Gönlüm ne kadar A dese de, aklın yolu Volvo'dan geçiyor bence. Bir de A artık heryerde. Volvo kendini daha özel hissettirecektir düşüncesindeyim. BMW'yi baştan eledim.
Printable View
Gönlüm ne kadar A dese de, aklın yolu Volvo'dan geçiyor bence. Bir de A artık heryerde. Volvo kendini daha özel hissettirecektir düşüncesindeyim. BMW'yi baştan eledim.
@yarbay son mesaj diye sizinkini okudum
40 yanak sert süspansiyon ve run flat lastik
bu birleşim tüm arabalarda sert bir araba oluşturur bunun mercedes bentley yada rolls royce olmasıyla ilgisi yok
bunu bilip almak gerek
yinede 55 yanaklı a1 e göre benim a180 hala daha yumuşak bir araba onuda belirtim
Bu sınıfta kendi şahsi fikrim-tercihim; A3>1 serisi>v40>A serisi olurdu. Volvo'nun Bmw'den sonra gelmesinin sebebi, servis ağı az ve ikinci eli çok yavaş.
A3 bütün bir araba, sınıf standartını belirliyor. Bmw'nin içi çok basık, kalitesiz malzemeli ama talibi çok ve rwd avantajı var. A serisi ise A45 Amg hariç, almayın aldırtmayın:)
Mercedes'in en büyük hatası A'yı filoya vermesidir. Heryer beyaz a180 kaynıyor.
Ayrıca a serisine de v40'a da çözecek kadar uzun zaman bindim. A3 hepsini donunda sallar eyvallah ama volvo'da a180'nin üstünden atlar.
ne alakası var şimdi sahip olmakla. cogu kisi biraz içine binmiştir bakmıstır dıştan gördügünü söylüyor. içini dar yada basık yada ferah gelmesi, renault ortak üretimi motoru var demek vs. vs. için sahip olmanın ne luzumu var.
burda sahibi olmayan biri deseydi, yok bakımı söyleymiş parcası bulunmuyomus gibilerinden birşey olsa dedigin daha anlamlı mantıklı olurdu.
2gün 200kmden fazla dizel cla amg kullandım direksiyonu hakkaten güzeldi sekli semalide dikkat cekiyor tamam onun dısında kimsecikler yok.
Çok alakası var
Adam 1 hafta kiralayacağım demiyor alacağım diyor.
2 hafta kullandım falanla 30bin km biniyor olmak çok farklı şeyler.
Sıfır alıp 30bin km falan kullanınca görürsün bir arabanın sıfır alıp binecek kişiye neler göstereceğini.
İçine bir bindim havası bana dar geldi falan 1 haftalık bir kullanım için mantıklı bir yorum olabilir yada bir içine binmeyle seçim yapabilecek birine fikir verebilir.
Arkadaş isterse ben a serilerine dair görüşümü belirtebilirim gla ve a yı sıfır alıp hala kullanan biri olarak
Onun dışında ise fayda sağlamayacak yada cidden konu hakkında fikir almak niyetinde olmayan dialoglarla uğraşmak anlamsız
Araba forumu olunca herkesin her araba hakkında bir fikri var doğal olarak hatta ötesinde memleketimin her insanın (bende dahil) her konuda bir fikri var :)
Belki okumak istersiniz, dergiden link vermek zor olduğu için incelemelerimin olduğu siteden link veriyorum:
http://www.otoloji.com/izlenim/volvo...a/Genel#icerik
http://www.otoloji.com/izlenim/merce...mg/sayfa/Genel
senin iki arabanda birbirnin aynısı zaten birini biraz yükselt lastigi büyüt stobu degistir yola devam.
yani A ve Gla'yı almadan önce ben bunu kafa koydun, önce bir 10-20-30bin km neyse kullandındamı aldın ? yada mercedesi seversin aracı begenirsin hosuna giderde bindin baktın test sürü yaptındamı aldın
ilk intibah onemlidir basta icine giricen begenicen test edicen istersen kriterlerin neyse artık(darlık basıklık genişlik içindeki oyuncaklarn fazlalıgımı artık neyiyse)
mesela a-cla-gla basık geldi sonradan nur inmieyecek bu aracın icine yada basımla tavan arasındaki mesafeyi artmayacak durup dururken bırak 1sene, 10 sene kullansam yine ici bana basık geliyorsa basıktır. sana ferah gelebilir buda kisinin terchidir zaten
Halil bey merak etme araba nedir ne değildir az buz anlayan birisi olduğuma emin olabilirsiniz :)
ayrıca run flat= sert değil aksine çoğu run flatler hem daha sessizdir hem daha yumuşak ve run flat olmayanlar modellerine kıyasla farklı kauçuktan yapılmadır isterseniz tam lastik modelinizi yazarsanız run flat olan ve olmayanının pdf E.U verisini yollayabilirim fikir vermesi açısından.
