bence NSX.....
Printable View
bence NSX.....
Gereğinden fazla hemde valla nerden geliyor bu fanatiklik anlamıyorum.
A3 veya A5'e yonelebilrim ama Q3'un sürüsünü hic sevmiyorum mesela, A6 ona nazaran yere yakın ve güçlü olması keyifli oluyorda biraz hissiz kalıyor. :) Oyle olmasini pek istemiyordum. :D
Nadir, az bulunan, sahiplerinin satmaktan çekindiği bir aracı satmaya olurlari varsa neden olmasın...
Brom hergün Bayraklı'dan Balçova'ya gidip geleceksen ; ki bu mesafe 50 km'ye yakın , bu araçlarla biraz zor be... Tamam cebime güvenir yakıtı karşılarım diyorsan eyvallah ama, hergün o kadar yol git-gel bu aklına koyduklarınla , hem seni yorar, hem arabayı... İmkanın varsa , bu araçlara binmek için Balçova - Üçkuyular - Narlıdere tarafına yerleşmelisin. İlla Bayraklı diyorsan da , Cruise control olan , 35-40 kuruşu geçmeyecek yakıt tüketimli sedan bir araç bakabilirsin. Örn: E90 , E60 , Passat , Tiguan , RCZ vs vs... ?
Alsancak'ta da ısımız olduğundan dolayı Narlıdere ve Balçova'yi dusunmuyorum ama Göztepe güzergahında düşünüyorum. Hatta hazırlıkta araba almayıp, Otobüsle gidip geleyim diye düşündüm evden ekonomi 1,5 saatin üzerinde suruyor. Yakıt konusu pek önemli değildi ama hem bu güzergah hemde arada Bilecik'e gidip gelmeye dahil olduğundan zaten V8'i kafadan direk eledim.
Saydıklarınızdan ise pek keyifli araçlar oldugunu dusunmuyorum. Ilk once surus keyfi benim icin önemli.
Balçovadan Alsancak araba ile 15 dk yalnız. Göztepe de güzel tabii. Ayrıca çevreyoluna direkt çıkış olduğu için Balçovadan bir yere giderken şehirıçı sıkıntısı yaşamazsın eğer Göztepeden bu tarafa düşünürsen
Almanlar genel olarak rafine araçlardır. Aradığın keyfi Audi'de ancak S serisinde yakalarsın. Standart bir Audi ile standart bir BMW sürül keyfi olarak kıyaslanmamalı bence. Ama BMW elenmişse, ve marka fanatizmi de varsa Audi A3 gayet hoş bi seçenek, bi de cabrio olursa tadından yenmez, benzinlisi de yakıt konusunda üzmez, bastığın kadar yakar :)
Evim Bayrakli da isim Alsancak'ta o yuzden her ikisinin ortasında olmali
Su anlık ev önceliğim ondan sonra arabayı alacağım sanırım.
Zamanında A3 vardı o yuzden baska Audi'ye yönelmiştim ancak Sedan A3'ler hosuma gidiyor. (Pek cabrio ile aram yok :D )
Veya CLA 180 hakkında ne düşünüyorsunuz. Biraz kullandıktan sonra yazilim, egsoz guzel olabilir veya A3'e de aynısı yapabilirim :D
Peki eski kasa S3 ihtimali olabilir mi ?
CLA her ne kadar Mercedes de olsa önden çeker, ve içi kesinlikle Mercedes yıldızını hak etmiyo, eski C ile aralarında derya deniz kalite farkı var, güncel C zaten iç mekan kalitesi olarak uçtu gitti, kıyas bile kabul etmez. Ben şahsen o parayı CLA yerine A3'e bağlamayı tercih ederim.
Eski kasa S3 o fiyatlara çok rahat bulunur, ama benzini biraz fazla yakar. Yakıt tasarrufu önceliğin olmalı baktığın arabada, bence.
Cabrio A3'ü özellikle önerdim, gerçekten dikkat çekici bir araba, ekmeğini de yersin emin ol ;) Ayrıca cabrio araba gerçekten farklı bir keyif. Bütçeye de uygun bir alternatif A3 Cabrio, bi değerlendir derim :)
Babama Audi desem sadece su anda alacak kıvamda cok değişik bi' Audi taraftarlığı var. :D
CLA'yi hic inceleyemedim önerenler olmuştu o yuzden merak ettim. Güncel C cok hosuma gidiyor ama 3 serisi kadar ortalıkta kiralık olarak cok denk geliyorum o yuzden biraz soğudum.
