Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı
Güvenlik yorumum :
-Şimdi hazır konusu açılmışken yazayım,2002 yılındaki euroncap puanlaması ile 2014deki bir değil.Puanlama çok değişti,şimdi megane2'yi soksak 3 yıldız bile alamaz.
-Hatta ondan daha yüksek puan alan megane3'ün şu anda eurncapten 3 yıldızı var.Yani eski puanlama ile karşılaştırmamak lazım yeni puanlamayı
-Fakat yeni çıkmış bir araç için 4 yıldız eh işte ama 5 yıldızlılar ve daha korumalılar varken neden bunu alıyım.
-Adamlar maliyeti düşürmek için bile airbagi güneşliğin oraya koymuşlar(yolcu)
Gelelim benim yorumlara şimdi ne desem Vw kullanıyor hatta golf kullanıyor diye eleştirmeyin rica ediyorum içimden geldiği şekilde yazıyorum.
-Aracım comfortline donanım,yani dalga geçildiği gibi yağmur far sensörü(gerçi 80$'a orjinal taktım bende neyse karıştırmayalım) ve park sensörü yok(45 liralık manyetik sensör taktırdım bunuda geçelim) yok
-Hatta şöyle bir örnek veriyim geçen eniştem duster almış.
*Navigasyon,USB,Geri Görüş Kamerası,Cruise Control,Bluetooth,Video oynatan ekran,park sensörü,Karartılmış arka camlar falan filan bunların hiçbiri benim Golfümde yok.Yukarıda ek olarak yağmur far sensörünüde katabiliriz.Fakat yaklaşık 100 km kullanmak zorunda kaldım yemin ediyorum size ben bu kadar yorulduğumu ve kalitesiz yolculuk yaptığımı hatırlamıyorum...
Verdiğim örnek biraz absürt,anlatmak istediğim donanım tamam önemli hayatımızı çok kolaylaştırıyor ama fazla kasmanında manası yok bence.Sürüş Konfor Paketi(önarka park sensörü+Hız sabitleyici) 1400 lira ve ışık paketi(Kararan dikiz aynası,yağmur ve far sensörü 500 lira bunları almak lazım comfortlinede.Keşke fiyatı artırıp bunlarıda standart yapsalarmış neyse ben zaten Golf'e fiyat/performans aracı demiyorum.
Benim demek ve anlatmak istediğim nokta kişilerin kullanım koşullarına göre istekleri değişir.Bir dacia benim arabamdan çok daha dolu olabilir ama ben sürerken zevk almıyorum o araçtan,fakat bir bayan için yada başka sürücü tarzı için onlar daha çekici gelebilir ve alınabilir.fiyat/performans ve donanım olarakda bana göre seat leon sınıfında bayağı başarılı bir araba ama siz onlar dışında yorum istediğinizden dolayı yapamıyorum :)
Robotike şanzumana gelincede ben olsam hayatta bulaşmazdım,Okulun yokuşu var baraj setine çıkarken arkadaşın arabası manuele alıp gitmezse robotike şanzuman malesef stop ediyor o rampada biraz dik olduğu için,yada bir başka arkadaşımın eski arabası ufacık kaldırıma bile çıkamıyor hızlanıp girmeniz lazım.Kullanım rotasında böyle bir yol yoksa sorunda yoktur demektir bence...
Kısaca bitiriyorum,ben Cactus'de içine bindiğimde bir mühendislik hissediyorum ama bu bu mühendislik bir araba nasıl daha ucuza mal edilir konusu üstünde yoğunlaşılmış bir mühendislik.
Bana kalırsa seçenekler:Leon TDI DSG(tüm opsiyonlar),Golf 7 DSG Comfortline(sk paketli),i30 DCt ve Astranın otomatiği.
Yorumlarım tamamen kişisel görüşlerim,okuyunca direkt fanboyluk etiketi yapıştırcaksınız ama benim düşüncem bu.Belkide fanboyum ondan böyle düşünüyorum bilemeyiz