Denedin mi arkada$ım ? Neye dayanarak bunları söylüyorsun ?Alıntı:
OmerRS Nickli Üyeden Alıntı
:rolleyes:
Printable View
Denedin mi arkada$ım ? Neye dayanarak bunları söylüyorsun ?Alıntı:
:rolleyes:
banamı diosun ?yoksa ömerRS e mi ¿
abi simdi haklısın vti konusunda ama o can87 ile olan aramızdaki bir geyikti ;) e zaten herkes de bilir bunların(vti st czt) spor araba degil sportif hb olduklarını her neyse. ki ben vti a araba de dememiştim vti a "spor" araba de demiştim. amacım kimsenin uretimine ya da sahip oldugu arabaya camur atmak degildir.Alıntı:
Oz` Nickli Üyeden Alıntı
ayrıca deneme konusu ise tam bir belirsizlik olur cunku modifiye cok cesitlilik ve sonsuzluk iceriyor. ayrıca biz bu sekilde denesek bile tam bir sonuca varmamız imkansızdır cunku ben belki arabayı yeteri kadar iyi kulanamayacagım ya da sen yeteri kadar iyi kullanamayacaksın ya da o gun aldıgın benzin kotu cıkacak ya da lastiklerin o hava kosullarında iyi performans vermeyecek vs vs ... o yuzden denemenin kesin bir sonuc cıkaracagına katılmıyorum.
ayrıca fiesta st sahibi degilim ben:)
Alıntı:
grkm Nickli Üyeden Alıntı
neye dayanarak mı soyluyorum turkiye autocar 1. sayısındaki 2005 yılının 0-160-0 karsılastırmasına bakarak soyluyorum. ki kendim denesem bu kadar iyi ve guvenilir sonuclara ulasamam.
degerler ise soyle:
fiesta 0-96 7.89 0-160 20.95 160-0 4.48
0-160-0 ise 25.94
colt 0-96 8.11 0-160 21.92 160-0 4.53
0-160-0 ise 26.75
edit bu arada test yabancı bir test turkiyede yapılmamıstır ve bu iki aractan baska bircok arabanın da testini içermektedir.
ikisinide kullanmadım ama Colt CZT'yi tercih ederim:)
bencede colt görünüş olarak daha güzel
bu arada colt u cooper s yada type-r ile deneyen varmı acaba
cooper S le değil ama Typer la denedik bizimkileri geçyorlar:)
SomeModifications
spor araba neolmalı sence sedanmı ? stationmu ?Alıntı:
bence fiestanın sonu var coltunda
Bence tek kapı arabaların hepsi spor ehehe:)
fiesta st atmosferik colt czt turbo ve bu bence büyük bi kayıp
fiesta st 2.0lt hacimine göre 150hp düşük bi rakam std. test verilirinde biraz st üstün olabilir. fifth gear programındada test edildi.. ancak st sadece bukadar önü açık bi araç değil.. ama colt a gelincee çok fazla şeyler yapılabilir aşırı beslemden dolayıı..
bu arada varsa st si olan istenilen herzaman denerizz.
saygılar :)
alla allla iice terbiyesizleştin sen s2000 ler felan :D
aa çok ayıp :D
5th gear Fiesta st - Colt czt testi ,
http://www.youtube.com/watch?v=UkIKj...Fiesta%20st%20
Alıntı:
Oz` Nickli Üyeden Alıntı
Sorma moruk Amerikaya özel magnesium jant sipariş vermiş bu dana.
Alıntı:
Oz` Nickli Üyeden Alıntı
abi bir spor arabanın amacları cok daha farklı olmalıdır. yani en azından tavan yuksekligi onun derdi olmamalı. bagajına ihtiyac olmamalı ve en onemlisi o araba dogustan spor araba olmalı:)
ama vti st czt rs gibi arabalar spor araba degil sportif hb lerdir. ama mazda mx-5 bir spor arabadır.
http://www.techturkey.com/forum/show...2694#post22694
bu da direkt link colt vs fiesta
üstü açık arbalar sport araba olarak görüosan bu konuya daha yazmanın manası yoktur
ok abi aynen oyle goruyorum cunku onlar spor arabadır. ve bu konuda eminim :)
Alıntı:
MiaMi Nickli Üyeden Alıntı
herşeyi bilmek zorundasın yaa..:d
Alıntı:
Oz` Nickli Üyeden Alıntı
Harbiden vermişmi len :) . Ben fııııyk atmıştım :) :d
ne jantı yaw hayal aleminde yaşamayın
Sırf turbo die Colt u tercih ederim vede hacm düşük vergiden kar...:)
ST nin daha agresif bir görünümü var kabin içi de çok daha başarılı 1137 kg bir araç için 2.0 150 hp ve de 190 NM duratec motor aslen mondeo ya ait olup bu kasa için iyi bir değer grafiği çiziyor ,colt czt ise hem performans hem de cadde keyfi süreceğim diyenler için çok iyi bir seçim 1.5 T motor bu kasada görevini en iyi şekilde yerine getiriyor motorun geliştirilmesi açısından superchips grafikleri artı 10hp sağlayabilirken http://www.superchips.co.uk/bluefin/...20ST%20150.pdf
bluefin kullanabiliyorsunuz kendi ayarlarınızı diagonostic porttan yapmanıza olanak tanıyor.
turbo lu 1.5 motora sahip czt ise basınçtaki ufak oynamalarla güzel sonuçlara imza atıyor fakat internalsız bu oynamaları yapmak ileride sorun yaratır mı uygulamayı yapan arkadaşlara sormak gerekir .
