User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: 207 mi Opel Corsa mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb 207 mi Opel Corsa mı ?

Arkadaşlar merhaba.Nasip olursa yakın zaman içerisinde bir araç alma niyetindeyim fakat seçim konusunda karasız kaldım ve sizlerinde fikrini almak istiyorum.

Almayı düşündüğüm araçlara sadece görsel modifiye çalışıcam.Motorlarıyla ilgili büyük bir işlem kesinlikle düşünmüyorum.Yani filtre ya da egzos ufak tefek işlemler hariç.
    Ve beğendiğim 2 araç var bu iki aracında ya 2 kapılı modelini yada 4 kapılı modellerinden birini tercih etmeyi planlıyorum.

Araç tercihlerim den ilki Peugeot 207 ( 1.4 yada 1.6 dört kapılı modellerinden herhangi biri )

İkinci tercihimse Opel Corsa ( 1.4 Njoy dört kapılı modellerinden herhangi biri veya 1.4 Sport modeli )

Bütçem : 30,000 - 32,000 TL Aralığında

Artılarıyla eksileriyle düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.Konuya katkı sağlayan sağlamayan herkese şimdiden teşekkürler...

Bu arada karşılaştırmayı dengesizleştirdiği için RC yi çıkartıyorum şeçenekler arasından arkadaşlar.
    Önerilerinizi bekliyorum tekrar teşekkürler.

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rc ne alaka bu karşılaştırmada onu anlamadım.
    Rc düşünüyorsanız 1.4 207 ile veya 1.4 corsa ile ne işiniz var?

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rc alınacaksa diğerlerini hiç sınıflandırmaya almayın.

rc haricindekiler için ise direk corsa olurdu benim seçimim. fransız araçlarının tamamına yakını çok sert araçlar. corsa ile kıyaslandığı zaman 207 rahatsız bir araç. yol tutuş çok kötü. 1.4 olarak bakarsak 2 sinide tecrübe etme şansım oldu ve hız bakımından da opel daha iyi. ekonomi olarak 1.4 otomatik corsa yarım depo ile 300 km gidiyor ki yavaş sürülerek de değil. bence corsa.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rc ne alaka bu karşılaştırmada onu anlamadım.
    Rc düşünüyorsanız 1.4 207 ile veya 1.4 corsa ile ne işiniz var?
    Aslinda katılıyorum soylediklerinize.RC tek kapı 207 lerde en beğendiğim araç.Gerek donanım olarak gerek performans gereksede görünüm açısından.Düşündüğüm bütçe aralığında olduğu için de listemde olan bir tercih.

Yani olayı şöyle değerlendirmeyin bence.Yaaa bu kadar üst segment bir seçenek varken diğerlerine ne gerek var.Bu iki seçenekte tek kapı olsun 4 kapi olsun görsel acıdan tercihim olucak modeller.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rc alınacaksa diğerlerini hiç sınıflandırmaya almayın.

rc haricindekiler için ise direk corsa olurdu benim seçimim. fransız araçlarının tamamına yakını çok sert araçlar. corsa ile kıyaslandığı zaman 207 rahatsız bir araç. yol tutuş çok kötü. 1.4 olarak bakarsak 2 sinide tecrübe etme şansım oldu ve hız bakımından da opel daha iyi. ekonomi olarak 1.4 otomatik corsa yarım depo ile 300 km gidiyor ki yavaş sürülerek de değil. bence corsa.
    Yanıtınız icin cok teşekkurler...

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onata katılıyorum Rc zaten bu kategoriye fazla,onu elersek bende Corsa diyorum kesinlikle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ikisi arasından bende corsa diyorum. farklı bir alternatif olarak mazda 2 lere bakabilirsiniz benim çok beğendiğim bir araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onata katılıyorum Rc zaten bu kategoriye fazla,onu elersek bende Corsa diyorum kesinlikle.
    Teşekkürler cevabınız için...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ikisi arasından bende corsa diyorum. farklı bir alternatif olarak mazda 2 lere bakabilirsiniz benim çok beğendiğim bir araç.
    Yanıtınız için teşekkürler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki arkadaşlar Corsanın yol tutuşu 207 ye göre daha avantajlı desekte sonuçta ben hangi aracı tercih edersem edeyim mutlaka coilover ile alçaltıcam.Bu işlem sonucunda konfordan feragat edilicekte olsa yol tutuş anlamında iyileşme söz konusu olucaktır her iki araçtada.Bir şekilde 207 nin yol tutuş anlamındaki dezavantajıda ortadan kalkacaktır diyebiliriz yanılmıyorsam.Benim esas kararsız kaldığım nokta şu arkadaşlar.Siz tercih edicek olsanız 207 veya Corsanın 2 ya da 4 kapılı hangi modelini tercih edersiniz görsel modifiye anlamında.Bu konuda da fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    corsa daha tok duruyor , pejonun içi çok çirkin.ama ben olsam ikisinide değil , 1.4 turbo bravo tercih ederdim.en azından bir üst sınıf ve bastınmı az-çok gider.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetUsta6161 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki arkadaşlar Corsanın yol tutuşu 207 ye göre daha avantajlı desekte sonuçta ben hangi aracı tercih edersem edeyim mutlaka coilover ile alçaltıcam.Bu işlem sonucunda konfordan feragat edilicekte olsa yol tutuş anlamında iyileşme söz konusu olucaktır her iki araçtada.Bir şekilde 207 nin yol tutuş anlamındaki dezavantajıda ortadan kalkacaktır diyebiliriz yanılmıyorsam.Benim esas kararsız kaldığım nokta şu arkadaşlar.Siz tercih edicek olsanız 207 veya Corsanın 2 ya da 4 kapılı hangi modelini tercih edersiniz görsel modifiye anlamında.Bu konuda da fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    corsa daha tok duruyor , pejonun içi çok çirkin.ama ben olsam ikisinide değil , 1.4 turbo bravo tercih ederdim.en azından bir üst sınıf ve bastınmı az-çok gider.
    ibrahimin dediği seçenekde mantıklı. ben olsam onu yaparım 3.şık olarak

