Karakteri olan, az bulunan, kendine özgü bir araç... Çok abartılacak bir tarafı yok. Volvo'lar daha mantıklı araçlar bana göre... Daha iyidir demiyorum, daha mantıklı oluyor eğer güç ve donanım ise salt tercihiniz...
9-5 maceramı (alamasamda) anlatayım...
Öncelikle 2.3ler zincirli ve bu zincir nedense 150bini aşmamış tüm araçlarda ses yapıyordu. Belki önemsememek lazımdı ama saab ustalarının ikiside değişim önerdiği ve eşşek yükü ile para istedikleri için midem bulandı... Motoru neredeyse indirmek gerekiyor çünkü zincir için...
Bazı modeller için bagajınızda ateşleme kaseti olsun derler... Hatta saklama koşullarından da bahsederlerdi, ters koyma falan gibi... Az çok araba ile ilgili ve yurt dışı alışverişlerini biliyorsan sorun olmaz...
LCD teyp göstergesi çizik çizik olur... Onuda ebayden sipariş edip halledersin...
Otomatikleri sorunlu mu bilemiyorum ama muhtemelen bazı araçlarla ortaktır, istanbul gibi yerde sorun olmaz sanırım... Mesela volvo ile vectra şanzımanı çok yakındı...
Salak lastik ölçüleri vardı isveçlilerin eskiden... 205-50 16 gibi...
İç tasarım görecedir... Bana göre eski bir tasarım dili olsa da göz aşinalığımız olmadığı için ilgi çekici geliyor...
Ses sistemi çok hoşuma gitmişti benim. Ama hepsinde harman kardon var mı bilemiyorum...
İç trimlerde soyulmalar olabiliyor...
Volvo ve saabı ben şöyle tarif ediyorum... Opel-Mitsubishi-Mazda vs alt yapısı ile Mercedes'in bir altında araba üreten lüks markalar... yani ikisinin ortası...
@
darkmoon airbag olayını bilmiyordum... ABD'de Saab marka bir uçakla uçtum gördüğüm bindiğim en gürültülü uçaktı :) Uçan otobüs gibi bir şeydi. İç hatlar genelde o şekilde orada...
Sonuç olarak... Şuan ah keşke saab alabilseydim diyesim geldi... O tecrübeyi tam yaşayamadım, eksik kaldı bir yönüm :)
Sizde alın... Ama elinizden ufak tefek bakım tamir işi geliyorsa (iç torpido, ekran vs), ustaya götürmeden arızanızı teşhis edebilecek kadar araştırmacı ve arabalarla ilgilenmeyi seviyorsanız neden olmasın... Eğer marşı çevirir basar giderim, sorun olunca ustaya anahtarı atarım derseniz bu tip eski model lüks segment arabalara bir araba parası daha harcar, rızkınızı demir yığınına kaptırırsınız...
Arkadaşım 40 bince c70 aldı sıfır gibiydi... 99 model... ben ondan 100binde satınaldığımda 7-8 bin masraf etmiş, sorunlarını çözememişti... Ben aldığımda onu arabadan soğutan iki sorunun birisinin vida gevşekliği, diğerinin ise hortumun ters bağlantı olduğunu çözebildim araştırıp, ustayla istişare ede ede...
Seviyorsan git söyle koçum :) Git al yani temizse :)
Uzun oldu biraz ama okursun herhalde :)