User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Subaru Impreza vs Jetta

emre2blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Subaru Impreza vs Jetta

Merhaba,

Hayırlı bayramlar, ve iyi günler, bu aralar 4 Kapı, az yakan, uzun yolda kullanılacak, ( ÖR: çorlu-istanbul arası ) Şekli oturaklı iyi bir araba arayışı içindeydim. Tabiki Araç kredisine de uygun olacak, 2007-2009 falan. 3-4 yıl kullanıp satacağım cinsten. Yılda 15000-20000 KM yapacağım garanti, kendim için. Babam Tutturdu Jetta Al, oturaklı, iyi falan ama, Fiyat konusunda en az 10000 TL daha çıkmam lazım düzgün bir araç bulmak için. 29 Yaşındayım, araç biraz ağır kaçar gibi geliyor bana. Dizel falan buldum, tanıdığım hiç bir usta/tamirci dizel alma diyor. Bitti onların dönemi, yok filtre yok partikül falan. Chip yapacan, ortalık kara duman olacak, tren gibi. Aldığın araç zaten ekmeğini yemeye az kalmış araç sende patlayacak falan filan, Al Çekirdek motor Turbo benzin bak işine diyorlar. Neyse Biliyorsunuz ki 1.9 TDI PD Vergisi yüksek. Fiyatı Yüksek, KM si yüksek. ( Bütçeme Göre Diyim ) 2.0 TDI CR Keza aynı . 1.6 TDI yeni Fiyat yüksek , falan derken. Biraz Kalbimi dinleyim dedim. 2007-2009 Subaru İmpreza diyor o da, AWD olması, Boxer olması çok çekici ( Ses Açısından ) Hani STI falan alamam zaten ama, 1.5 veya 2.0R alıp LPG li falan denesem mi?

Araçı kullananlar vardır elbet, Servis bakımları ücretleri TRdeki En pahalı servis diyorlar. Parça yok, alma, bitirir seni bu araç falan diyorlar. Ne alayım diye sorsam, Multijet Punto al diyorlar. Abi TR de araç yokmu başka? Puntolar çok güzel şimdi, Tofaş değil ama ne bileyim. benmi kafayı yedim nedir ? Bir yardımcı olsanız? En azından Subaru hakkında bilgim olsun. Çorlunun Soğuğu, Karı,Buzu da var bunun içinde, Uzun yolda LPG,

PS: İlanlara bakıyorum birde hep bu LPG de 25 kuruş muhabbeti nedir? 1600cc de 25 kuruş, 2000cc 'de 25 kuruş negüzel yaaa, gerçek değerler nasıl, Şehir içi hiç kullanmayacağım desem yeridir. %90 hep şehir dışı uzun yol.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bnde çorludan yazıyorum imprezayı kafadan sil bikere hatta aklının ucundan bile geçirme usta adına var mı kimse adamlar daha hondayı bile çözememişler o yüzden heyecan arama kendine standart az buçuk bişeyley yapabilceğin araçlara bakmanı öneririm. 25 kuruş muhabbetine gelincede 2,0 motor accord uzun yolda 25 kuruş yakar 1,6 civic ise 20 kuruş yakar ama bu arabaya göre değişir tabi ...

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2007 kasa impreza aklından bile geçirme, oturak-kalite-yakıt v.b.
    her konuda rezalet bir araba daha birkaç ayn önce sattık ilk sahibiydik..

ilk km sinden son kmsine kadar, servisinden parçasına, kapı kalitesinden iç kalitesine, en ufak noktası bile iyi değil...

Rally de kullanma dışında impreza için bu yorumları yapmayanlar kesinlikle iyi arabaya binmemiştir diyebilirim..

Bu durum sadece impreza modeli için geçerli.. 2008 sonrası kasası hakkında da bilgim yok o yüzden bahsettiğim kasalar ve sadece imprezalar için konuşuyorum..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

JusticeForAll
    Misafir
    uzun yol yapacaksanız megane 2 dizelde olabiblir sedan bi araç acısından dedım. veya 307 1.6 dizel sunrooflu falan alırsınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay bee, bütün hayallarim yıkıldı. Çok üzüldüm, peki o kadar teknoloji falan.... çok mu sert bir sürüşü var. Ustalar/Tamirciler zaten anlamıyor olayına hak veriyorum. onlara kalsa, tofaştan şaşma. ( Yakınımdakiler için söylüyorum. ) 4x4 'ü nasıl ozaman o damı kötü ?