40 yanakta = ince değil
195lik lastikteki 40 yanak ile 285lik yastikdeki 40 yanak aynı değildir , lastik taban ölçüsü ve çapı artıkça yanal yanakların kalınlığıda artar yani 195lik lastikde 40 yanak güm güm patlamak demekken 285 de fazlasıyla kalın demektir ve aksine bırakın kaya gibi olmayı konforlu dahil sayılır.
son olarakta birçok arabada artık ince yanak ve sert süspansiyon var ama konforsuz değil asıl mühendisliğin kalitenin konuştuğu yerde tam burası oluyor zaten :)
sizin mantığınızla bir ferrarinin kaya kadar sert bir yana adamı türkiye şartlarında sürüyorken öldürüyor olması lazım, hiç Ferrari F360 bindinizmi? yada Porsche 911 4s ? emin olun özellikle 911 4s sizin araçtan çok daha sert süspansiyona çok daha kalın lastiklere ve çok daha zorlayıcı yapıya sahip ama daha konforlu hemde oldukça konforlu sayılır A180 cdi yanında. ve diğer arkadaşlarımıza yorumunuz için bir şey diyemem ama sizin A180 ile benim eşimdeki evimdeki CLA 180 ile pekte bir fark olduğunu düşünmüyorum
Uzun süre kullanmış kişilerden fikir aldım.
Bende ilk bindiğim a180 e karanlık gelmişti sonra sunroof un alt kapağı açınca baya iç mekan değişti devamında sunroof tamamen açık camlar kapalı kullanmaya başladım çok keyif aldım. Ama bunun gibi örnekleri zamanla yaşadım.
Her konuda olduğu gibi fanatizmle cevap veren çok arkadaş var buna sende dahilsin. Benki ergen yıllarında mircde falan nickname i M3 olan biriyim ama şu aralar bu a serileri o paraya alınabilecek en iyi araba herşeyiyle değerlendirince benim gözümde.Volvo daha donanımlı vs olabilir ama satıyorum dediğinde kaba tabiriyle nikahına kalınca keşke almasaydım diyince hepsi bir anda uçuverir.Sadece teknik veri donanım listesi olarak değilde gerçek hayata geçtiğinde şeklinde düşünüp fikir beyan etmek lazım sıfır araba alacak kişiye.
En azından ben böylesi daha doğru diye düşünüyorum yoksa yorum yapmak paralı değil yasakda değil herkes fikrini söyleyebilir.
@yarbay ferrari vb superspor tecrübesini ben hiç paylaşmayim diyim ben size :)
öğrenci zamanımda servis danışmanlığıda yapmıştım ağırlıklı olarak supersporlara hizmet veren bir servisde.
bence biraz dramatikleştirme,mübaladan kaçınmak lazım :) Volvo v40 yada s60 nihakına alınacak araba yapıp Mercedes A serisini fiat lineaymış gibi beyan etmek bence biraz abartı oluyor.
şöyle söylim size ben s60ımı bana birisin borcuna karşılık piyasa değeri baz alınarak 72ye satın aldım, bugün vw aynı araca takasa 63, galericiler 65 teklif ediyor yani nedense bana hiçte öyle nikahına alınacak bir durum gibi gelmiyor.
diyorum ya bu bir lancia değil arkadaşlar, ayrıca Mercedes A180 de Toyota corrolla değil bir modele bu şekilde olumsuz bir yorum yaparken bence diğerinide iyice bir tartmak öyle kıyaslamak gerekir.
evet halil bmw seviyorum orası ayrı Ergen yıllarındada aynıydı hala aynı :).
bu sınıfta 3 premium markanın yanına volvoyu koyarsan.
ne bmw ne mercedes bir a3 kadar kaliteli değil diyebiliyorum. kör olsam burda sana bmwnin sagından girer solundan cıkarım ama ortadaki gercekleri degistirmenin manası yok. o ekran oldugu sürece isterse ceylan derisiyle kaplasın 0 trim sesi gelsin a3 varken 5 para etmicek benim gözümde Mb. A serisi.
