clio2 mi eski kasamı?
Printable View
clio2 mi eski kasamı?
Bu Sınıfta malesef Jazz ın dengi hiçbir araç yok arkadaşlar, bütün süreçleri atlatmış biri olarak söylüyorum,
Nissan micra
Nissan Note
Opel Corsa
Hyundai Getz
Reno Modus
bu arkadaşların hepsine gittim, arada da 2006 model makyajı olan (sinyalli ayna + otomatik dijital klima ile direksiyonu farklı) Jazz test ettim.
şöyle söyliyim Jazz CVT F1 şanzımana sahip müthiş konforlu seyehat sunuyor, amacımız zaten performans değil, zira bayanlarımız tarafından kullanılacak
jazzda burun yok, çok kolay girip çıkabiliyorlar, jazz çok kullanışlı ,
iç mekan çok geniş, jazzdaki iç yüksek ferahlık heleki bendeki sunrooflu keyifli çok, diz mesafesi , direksiyon oturuş pozisyonu çok iyi tasarlanmış.
jazzda cam çok , içi çok aydınlık kılıyor hiçbir noktada görüş sorunu yaşamıyor kullanıcı.
ve küçük teferruatlar var arabada, bardaklıklar bolca,
örneğin ön koltukları, yanlarındaki (koltuk başlığı kadar yukarda) küçük mandallardan ileri geri alabiliyorsunuz mesela ,
arka koltuğun kı çınızı koyup oturduğunuz yeri komple katlanıp kalkabiliyor, yani arkada ayakta durabiliyorsunuz, yada sırtlığı komple oturduğunuz yere kadar eğilip katlanıp oturuyor ve devasa alan çıkıyor ortaya.
bagaj üstü perde içe doğru mekanizmalı şekilde çekiliyor katlanıyor, pandizot tarzı değil, direk çekmeli perde halinde kapanıyor ve kocaman bagaj,
kapı cepleri çok kullanışlı, bagaj olarak zaten bu segmentte rakibi yok, yakıt ve sorunsuzluk olarak da öyle tahmin ediyorumki yine rakipsiz.
Benim aldığım jazz da sunroof da mevcut , aux çıkışınıda kendim ekledim orjinal teybine yapılabiliyor,
boya değişen takıntılı değildim km si düşük olarak makyajlı 2006 en dolu versiyonunu aldım ve 3 senedir keyifle kullanıyoruz, kullanıyoruz diyorum çünki eşim
den hariç bende kullanıyorum bazen, hatta yazlığa bu araçla gidiyoruz, yakıt performansı şehir içi ben kullanırsam 5.2LT - Hanım kullanırsa 6.5 / şehir dışı ben kulandım hep 4.4LT benzin. tabiki sakin ve akıllı kullanımda.
Hedef fiyatın bir miktar üzerine anneme 2005 model otomatik vitesli polo aldım.
Araç 70 binde,beyaz renkli ve ilk sahibinden, donanım olarak fazla bir şey yok ama bayan kullanımı için eksiği de yok. ABS,klima ve park sensörü kullanım için yeterli özellikler.
Kalite ve konfor olarak tavsiye ederim.
2006 ibiza 1.4 otm aldık kız kardeşime, aynı fiyat dilimindeki polodan 3-4 yaş daha genç olması avantaj.
jazz iyidir hoştur ama mevcut fiyata turşuspor var. denk gelirse affetmem orası ayrı. :)
clionun hem modeli hem yüzü eski olduğu için düşünmüyorum.
polonun fiyatı çok yukarıda. temiz polo fiyatına jazz bulunuyor.
ibiza bakıyorum ama pek denk gelmedim sahibindende.
bu arada tam bayan arabası yazanlar olmuş ama ben kendim için bakıyorum, bayan falan yok yani :D
Bu gün kardeşimin ibizasıyla gezdim gün boyu, limitlerini tekrar denedim, o sınıfta en iyi yol tutan ve direksiyon tepkileri en net araç bu güne kadar kullandıklarım arasında. Keşke biraz daha güçlü olsa ben bunla neler yaparım diye düşünüyor insan. Tipide 2006'dan itibaren cupra tamponlarla geldiği için fazla agresif. Şimdi ilanlara baktım. İbiza fiyatlarıda 29-30 bandına yerleşmiş. Biz alırken 3-4 parça boyalı olanları 26-27'lerdeydi o yüzden denk gelmemişsinizdir ilanlarda.
İlk mesajda sorduğunuz araçlardan 206 otm ve honda jazz otm. de kullandık ailede. 206 gerçekten çok yakıyor, kesinlikle şehir efsanesi değil. Ben kullanınca 9.5-10 lt annem kullanınca 11-12 lt benzin yakıyor ve gitmiyordu.
Jazz elite modeli kullandık o sınıfa göre inanılmaz geniş iç hacmi var, yakıt gerçekten az (7.5 lt yi geçmez kolay kolay). Ama cvt şanzıman çok sıkıcı. Tip konusu görecelidir tabi ama daha bir feminen duruyor bence.