Cabrio aracı biraz sevmiyorum aslında ama ekmegini yeme fikri sempatik geliyor. :D Sedani incelemiştim de Asil'e veya Eroz'e gidip onuda inceleyim. :D
Birde dizel alırsam cok basıldığım ve almak istediğim bir ses var. En son RS6 görünümlü A6'da duydum o sesi dizelle alakası yok sanki Turbo'su büyütülmüş 911 gibi çıkıyor :D Onu yapmak icin downpipe yeterli mi yoksa komple mi lazım olur onu su anda merak ediyorum. Yavaştan yapılacaklar içinde bir butce hazırlamam gerekiyorda :D
Daytona grey, s line a3 tdi dsg akar kardesim o zaman gotur bayiye madem audi hayranligi var, yay takinca hos duruyor http://www.techturkey.com/forum/otom...di-2015-a.html
Dizele son susturucu takınca ses efsane oluyo da, motordan çıkan ses hep aynı, bildiğin traktör sesi :D Yakın bi arkadaşımda Remus'lu Ibiza vardı, 1.4 TDi, araba çalışırken önüne geçince gelen ses traktör, arkasına geçince gelen ses düz borulu V8 gibiydi. Dizele hardcore yüklenmeyeceksen yapılacaklar listesi çok kabarık değil, komple egzoz, dpf iptali, yazılım, bitti :) bütün bunları en baba yerlerde yaptırsan 2.500-3.000 arası para gider, kaldı ki egzoz yaptırman çok da gerekli değil bence.
Dediğiniz gibi yaparım büyük ihtimalle zaten. Ama fiyat konusunda sevindim birde ona yay-panjur-ufak tefek kaplamalar ekledikten sonra super olur.
Eylül ayında hangi Audi'yi aldığımı artık sizlerle paylaşırım :)
Teşekkürler. :D
Bayadir girmemistim yeni gördüm cevabini. Sanirim benim yazdığımı iyi okumadın. Dizel diye belirttim ben 2.20d dedigin araba varsa 108 e hemen ben alayım bineyim. Itiraz etmek icin yazmıyorum. 108 bin lira bana biraz saçma geldi sadece bu. 2 serisi diye Mercedes B180 klasmanindanmi bahsediyosun anlamadim. Ama hala söylüyorum bahsettigim arac 2.20d coupe. Keske okuyarak cevap yazsaydin
Bişey batirmaya gerek yok şimdi baktım yine baktım en ucuzu 129.000 den başlıyor. Senin yazdığını iyi okudum sadece 108 bin dediğin için öyle bişey yazdim ben B serisiyle aynı olan 2.18 ler o para o yüzden. Şimdi bana cevap yazmak yerine s ahibinden e gir ordan bak gerekli bütün sitelerde iyi bi araştırma yap ondan sonra yaz lütfen
Aaaa, konu devam ediyormuş hala :D
Bende haberi ileteyim; haftaya ev bakmaya geliyorum. İlk önceliğimi hallettikten sonra araba konusu tam anlamıyla açıklığa kavuşacağım. Ancak şansıma euro-dolar kuru, iş durumları, ailevi kriterler sayesinde nasıl olacağı konusunda hiçbir fikrim yok. :confused:
ne inatmışsın sen arkadaş. Tamam, senin dediğin doğru, ben bi yerimden uydurup yazdım o rakamları. Tatmin oldun mu?
Kardeşim kusura bakma, saçma sapan yere konuyu kirlettik. Sen konuyu açtığında döviz kuru neydi, şimdi nerelere geldi. Dövizle gelen arabalar üzerine en kötü bi 20-30 bin lira koydu. Sen evini kur, düzenini oturt, araba işi kolay. Elimden geldiğince yardımcı olurum sana.
Bunların haricinde herhangi bir gelişme var mı?
Estağfurullah, ne kirletmesi. Sonuçta bir forum burası bilgi paylaşımına açık bir yer. :)
Pazar günü İzmir'e gidiyorum o hafta içinde işi bitirdikten sonra araba işini de tamamiyle halletmeye çalışıcam. Yinede 20-30 az alma ihtimali varken, üstüne o kadar vermek biraz insanın içine oturmuyor değil aslında :D
Hayırlara vesile olsun, umarım gönlündeki gibi gelişir bütün bu taşınma işlemleri :)
Aslında dövizin fırlayacağı belliydi, keşke aileyle oturup konuşup araba işini sonuçlandırsaydın, gerçi her işte bir hayır vardır derler, umarım araba konusunu da gönlünden geçtiği şekilde çözersin :)
Ev işini halletim. İstediğim lokasyonda çok güzel bir ev tuttum. Ancak işsel durumlar yüzünden araba işini 2016'ya ertelemek zorunda kaldım. O süreçte Q3 ile biraz İzmir trafiğine de alışırım.
Almak istediğim aracın kafamda bir şablonunu oluşturduğunuz ve yardımlarınız için herkese tekrardan teşekkür ederim. :)
Pazartesi günü itibariyle tam anlamıyla ilk arabama kavuşmuş bulunuyorum. Önerilerinizi ve etkenleri göz önünde bulundurarak seçeneğimin A3 Cabrio olduğunu babam belirttim. Belirtişimden üç ay sonra doğum günü sürprizi ile aracı bana teslim ettiler. Hatta trafiğe çıkış tarihi de doğum günüm ile aynı gün. :)
Teşekkürler. :D
Fotoğrafları bekliyoruz hayırlı olsun kazasız belasız
Hayırlı olsun kazasız cezasız.