rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar , size bu konuda yardımcı olabilcek kişilerden biri olarak gördüm kendimi zira 2 sene üstünden inmeden vtec2 kullandım. Şimdi 307 var 2005 model. Ben size 2005 model 307den yola çıkarak üstünlüklerini anlatacağım oradan da 207 gtye geçeriz. :)
Hondacıydım hem de 30 bine vtec2 ilanı açanından. :D Fakat 2004civicten 2005 307ye geçtim. Far sensörü, yagmur sensörü, park sensörü,direksiyondan kumanda vs geldi.
Direksiyon hissi,tepkileri açık ara önde 307de. Koltukları sadece zaten alma sebebi. Her türlü virajda tutuyor. Fren konusunda arada gerçekten dağlar yok denir ya burada fark dağ tepe bayır :) Yol tutuşta civic gerçekten çok geride. Üstelik bu kıyaslamada civicte 0 aldığım michelinler vardı , şuan 40 binde michelinlerim var. Yeni lastik alsam bi daha civicin yüzüne bakmam o derece.
Özlediğim tek ama gerçekten tek artısı Vtec2 nin 0-100 0-130 hızlanması bambaşka bir keyif. Ne arabalarla denk geldim kaç yüz kere insanların yüzlerindeki ifadeyi izlemek çok tatlı bir histi :)
Uzun oldu ama işin özü vtec2den 307ye geçmek sınıf atlamak oldu. Bu arada araç 1.6 hdi 110luk.
Gel gelelim 207 gt kıyasına. Bi kere 150 hp turbolu aracın olcak performansta daglar yok demek espri olur. Alt devirlerin dolu dolu gezmek çok daha keyifli. Bir yazılım eksoz dp yaparsın , yani 1000 lira masrafı iki araca yap , vtec2 anca 125 hp falan olur o da işte belli devirde. Fakat 207 gt ile 180 civarı olursun. Arada Toroslar olur..
Yakıt denmiş ben izmire göre konuşayım sakinde 7-8 litrelerde dolaşan arkadaşlarım var izmirde. Vtec2 de ölü ötesi kullanınca 6 litre civarında dolaşıyordu trafiksiz. Trafiğe gir o da 8 9. Yani arada 2 3 kat değil alakası yok. Şehir dışı yakıtında hele şu var ki vtec2 nin en kötü yanı 120 ile giderken 3800 devirde seyir ediyorsunuz. Hem gürültü hem güzel bir yakıt içişi oluyor uzun yollar. Not: az yakması 80 i hiç geçmeden 30 lira benzin ile 165 km de yaptım. yolda sollamayan ağaç kalmadı artık :)
Özetle ; 207 gt yerine 207 rc ye bakın farka değer. Yok bulamadınız 207 gt alın düşünmeyin bile. 30 lira 207 gt ise , vtec2 20 22dir. Aradaki bunca farka göre, arada böyle bir oran olmalı.
Günlük sakin kullanıp 35 kuruş civarı yakmak , canınız istediğinde 180 hp civarında tatlı tatlı gazlamak için 207 gt-rc alınır. Yol tutuşu frenleri donanımı model yılı hepsi avantaj. 35 kuruşu göze alsam yarın satıp alırdım :)