soruna istinaden şöyle açıklayım size. 206 sedan ve hacthback, 207 hatch, 307, 308, 406 full, c3, c4 ve c4 picasso, c5 ( güncel kasa ve önceside ). bu araçların bazılarını sahibi oldum ve bazılarınıda kullanma şansım oldu. hepsinin ortak eksisi inanılmaz sert ve rahatsız ediyor olması. o kadar sertki araçlar 80-90 gibi süratlerde viraj esnasında olası bir logar kapağından geçersen, saçma şekilde çizgisinden koparak zıplıyor. tabi bu spin atma kadar büyük sonuçlara mahal vermiyor bu süratlerde ama ciddi manada güvensizlik yaratıyor araca karşı. zaten iç trimleri, malzeme kalitesi çok kalitesiz. 207 de elektronik direksion var ve buda belli bir süratten sonra sertleşmesi gereken direksionda aynı hafiflikle seyretmeni sağlıyor. dikkat etmen gereken süratlerde sen 50 deki gibi bir hisle kullanıyorsun direksionu. elektrikli direksionlarda çıktığında baya problem olmuştu ve şikayet almıştı. bunlar pejo ve citroen için geçerli. ben senin yerinde olsam asla 207 mi demem.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer rc düşünüyosan kesinlikle çok güzel bi araç fakat 207-corsa arasında bi seçim yapıcaksan eski bi corsa kullanıcısı olarak corsayı öneririm makyajlı kasa çok hoş ve ciddi anlamda tk bi araç yukarda denildiği gibi kasası kendi segmentindekilere göre daha ağır 1199 kg. yol tutuşu güzeldir iç konsol olarak biraz sadece ama şıktır eğer bütçeniz yeterse güzel bi oem ekranla enfes bi hal alıp çok zevkli bi araç oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibrahimin dediği seçenekde mantıklı. ben olsam onu yaparım 3.şık olarak

soruna istinaden şöyle açıklayım size. 206 sedan ve hacthback, 207 hatch, 307, 308, 406 full, c3, c4 ve c4 picasso, c5 ( güncel kasa ve önceside ). bu araçların bazılarını sahibi oldum ve bazılarınıda kullanma şansım oldu. hepsinin ortak eksisi inanılmaz sert ve rahatsız ediyor olması. o kadar sertki araçlar 80-90 gibi süratlerde viraj esnasında olası bir logar kapağından geçersen, saçma şekilde çizgisinden koparak zıplıyor. tabi bu spin atma kadar büyük sonuçlara mahal vermiyor bu süratlerde ama ciddi manada güvensizlik yaratıyor araca karşı. zaten iç trimleri, malzeme kalitesi çok kalitesiz. 207 de elektronik direksion var ve buda belli bir süratten sonra sertleşmesi gereken direksionda aynı hafiflikle seyretmeni sağlıyor. dikkat etmen gereken süratlerde sen 50 deki gibi bir hisle kullanıyorsun direksionu. elektrikli direksionlarda çıktığında baya problem olmuştu ve şikayet almıştı. bunlar pejo ve citroen için geçerli. ben senin yerinde olsam asla 207 mi demem.
    Onat bey görüş ve önerilerin yanında konuya olan alakanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum öncelikle.Yani şunu söyleyebilirmiyiz 207 tercih ediceksek Rc olursa öneriyorsunuz.Fakat onun haricindeki seçenekler arasında mutlaka Opel Corsa bir çok açıdan önde bir araç sizce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AhmetUsta6161 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onat bey görüş ve önerilerin yanında konuya olan alakanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum öncelikle.Yani şunu söyleyebilirmiyiz 207 tercih ediceksek Rc olursa öneriyorsunuz.Fakat onun haricindeki seçenekler arasında mutlaka Opel Corsa bir çok açıdan önde bir araç sizce.
    önemli değil ne demek. rc bu sınıflandırmada düşünülmez. onun sınıflandırması bence ibiza cupra, polo gti, corsa opc sınıfı olmalı. ki bu sınıfta bile en son tercih olur benim için çünkü cidden o derece rahatsız ki sertliği tamamen pişman ediyor insanı aldığına.

evet dediğiniz gibi 1.4 - 1.6 sınıfında seçenekler corsa ve 207 ise corsa derim.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevabınız için teşekkürler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer rc düşünüyosan kesinlikle çok güzel bi araç fakat 207-corsa arasında bi seçim yapıcaksan eski bi corsa kullanıcısı olarak corsayı öneririm makyajlı kasa çok hoş ve ciddi anlamda tk bi araç yukarda denildiği gibi kasası kendi segmentindekilere göre daha ağır 1199 kg. yol tutuşu güzeldir iç konsol olarak biraz sadece ama şıktır eğer bütçeniz yeterse güzel bi oem ekranla enfes bi hal alıp çok zevkli bi araç oluyor
    Cevabınız ve katılımınızdan ötürü teşekkürler...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)