Volvo'nun Premium olan Mercedes,Bmw ve Audi ile arasında bir gömlek fark olduğuna bende katılıyorum, sadece olayın içine bu markaların en alt segment araçlarını katıp diğerinin neredeyse tüm modelleri aynı segment olan modelini işin içinde kıyaslayınca bence Volvo hiçte olayın içinde yabancı kalmıyor aksine saydığınız BMW 1 , Mercedes A ve Audi A3ün hepsindende 1 gömlek üstün bir araç derim ama yinede yorumunuza saygı duyarım bu kendi düşüncem.
A3 yeni kasasına binmedim ama bir önceki kasasında uzun süre 2008 1.6 fsi otomatik sürdüm hayatımdaki en büyük pişmanlıklardandı alet her anlamda beni hüsrana uğrattı
Neyse konu sahibine faydasız dialoglar yerine ben,benim arabada BANA GÖRE neyin daha iyi olabileceğini söyleyeyim.
Volvoyu kullanmadım o yüzden yorum yapamam ama 2. el zamanını düşündüğüm için gidip bakmamıştım bile.
Ayrıca iç ve dış dizayn olarak da a bence en yakışıklı olduğu için severek almıştım.
Runflat yerine stepne koyarak ve bir şekilde bu görüntüyü ve yakıt tasarrufunu kaybetmeden 45 yanaklı bir lastik daha iyi olurdu.
Böylece yerdende biraz yükselirdi altını vurma sorunuda daha az yaşanırdı.
Klima açıkken bluetooth ile telefondan konuşmada petekleri nereye çevirirsen çevir illaki bir uğultu oluşuyor ve bir süre sonra gıcık olup eline alman gerekiyor telefonu.Buna bir çözüm olabilirdi. Mesela bu işte 1 hafta kullanmakla anlaşılacak birşey değil.Yaz kış kullanıp yazın adana sıcağında klima sonda kullanırken fark edilebiecek birşey.
Bence ekstra koltuk paketi almalısın bir süre sonra senden başka kimse sürmese bile elektrikle ayarlanan hafızalı koltuk arıyor insan.Vale bile ileri geri yapıp ayarı bozuyor illaki.
Sonra işte 10bin kmde bir,adana yolları tozlu ve bozuk olduğu için servis de alt takım yağlanmalı.Yağlandığı ve ayarları kontrol edildiği zaman showroomdan ilk çıktığı ana dönüyor ciddi ses azalıyor ve hissi bile değişiyor arabanın.
Lastik basıncını sadece arabaya güvenmeyip 2 haftada bir kendin kontrol etmelisin. Ha gla bagaj kapağı elektrikli benim değil.Elektrikli bagaj kapağı cidden işe yarayan birşey.
Şu e den başlıyor falan hikayelerine sadece gülüyorum. Bana göre bir handikaptır tüm premium markalar için ama anahtarından nerdeyse %70 ine kadar iç aksamı dikiz aynası vs parçaları ortakdır e ile falan.Hatta e cabrio siparişim yolda.Bakalım alabilecekmiyiz ama direksiyonu falan filan aynı yani işte yapacak birşey yok :) Bence a için pozitif e için olumsuz birşeydir bu.
Pozitif olarak , baya baya kendi çapında yol tutar.
istediğin kadar et uç kaç en fazla benim araba 6.8 yaktı :) 3,7 bile yaktığını gördüm
Burası göreceli birşey ben kırmızı aldım bekledim arabayı falan ama içide dışıda hala baktığımda çok hoşuma gidiyor.Bu paraya için bu görüntü bence süper.
Mercedes iç tasarımda tuş ergonomisi ve kullanım konusunda ciddi olarak önde.Herşey olabilecek en kolay kullanımda.Bunu kullandıkca fark edeceksin.
Ben 1.85 im ama zayıfım.Hiç bugüne kadar bir darlık hissetmedim arabada.Ben sürerken arkamda oturan da koltuğu öne al demedi hiç.
CLA ada arkada bir tavan mesafesi sorunu var diyorlar uzun süre binmedim bilemem.Ama benim arabada arkada öyle birşey yok.
Dadaha birşey gelmiyor valla aklıma.Ben keyifle bindim.Sertlik konusunuda bilerek aldım. A yı tavsiye ederim.
A serisinin ergonomisi nispeten daha iyi yeni c'ye göre.
C serisinde ki herşey sadece handikap. Aradığın hiçbirşeyi bulamıyorsun.
Bu arada a'nın sınıfında en iyi yol tutan araba 1 serisidir. A ise iyi sayılır tabii ki.
Bu arada e ile parçalar birbirine benziyor olsa bile malzemeler farklı, 'compund' denen farklardan kaynaklanıyor zaten kalite ve sessizlik.