Birde Dizel olursa, chip falan düşünüyordum. Ama arkadan atılan kara duman, trene benziyor. Nasıl egzos pulu alabiliyorsunuz? Partikül filtresi tıkanmıyor mu? Yada iptal etsen çıkan gazdan baş ağrısı veya mide bulantısı falan yapmıyor mu? Ben mi çok kasıyorum yoksa ?

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jetta 2006 fsi var bende, uzun yolda 90 ı geçmeden gidersem 5.5 litre yakıyor. Tüp yok. Şehir içi için aynı şeyi diyemem. Kesinlikle tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JusticeForAll Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzun yol yapacaksanız megane 2 dizelde olabiblir sedan bi araç acısından dedım. veya 307 1.6 dizel sunrooflu falan alırsınız
    Keşke,,, Fransız araç olduğu için alamam, babamdan dolayı, inan onunla tartıştığıma deymez. 100 Yıl sürer , neden fransız arabası aldın diyee yine . 2005 C2 VTR'm vardı. 2012 IBIZA 1.2 TSI aldım, eşim kullanıyor. Sattırana kadar binlerce defa dedi. İnan deymesss

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cıvıc beyaz elegance tavsiye ederim.filitre egzoz gezersin.lpg dede az yakar şeklide çabası.hayırlı olsun şimdiden.

JusticeForAll
    Misafir
    puntonun dizelide alınabılır eğer paranız yeterse bravo mjetlerde cok iyi kuzenımde var 1.6 dizel dynamic plus cam tavan hariç full 2010 model 33e aldı

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6tdi 'lar var forumda 140 hp 340-350 nm tork larda. kara duman yok.

jetta tavsiye ederim.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jetta Hala iyi bir seçim gibi duruyor. Honda Zaten aklımda idi , fakat nedense çoğu pert kayıtlı ağır hasarlı. Honda ile tanışıklığım çok az, ama yavaş kullanılacak bir araba değil, erdemli olmak lazım o araç içinde 90la gitmek için. Sonuç hep önden kazalı ve büyük olasılıkla pert bir araç olacaktır. Pert kelimesi güzel değil ama sonuçta yazınca insanın parmakları telefona gitmiyor aramak için. Fiat içinse hala içimde bir alevi var. 2 sene Fiat Bravo 1.6 kullandım. Filtre egzos gezdim. Gitmesine güzeldi çok yakardı kerata, sattım, sattığım gün kurtulduğuma şükretmiştim. Ama hala içimde biryerlerde gezer, yeni çıkanların kalitesi ne durumda. Multijetin performansını, yakıtını ve mod potansiyelini biliyorum ama, işçiliği çok kötü falan dediler.

PS: ve Subaru için hala kötü mü fikirleriniz. Toyota 'da baktım ama videoyu izleyince :

http://www.youtube.com/watch?v=IWzAE...e_gdata_player

otto985 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende jetta kullanıcısıyım 2006 model 2.0 TDİ ilk sahibiyim ve çokda memnunum yakıt tüketimi uzun yolda 5.0 5.5 arası yakıyor gayet konforlu ve kalitelidir.Bu zamana kadar hiç bi problem yaşamadım yağını suyunu eksik etmezseniz sizi üzmez.Ayrıca yazılımla uzun yolda tüketimden tasarruf etmenizi sağlar gayetde eğlenceli olur.Aklınıza takılan bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    impreza ve jetta nasıl karşılaştırılır bilemiyorum sanırım bir buhran yaşıyorsunuz

jetta bana göre ;takım elbisenizi giyer ,marşına basar , kemerinizi bağlar , iki elinizle direksiyonu tutar gidersiniz...

impreza ; evden onu kullanmak için çıkar ,karşısına geçip şöyle bir bakar ,kapısını açıp çıtasız camlara hayran hayran bakar ,marşına basar , gaz verip sesini dinler ,yola çıkıp her virajın her direksiyon hareketinin keyfini sürersiniz ...

