En son C52 yani oem şanzımanla 2 de 130 yapıyordu ne oldu o araba?
C160 LSD lazımm :D
Printable View
Bahsettiğiniz aracı bilmiyorum ama benim dedigim g.gri dıştan zır stock bir araç jant kapaklı falan :)
aracı yapacak kişide önemli. Önce ustayı bulun bence :)
Ustamiz saglam. Merak etmeyin o konuda bic suphem yok ;)
ikiside stok olduğu sürece yada filtre headers egzoz vs toyotaya yazık olur düşüncesindeyim
http://www.pakwheels.com/forums/mech...nclusive-study
Güzel karşılaştırma olmuş. Yalnız dikkatimi çeken şey şu oldu, Honda B16 için 4AGE'nin 81x77 mm olan bore stroke ölçülerini direk kopyalamış. Aynı şekilde 4AGE, 70'li yıllardaki Ford Cosworth BDA motorunun bir kopyasıdır(bore-stroke, valf ölçüleri ve açıları, kapak dizaynı). Bunlara ek olarak Mitsubishi 1.6 4G92 MIVEC 170hp motorlarında da 81x77 mm ölçülerini kullanmış.
Üreticilerin bir dizayn yaparken birbirlerinden bu kadar araklama yapmaları çok ilginç. Gerçi Japon anlayışı sürekli geliştirme ve mükemmelleştirme üzerine olduğundan onların açısından kabul edilebilir bir yaklaşım gibi duruyor.
2zz swaplarsan çok daha fazla keyif alırsın yerınde olsam motor içine girmeden swaplarım sonrasında charger kıtını alırdım
Can abi atmosferik tercihim yine aşırı besleme olacaksa yine 4age derim 2zzge pek düşünmüyorum
4age olursa efsane olur :)
Proje konusunu zevkle takip ederim
Ankaradaki 4age özel bi toyota servisinde. Durumunu en son sorduğumda yakıt yetiştiremiyoruz yatıyor denilmişti. Servis içinde şanzıman kırmış hb vti duruyordu bende adama aynı soruyu sormuştum karşılaştırması açısından nede olsa ellerinde swaplandı 4age az çok bilirler diye. Adam dönüp bana 4age yi nerden bulacan demişti :D inşallah istediğinizi yaparsınız gönlüm 4age den yana ama 2zzge swap yapılabilse ah keşke aklımın hep bi ucundadır o motor :) gelişmeleri takipteyim
çıtır turbo tak geç ugrasma bence :) attıgın taş ürküttügüne degsin
Ankarada ki gri corollada sadece 4age kapak var diye biliyorum.
bence kapak açıp bakın ölçütürün bir güzel.Durum iyiyse conta değişip saplama vs değişip kalın conta koyup 0.5bar devam. İlla atmosferik diye tutturmuyorsanız en zahmetsiz şekilde turbo yapıp devam.
Ama şu var direk b18c vs koyarsanız çok eğlenceli olabilir :D
bana kalırsa 4 afe turbola cok daha mantıklı olur.cunku elındekı motor turbolamak ıcın senın elınde bı avantaj ve fırsat.