Hehh.. şöyle düzgün, daha doğrusu amaca hizmet eden bi cevap geldi.. :D
Printable View
Yeni kasa opc ile karşılaştırmak lazım 208gti i.
208 in arka görünenden geniş ve rahat rahat oturulabiliyor.. koltuga oturup gazlamayan anlıyamaz keyfi..
Yeni kasa opc ile karşılaştıracaksak Opel in o çirkin ötesi Corsa tasarımına yaklaşmadan,koşarak GTi almaya giderdim. Fakat bir önceki yani D kasa opc ile 208 GTi kıyasladığımda hala Nürburgring'in GTi'a göre çok daha özel ve agresif olduğunu düşünüyorum. Performans konusunda iki araç da hemen hemen aynı gibi fakat opc nür'daki brembo frenler, blistein amortisörler, remus egzoz sistemi ve nür detayları çok daha kaliteli geliyor bana.
208 denemedim, kullanmadım, içine oturduğumda o direksiyonun göstergeleri kapatması beni çok irite etmişti. Tipini de çok beğenmiyorum,özellikle önden. Nür bana daha kişiselleştirilebilir ve görsel olarak daha güzelleştirilebilir geliyor.
İç mekan konusunda opc oldukça geniş, durduğu gibi küçük değil.
Corsa'yı Daha bugün detaylı şekilde inceledim. Çok şık bir araç. Kilitli diff, brembo fren sistemi, bilstein suspansiyonlar, recaro koltukları, çok hoş jantları ile 208'den 3-5 adım ilerde bence. Tam bir HOThatch. Tasarımı göz alışkanlığından dolayı eski gelsede, güzel bir araç. İçide cam tavanla birlikte gayet ferah.
Corsa'nın Eksi yönleri ise; öncelikle çook sert. Zımba gibi denir ya, aynen öyle. Böbrek taşı tedavisi için iyi çözüm. Şehir içi bozuk yollarda siniri bozabilir. Birde oturma pozisyonu biraz yüksek. Daha aşağıda olabilirdi. Yakıtıda 208'den fazladır sanırım.
Kısaca bekar adamsam Corsa alır, viraj yaparım. Evli biriysem bu seçeneklerden başka bir tercih yaparım:)
valla benimde kafamda olan 2 araç bende çok kararsizim opc NRE neden 230hp den sonra sıkıntı veriyor ki benim niyetim alip 2 3 sene binmek.208 gti güzel NRE de corsa biraz daha özel araç amasida var işte :) :)
http://i.hizliresim.com/ZLbbWk.jpg
Bu görüntü bile yeter. Bence sınıfında en sportif görünen araç. Kesinlikle daha özel duruyor. Var diye sölemiyorum gayet objektif bakıyorum:)
Bi de hayrına arka koltuğa oturup da bi resim çekeydiniz süper olurdu.. :D
OPC der susarım :)
http://i.hizliresim.com/4LB6lY.jpg
Bu sınıftaki birçok araca bindim. Arka koltuğu en ferahlardan. Yeterli baş ve diz mesafesi var. Ama ön koltukların yapısından dolayı, inip binmek brz zahmetli.
Bindiniz yani arkaya..? Boy kaç ki?
Yani bu Sınıfa göre yorum yapıyorum. Grandsalon beklemiosun dur sanırım?
Yok canim.. tabii ki beklemiyorum.. :)
Sadece, eşe dosta beddua ettirtir mi onu merak ediyorum aldın ettin diye :D
Yok ya rahat rahat seyahat edersiniz en basiti Emre kaç defa ailesiyle seyahat etti bir sorun olmadan.
İlk hedefim normalde bu değil ama 50bine de temiz bi tane buldum. Gidip bi de içini son bi kez inceleyip karar aaşamasına geçicem.
Corsa opc dışı ile mükemmel duruyor içi artık eskidi, ne yazıkki sertliğe çözüm varsa ben opc nur isterim açıkçası.
208 gti sahipleri araçları hakkında gözlemlerini bizimle paylaşabilirler mi?
yakıtı, frenleri, yol tutuşu, standart ve cooler egzoz yazılım gibi modlarla hangi araçlara denk gidebileceği gibi....
Hala 0'ı var mı Nur'un! ;)
Yoksa ilanlardakiler 2103-14 model fln mı?
Burda Opel showroomlarda 0 var çünkü..
ilanlarda 2012-2013 modelleri var mini cooper s e alternatif düşünüyorum.Sizin orası neresi ? sıfırı dediğiniz 2015 model mi ? yani en son cıkan kasa ?
Bursadaki sıfırlara ne diyolar fiyat olarak??
Elde kalan oldukları belli.
ikinci ellerde 55li rakamalara mevcut sıfırı varsa sıfırına bakalım.
Izmir'de var mi acaba bi showroomda sıfır kalmış olarak??
Nür abartıldığı kadar sert değil bence. Günlük HKS coilli S2000 kullanıyorum diye bana yumuşak gelmiş de olabilir ama berbat değil. Yüzü bence eskimedi, en yakışıklı Opel hala gözümde tabi ki bu kişiden kişiye değişir. Param olsa ve hothatch alacak olsam, eğer geliyorsa yeşil nürburgring alır tek olurdum. Ayriyetten çok da rahat yüklenen bir araç, vxronline.co.uk de birçok yüklü opc mevcut 350 400 hplerde sıkıntısız gezen.
Ananem,babannem ve dedem ile İstanbul-Balıkesir arası bavullarla beraber sorunsuz gittik kimse de rahatsız olmamıstı. Arka alan 4 kapı Corsadan daha geniş bu arada.
Performans görüntü vs bakımından bahsetmiyeceğim direk Bende corsa d sport var 1 kere arkaya kendim oturdum boy 1.83 ve bi kaç defada kuzenlerimi oturttum mecbur kaldığım için onlarda 1.85 boyunda falanlar ben arkada çok rahat ettim kuzenlerimde aynı şeyi söylediler. Gidip gelinen mesafe İstanbul-İzmir İzmir-İstanbul.
tarçın olsun 10 kuruş fazla olsun candır o can :)
http://i.hizliresim.com/mP7Qyy.png