi şanzumanını kullanıyordu sadece oranları değişikti sanırım.
3 4 stı'm oldu subaruya her bındıgımde kırılacak korkusuyla gezdim :) evoda kafam rahat :)
evo kırılmaz diye birşey yok ama stı a göre daha saglıklı oldugu kesin. biraz şans ve kısmet meselesi...
hakkında hayırlısı..
Ben bu forumda marka savunmya gelince gc8 e stock sanzuman 500 hp binen gordum o yuzden haklisiniz evonun sanzuman yuruyen aktarma cok saglam.benim gordugum yuruyenden sanzumandan sikinti ceken evolar sonradan yapma evodur muhtemelen :)
Rs2 sanzumani 1000hp de sikinti cikarmiyor gerci baska konularda vag sanzumanlara demedikleri kalmadi ama idare eder bi deger kanimca :)
valla size şöyle bi örnek vereyim gördügüm,
hawkeye btu48 2.5lt bw368xl turbo 2.48bar üstünede 100-200shot nos basıyodu sadece triple carbon baskı balata vardı bayada kaldırıyordu hee 1000hp degilde 900dür :) şanzıman kırmadan bi dünya draglara girdi kırmadan :) problem degil 750hp olsada Allah bereket versin .
Bu şanzıman konusu evo forumunda da tartışılmış, ilginç yorumlar var :)
Sti transmission vs evo transmission - evolutionm.net
Bildiğim kadarıyla 5 ileri şanzımanı olupta upgrade yapmak isteyen sti sahipleri genelde aftermarket ürünlerden çok 6 ileriye geçiyor, türkiyede de var bildiğim.
Bir de belirli bir güçten sonra evo'nun oem debriyajı ve transferi zorlanıyor, özellikle sti 6 ileride 400-450+ hp olarak oem debriyajla kullananlar çok sayıda var.
Ben subaruyu daha çok seviyorum, ama subaru daha iyidir anlamına gelmiyor. Tamamiyle tercih meselesi.
Peki stok motor ve yuruyenle pist kullaniminda hangisi daha dayaniklidir desek?Misal buyuk turboya gectiniz ayar guzel yapildi ama debriyajindan pistonuna hersey standart kaldi ciktiniz sogutmadan cayir cayir turluyorsunuz.Hepsini ayni kondusyonda sayarsak evo 8 vs evo 9 vs sti 2.0 vs sti 2.5 olarak ve hangisi hangi yonuyle?
İki araçta keyif aracı olduğuna göre ufak tefek artı eksilerin lafı olmaz hangisi seni cezbediyorsa onu almalısın ayrıca hangisini alsan bol bol çok keyifli ve can sıkıcı anların olacaktır
Büyük turbo ile pist doğru seçim olmaz stoc turbo ile daha keyif alırsınız stoc turbo ile ikiside sorun çıkarmadan turlayabilirsiniz mühim olan güçten ziyade fren ve yol tutuş oda aralarında yine atla deve yok
2000 - 2002 yılları arasında üretilen bir bugeye sti ile
Sanırım 2003 - 2005 yılları arasında üretilen bir evo8'in o mu bu mu şeklinde tartışılması ve rakip olması bile bence güzel bir durum...
Fanatikliğim yok, açıkcası bugeye sti'ları da kasa itibariyle çok beğenirim, ama gerek bazı arkadaşların bahsettiği sebeplerden gerekse kişisel tercihimden, konu başlığı olan iki araç arasından evo8'i tercih ederdim (mümkünse kırmızısı). :)
Ama blobeye sti (hatta dccd'li sti) ile evo8 veya 9 arasında kalsaydınız, sanırım biraz da özel sebeplerden olsa gerek kesinlikle blobeye derdim :)
Eğer imkanınız varsa, iki aracı da kullanın, gezin, ondan sonra araştırmalarınız sonucunda hangisi aklınıza yatarsa onu alırsınız. Hayırlısı olsun ...
kesinlikle sti,bana göre albenisi ve sesi daha hoş
Şöyle yerle bir Bi hawkeye olsa.. Blitz cat backli falan
2003 Model STI, 2007 Model STI ve şu an 2005 Model Evo 8. Türkiye şartlarında STI daha ağır basıyor ama Evo'da kesin ve kesin denenmesi, tecrübe edilmesi gereken bir kanatlı.