1000rr mi r6 mı yoksa 600rr veya r1 mi hangisi tercih edilebilir günlük kullanım vs.
600 lük şehir içi kullanımı için daha uygun öbürküler hararet yapabılır çok yoğun trafıkte 600rr lar bıle bazen yukselıyo 1000liklerle gazlamak gerekıyo![]()
600 lük günlük kullanım olarak daha uygun.bence suzuki gsx-r600
600 lükler içinde r6 benim gorduğum bildiğim perf ve tip olarak en iyisi ama inanılmaz rahatsız bir motor bikaç saat binip atacan uzun yol yapmayacan
Günlük için gsxr600 veya cbr600rr tavsiye ederim yeni kasa r6 ve kawasaki zx6r daha çok pist odaklı bir oturuş poziyonanuna sahip daha çok kambur duruluyor ve öne eğiliniyor..pist için kullanışlı yol için kullanışsız olduğunun görüşündeyim..600cc'nin hakkını verdikten sonra Türkiye şartlarında 1000cc ye gerek yok diye düşünmekteyim 600cc gerektiği kadar tatmin edecektir viraj olsun düzlük olsun veya 750cc alınabilir iksinin arası hem 600'den hızlı hem 600cc kadar iyi virajcı..honda'nın fiyatları ucuz ama yedek parçası pahalı onuda düşünmek lazım..tavsiyem gsxr600 olurdu..
600rr da r6 yıda kullandım edindiğim tecrübeye göre her türlü 600rr diyorum r6 nın şehir içi trafiğinde bikaç defa hararet limitlerinde kaldım bana göre RR la karşılaştırıldığında biraz hararete kalıyo gibi geliyo gerek görünüş acısından gerek kullanım rahatlığından dolayı şehir içinde 600rr fazlasıyla yeterli olacaktır lakin uzun yolda felan belli bi zaman sonra yetmediğini düşünüyorum ben 1000lik makinenin tadını hiç bi şekilde vermiyor buda ayrı bi konu bu bilgileri odanın bi duvarında araba diğer duvarında motosiklet fotoğrafı asılı olan bi evde büyümemin vermiş olduğu ve 10 yaşından beridir kendisini motor üstünde başka bi yerde görmediğim abimden öğrenmiş olduğum bilgilerle söylüyorum..RR son karar
![]()
bi 600RR kulalnıcısı olarak şehir içinde bineceksen kesinlikle 600RR derim. 0-120 si hemen hemen 1000RR la aynı, sürekli yüksek sürat ve uzun yol gideceksen kesinlikle 1000RR derim.
hatta 600RR istiyorsan satayım
http://www.sahibinden.com/2006_model...XQQdisplayitem
100-200 süreleri
2.0 – Renault R25 F1 car (800+ HP / 1,300 lb curb weight)
3.5 – Hayabusa Turbo (316 HP)
4.2 – Yamaha R1
4.3 – Suzuki GSXR-1000
4.5 – Kawasaki ZX-14
4.6 - Hayabusa (stock)
4.6 – Honda CBR 1000 RR
4.8 – Veyron
5.0 – Ducati 1098 S
5.3 – Koenigsegg CCX
5.6 – Suzuki GSXR 750
5.6 – Sportec SPR-1
5.7 – Koenigsegg CCR
5.8 – Mosler MT900 GTR
6.1 - Mclaren F1
6.2 - Pagani Zonda F
6.2 – Honda CBR 600 RR
6.4 - RUF RT-12
6.4 - Carrera GT
6.5 – Pagani Zonda R
6.5 – Kawasaki ZX6-R
6.7 - Enzo
6.8 - GTB 599
6.8 – CBR 1100XX
RACE WERKS
2006 CBR 600 RR ile yeni kasa 2007-2008 600 RR arasında dağlar kadar fark var.
Yapılan tüm testlerde zaten yeni kasa 600 RR ön plana çıkıyor nette bulabilirsin.
Yamaha R6 da başarılı fakat daha çok pist için üretilmiş şehir içerisinde rahatsızlık veren bir motor heleki arkana artçı olarak kız arkadaşını alırsan ayrılma sebebi bile olabilir 600 RR ile aralarındaki fark şehir içi kullanım ve konfor ve tabi birde yeni 600 RR ın direksiyon amortisörü ile geliyor olması. Onun dışında R6 krankta 600 RR dan daha çok beygir üretirken 600 RR tekerde daha az kayıpla tork ve beygir olarak R6 nın bir nebze önünde. Orta ve üst devirlerde daha iyi bir eğrisi var.
Tabi yeni 600 RR ın hafifliğininde bunda önemli bir rolü var.
1000 cc bir motor şehir içinde gereksiz zatende kaç kişi 600 lük bir motorun hakkını verip limitlerde kullanıyor orasıda tartışılır.. Eğer sürekli uzun yol yapmıyorsan 1000 cc düşünme derim. Tabiiki 600 lük bir motora göre 1000 liğin verdiği tork ve her devirde dolu olması ayrı bir zevk ama virajlı bir yolda 600 cc bir motor çok daha iyi viraj alır o yüzden trafiktede daha rahat edersin.. Vergiside fark ediyor tabi.
600 RR yerinde bir karar olur herzaman piyasası canlıdır alıp satarken sorun yaşamazsın fakat diğer markalardan farklı olarak yedek parçası pahalıdır çünkü satış stratejileri satarken ucuz sat herkes alsın sonra yedek parçaya ihtiyaçları olunca ordan para kazan.Hondanın ön çamurluğu Yamahanın yan karenajı ile aynı para nerdeyse..
Kawasaki düşünme derim 600 lüğü başarılı değil ayrıca piyasasıda çok durgundur son sahibi olursun yada satarken çok zarar edersin daha önce distribütörün Türkiyeden çekilmesi yüzünden insanlarda kötü bir kanı bıraktı ve yedek parça sıkıntısıda olabiliyor.
Performans olarak kimi Suzuki der kimi Yamaha kimisi Kawasaki ama herkes Hondanın sağlamlığında hemfikirdir tabi gerçi yeni 1000 rr ların yağ yakma problemi dışında..
Suzuki için şasesi kırılır Kawasaki için kol çıkarır Yamaha için debriyajı biter derler ama hiçbiride birbirinden ayrılmaz hepside seni memnun edicek kapasiteye sahip birer şaheserlerdir.![]()
unless you ride the beast
you wouldn't understand
illede racing olması gerekmiyorsa yamaha fzr 600 de güzel bindim arkadasında uzun yola çıktım istanbul ankara tatminkar ve şehir içi çok rahat bir makina racing çok bel ağrıtıyo fzr şehir içinde ideal bence ama racing farklı nede olsa
r6 şehir içi kısa mesafe kullanılır ancak inanılmaz rahatsız tam anlamıyla pist kullanımı için yapılmış diyebilirim uzun yola gelecek bi motor değil
Yamaha dıyen arkadaslara tskler
cogunluk sehır ıcınde ıse 600cc fazla bıle gelır.1000'e kasmaya gerek yok...racıng urunlerın tamamı zaten oturus pozısyonu olarak rahatsızdır(Efsane honda 600F harıc) o bakımdan 600RRolsun,R6 olsun,srad 600 olsun hepsı sert makınalar...He evet r6'nın eskı kasa ya gore oturus pozısyon acısının bıraz daha buyutuldugu bılınen bı gercek...bırakında o kadar olsun ***** 136 hp racıng makına![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)