Alıntı:
yaa kim diyo olum. ben amerikadan jant siparişi verdim dedimmi sana yaw..:eek:
turbo araçta verim almak atmosferik araca göre çok daha kolay. superchips gibi bu sektörde ii çalışmalar yapan bi firma sadece 10 hp alabiliyor.Alıntı:
livelydog Nickli Üyeden Alıntı
birde techturkey in czt sine bakın;)
http://www.techturkey.com/forum/asiri_besleme/1775-colt_czt_turbo_dyno.html
baktık çok güzel sonuclar almışsın.allah kaza bela vermesin.
Çizerim arabanı bak :Deli:Alıntı:
Oz` Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
cumhur Nickli Üyeden Alıntı
Seninde arabanı çizerim. :Deli:
Alıntı:
Büyük$ehir çalı$ıyor
Verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz ahahah :) :)
bi$eyleri ara$tırırken coltun iptal edilmeyen bir esp ye sahip olduğunu ara$tırmı$sındır umarım. 0 dan kalkı$ gücü ölçmek için bence çok saçma bir yoldur. Rolling denenir böylece senin dediğin $öföre dü$en hata payıda minimum a iner . Fiesta ST yi yollarda henüz görmedim ama umarım yakında görüp bir deneme fırsatımız olurAlıntı:
bilmez miyim evet kalkıs konrol kapatılamıyor. bu bir bahane mi degil 0 dan kalkısta geride kalıyor sonucta 160 km den fren yapınca da fiesta daha ustun. rolling denilen testler de bu tarz profesyonel dergilerde yapılmaz o yuzden yorum yapamayacagım. ama kalktıktan sonra da colt fiesta yı yakalayamayacak gibi gorunuyor 160 km hızlanmasına bakınca ama emin olmam imkansız tabii ki.
ayrıca fiesta colt tan daha hızlı bir araba kesinlikle hızlanma için emin degilim ama genel performansta daha ustun daha profesyonelce hazırlanmıs bir otomobil.
ok. tamam kardeşim fiesta st std. da test verilerindende gördüğümüz gibi daha üstün bi araç. ayrıca fiesta 2.0 lt hacimle rakibi colt değil ctr clio sport 206 rc vs. dir. yani sınıfında düşük bi güce sahip üstün bi araç değil.Alıntı:
colt un fiestaya göre avantajı ise aşırı besleme oluşudur bu demek oluyoki küçük mod larla büyük işler. eğer bi gün fiestan olursa getirirsin bizde neler yaptığını görmek isteriz.
bu konudada daha çocuk gibi benimki seninkini döver polimiklerine girmeyin lütfen saygılar:cool: :cool: :cool:
Alıntı:
seninki dover benimki dover mi cocuk gibi mi :S
benim zevk aldıgım konu aracların karsılastırmalarını kafamda kurgulamak ve bir fikir olusturmaya calısmak burda kimseye ustunluk saglasın kabul etsin gibi bir amac gutme durumum da sozkonusu degil. ki burada bir karsılastırma konusu acılmıs herkes yorumlarını yapar. gel deneyeli o zaman gorursun gibi sacma bir polemeik asıl olarak bizi bir yere goturmez. ayrıca modifiye edilince ne oldugu umurumda degil cunku arabaları karsılastırıyoruz biz hangisi daha iyi modlanır ya da eksikleri kapatılır demiyoruz. ;)
Alıntı:
bak ne yazılızmış konu açılırken..
orada veriler zatee var herkez std. verilerde st nin colttan üstün olduğunu okuyabilecek kapasitede.. aksinide sölemiyoruz. yani senin bu kadar hala st diye kasmana gerek yok. bak ne yazmışlar konu açılırken YORUMLAR ve DÜŞÜNCELER herkez yazmış zate yorumunu;)
benim gibi bu sitedeki çoğu insanında dikkat edeceği nekadar mod lana bilir olacağına inanıyorum o yüzdende tercihim colttur
Çok uzamadımı beyler?ben okumaktan sıkıldım nerdeyse...
Herkesin düşüncesini beyan etmesi çok güzel. Ayrıca tartışmalarında kalitesi için tebrik ederim. Herkes bu kadar erdemli ve saygılı tartışamaz.
Sonuç olarak Colt 1.500 cc motorunda oynamalar ile çok değişken bir performans grafiği yakalayabiliyor. Fiesta ise yol tutuş ve yürüyen konusunda ( Rüzgar Direnci . Gövde vs.vs ) daha başarılı.
Ancak fiesta nın bir dez avantajı bana göre mondeo'dan almış olduğu motorunu 180 200 hp lerde çalıştırmalıydı. O zaman ortalığı kasıp kavuracağı ve yeni nesil 207 gti veya 107 gti ( Çıkarsa ) gibi araçlarda liderlik koltuğuna oturacağı kesindi.
Şuan için stock olarak fiesta önde gidiyor. Düşüncelerin ve fikirlerin gelmesini bekliyorum.
Herkese saygılarımla.
Bu iki araç sadece ve sadece ( HP ) bakımından KARŞILAŞTIRMA konusu olmuştur. Yani illa aynı sınıftalar diye bi şey sözkonusu değil.
207 gt die gelio ve 1.6 turbolu 150 hp :)
bide tek kapı 1.4 75 hp olarak satışa sunulcak versiyonuda var.
bak bakalım kac saniyede cıkıyor.. Aynı zamanda 1de ve2 de traction girmesine ragmen..
http://www.techturkey.com/forum/videolar/2659-colt_czt_0_160_.html
http://www.hemenpaylas.com/download/...0-160.MPG.html
http://www.youtube.com/watch?v=LfuR5-ozoRU
colt colt mıtsubıshı sonucta turbo coltttttttt