her türlü 306 gti ve fitenkle denerim gırtlak homini gırtlak farketmez :D
Printable View
her türlü 306 gti ve fitenkle denerim gırtlak homini gırtlak farketmez :D
Abi spor otomobil konusunda başarılı olmak derken, sadece motorda bitmiyor ki olay. Japonlar 1.8 den 200 2.0 dan 240 çıkardılar ama yol tutuş, sürüş dinamikleri noldu :)
Valla bence Reno bu işi iyi yapıyor kim ne derse desin, pistte aynı sınıfta yada benzer güçlerde olan japon rakibi yok denebilcek düzeyde başarılılar hatta. Ring'de en hızlı hothatch bir Reno mesela :)
1.8 den 200hp almak 2.0 dan 240hp almak renault için çokmu zor sence ? Hep güçten bahsetmişsin ama bunun tork eğrisi yokmu ? torku beygirinden düşük ender araçlardan biri honda Koca mühendisler heleki Renault ve Redbull un F1 de hondaya kök söktüren motor teknolojisi ve bu mühendislerin beyni 2.0 dan 240 değil 300hp çıkaracak dinamizmide yapabilirler nitekim bu satış stratejisiyle alakalı bir durum en basit örneği clio rs mk1 de 172 çıktıktan sonra 206 rc 180hp modelini çıkarttı ve hemen ardından 182hp lik yeni kasa clio rs geldi sonrasındada 200hp .. 2000 yılındada 2.0 dan 200hp çıkarabilirdi renault yani bu tip satış politikaları var o yüzden motordan alınan güç ile teknoloji yada başarı sorgulanamaz. Nitekim zaten honda 2.0 240hp almış fakat üstüne çok fazla bir güç katamıosun zaten limitlerde çıkarılmış bir motor aynı olay 1.6 160hp vtec içinde geçerli limitler zorlanarak çıkarılmış o yüzden teknoloji kıyaslaması bence bu kriterler ile yapılmaz
reno fanatiklerinin görmeyeli sayısı artmış :)
Vay arkadaş bir deli(o ben oluyorum:D) 3 sene önce kuyuya taş atmış hala konusu devam ediyor eheh:) TechTurkey tarihinde ilktir heralde ankette Renault üstünlüğü:hahaha:
GTI-6 mı v6 mı soner abi bak ikisindede 6 rakamı var :D :D :D
Ali_206@
Spoon'un b16dan hadi spoonu bi kenara bırakalım, ülkemizde b16'dan çıkarılan güçleri biliyoruz 50hp gibi bi rakam.fazlasıda olabilir belki 5-10hp. limitlerinde olmasına rağmen bu hp'yi alabiliyor
mesela 106gti'yi de örnek verebiliriz bu durum honda fanatikliği yapıyosun deme diye söylüyorum bunuda. gerçi vti kadar limtlerinde değil 106gti bunu da belirteyim;)
1600cc'den bu hpleri çıkarmtnanın zorluğunu diğer otomobillerden bilir misin bilmiyorum da, hondayı var eden VTEC teknolojisidr bugün VTEC teknolojisine almanından fransızına herkes saygı duyuyor;)
bu kadar basite almak biraz bilmeden konuştuğunu hissettiriyor bana.