2006 impreza kullanıcısıyım , daha öncede 94 model impreza kullandım ,94 olan aracımı 220 binde sattım motoruna anahtar değmedi rutin bakımları dışında arıza yapmadı , yeni aracımda 2.0R servise gitmez ,arıza yapmaz sadece 10 binde bir yağını- filtresini değiştirir , gerektikçe balatasını değiştirir ,80 binde bujisi ,100 binde trigeri değişir , bunlarıda her oto tamircisi yapar , parçaları bulunur , açarsın telefonu adam kargoyla yollar ...

herkes subaru sahibi olamaz , olanda bi daha başka arabaya zor biner...

JusticeForAll
    Misafir
    dediğim gibi kuzenimde 1.6 mjet bravo var bence gayet iyi tüketim gidiş görünüş donanım olarak

volume16
    Misafir
    Punto t-jet te bakabilirsin turbo benzin lpg de problem yaratmıyor.

cihan_06MLC60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    walla @exca'ya katılıyorum.

subaru ile jetta kıyas yapılabilecek kategoriler değil bir kere. senin tek dezavantajın diyim çorlu'da olman o da servis bilgi eksikliği. servisi geldiğinde de istanbula geçersin olur biter. gerçi impreza ile servise gitmene gerek yok yağ değiştir sularına bak devam et. büyük bakımlarında gider girersin servisine.

25 ykr muhabbetini söliyim sana. 2008 kasanın 1.5 ini kullandım yakıt değeri 11 lt idi aynı kasanın 2.0r ı da 11 lt yakıyordu. şu anda 2.0r kullanıyorum oda 11 lt yakıyor .
    CHEVROLET LACETTİ 1.6 ('06 HB)
    SUBARU IMPREZA 1.5 ('08 HB)
    SUBARU IMPREZA 2.0R (07)
    IMPREZA 2.0 WRX ( 03)
    HONDA ACCORD 2.4 EXECUTİVE(03)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    impreza ve jetta nasıl karşılaştırılır bilemiyorum sanırım bir buhran yaşıyorsunuz

jetta bana göre ;takım elbisenizi giyer ,marşına basar , kemerinizi bağlar , iki elinizle direksiyonu tutar gidersiniz...

impreza ; evden onu kullanmak için çıkar ,karşısına geçip şöyle bir bakar ,kapısını açıp çıtasız camlara hayran hayran bakar ,marşına basar , gaz verip sesini dinler ,yola çıkıp her virajın her direksiyon hareketinin keyfini sürersiniz ...

2006 impreza kullanıcısıyım , daha öncede 94 model impreza kullandım ,94 olan aracımı 220 binde sattım motoruna anahtar değmedi rutin bakımları dışında arıza yapmadı , yeni aracımda 2.0R servise gitmez ,arıza yapmaz sadece 10 binde bir yağını- filtresini değiştirir , gerektikçe balatasını değiştirir ,80 binde bujisi ,100 binde trigeri değişir , bunlarıda her oto tamircisi yapar , parçaları bulunur , açarsın telefonu adam kargoyla yollar ...

herkes subaru sahibi olamaz , olanda bi daha başka arabaya zor biner...
    Hehehe, Günaydın, bende aynısını diyorum. Ben hala gencim, ayrı yaşasamda babamın laf etmesinden sıkılırım, kötü birşey aslında. Neyse ona kalsa dadiğin gibi, al jettayı giy takım elbiseni gez, 90 Km yavaş yavaş, ama bana çok zor. Beni dengelemeye çalışıyor. Aklımda ne araçlar var ama olmuyor şu anlık. Bende en mantıklısı, hem proje için uygun , hem ne bileyim, subaru işte çok kötü bir araba olacağını düşünmüyorum. Haa yakıt bakımından fazla yaktığını yabancı sitelerde söylüyor. Bende 1.5lt 11lt yakacağına 2.0R 11lt yaksın diyorum. Oturup STI alacak durumum yok, 2.0R için En kötü LPG yapar kullanırım diyorum. Banada Proje arabası olur. Hem Mod. parça sıkıntısı çekmem, diyordum ama yeterli bilgi bulmam lazım, elimin kuvvetli olması gerekiyor. Sağolun bu arada, bilgiye açığım hala ne biliyorsanız yazın bence.

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toyota Corolla dizel düşünmezmisiniz uzun yolu çok güzel.Çankırı'dan Antalya'ya bir yolculuğum oldu hiç rahatsız etmedi.Yakıtıda azdı.
    #eksikpazar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jetta versus Corolla Chico Volkswagen - YouTube

Video hakında ne diyorsunuz? 1400Kg toyota için

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)