lambo daha karızma daha agır bence. reventıon enzo yada fxx ı ezer nıtelıkte
Printable View
lambo daha karızma daha agır bence. reventıon enzo yada fxx ı ezer nıtelıkte
Ben olaya bu yönüyle bakıyorum, bendimde görüşüm bu ;) Neticede günümüzde otomobil firmaları birbirleriyle rekabet sonucu milyondolarlık ar-ge çalışmaları yapılarak göünüş ve performans elde ediyorlar. Off-topic olmasın.
Benim yorumun sana göre saçma olabilir ama bunu burda dile getirmen bana göre daha da saçma...
Yesil yada Turuncu bir Gallardoyu tek gecerim. Lamborghiniyi neden siyah yada gri alirlar gercekten anlamiyorum seker gibi renkler varken :)
Valla doğru demişler, Lambo sanki daha çok ruhsuz gibi :D :D :D
Ferrari daha özel lambodan o yuzden Ferrari diyorum bende tabi Porscheden sonra :)
Lamborghini superleggera görmüştüm sarı bi tane felaket bişeydi,Ferrari aklıma gelmedi:D:D
Şimdi yolda arka arkaya gidiyorlardı..Hatta ferrari SRC 44 idi, sanırım "hardcore rolling night" videosundaki de o idi :)
İkisi de gayet güzellerdi ayrım yapamadım :)
Ferrari bence, ama yanlışlıkla Lamborghini 'ye oy verdim artık Lambo 'dam bir eksiltip ferrari 'ye bir eklersiniz :p
bencede ferrari
ben lamborghini dedim nie mi çünkü traktör firması:) ferrarinin spor arabalarını görerek ulan bu da spor arabamı biz yapsak spor araba vteclerin içinden geçen passat gibi bizim arabamızda ferrarilerin içinden geçer deyip yapmışlar spor arabalarını ve lamborghini countach ve ardından diablo ve ardından gallardo ve murcileago doğmuş haa şunu da belirteyim volkswagen hiçbir zaman traktör yapmadı:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Lambo hakkında pek bir şey bilmiyorsun galiba. Lamborghini sadece traktör değil, arazi aracı üreten bir firmaydı 60'lı senelerde. İlk model de, countach değil 1963 senesinde prototip olan 350GTV üretilmiştir. Lambo hakkında bilgiye sahip olmadığın gibi Vw hakkında da bilgiye sahip değilsin anlaşılan. Vw hiç bir zaman traktör yapmadı demişsin, Vw anlamını bir araştır istersen Lambo'yla bir tutmadan önce =))
lambo Vw ye gectikten sonra öldü diyenlere sormak isterim ? acaba siz REVENTON u gördünüz mü ? reventon un tasarımından bi bakış açısını paylaşim :
" dünyayı 2000 den sonra milenyum çılgınlığı vurdu herşey yuvarlaşmaya başladı .. açıkcası bize basit geldi bizde tekrardan yeni hava katalım dedik ... "
gerçekten de reventon un kadran tasarımı koltuk tasarımı farı komple dış tasarımı başka bir boyut.
her ne kadr schumi cide olsam ferraricide olsam lambo her zamn başka bir boyutta bana göre. prestij bakımından ferrari den daha önde .. zaten ferrari son modelleri ile iyic zırbalamaya başlamıştı .. lambo reventon la noktayı koydu.
reventon dan önce diablo efsanesi ondan önce countach .. lambo her zaman tasarımda bir başka boyut acısı oluşturmuştur.
mevzu hızlı arabalar yapmaksa, ferrariyi geçebilecek bir arabası yok lambonun, hatta 599 bile lp640 ı geçebiliyor! :)
scuderia yı karıştırmıyorum.. dış görünüş ise tamamen zevke kalmış, ben çoğunluk arabalarına bakarak, ferrari derim! reventonu tenzih ediyorum..:)
Ufuk Sandık’tan sonra Hürriyet’te otomobil sayfasını hazırlamaya başlayan arkadaşımız Emre Özpeynirci geçen hafta Ferrari’ye verip veriştiren bir yazı kaleme aldı.
Lamborghini gazetecileri test sürüşlerine götürüyormuş, Ferrari götürmüyormuş.
Bu nedenle ilerde Lamborghini daha iyi PRİM yapacakmış, Ferrari geride kalacakmış.
Bu durum satışlara da yansıyacakmış.
Belli ki, Emre kardeşim spor otomobil meselesine pek hakim değil.
Ferrari ile Lamborghini arasında ciddi bir fark var.
Lamborghini Ferrari’yi yakalamaya çalışan bir marka ama aralarında büyük uçurum var.
Ferrari 60 yıllık bir marka.
Hatta Lamborghini’nin varoluş nedeni.
Kurulduğu günden bu yana yarış pistlerinde asfaltı yırtan, müthiş bir otomobil.
Belki Emre bilmez ama Ferrari’nin reklam yapması bile yasaktır.
Gazetelere, dergilere ilan vermez. Felsefesi şöyledir: “Bir reklamımızı pistlerde yaparız. Reklama vereceğimiz parayı yarışa harcarız. Bizim için en iyi reklam yeri orasıdır”
Test sürüşlerinde de öyle.
Ferrari gazetecileri test sürüşüne götürmez.
Otomobilseverleri ve üst düzey kullanıcıları götürür. Müşterilerini ve potansiyel müşterilerini götürür. Hatta sürücülük okulu “Corsa Pilota”ya götürür.
Çünkü Ferrari’nin kendini ispat kaygısı yoktur.
O Ferrari’dir.
Lamborghini içinse durum pek de böyle değildir.
Lamborghini, yakın zamana kadar yok olmaya yüz tutmuş bir markaydı.
Ne zamanki Volkswagen grup tarafından satın alındı kafayı kaldırdı.
Şimdi kendini kanıtlamaya çalışıyor.
Ama yine de bir Ferrari olması için daha bir kaç fırın ekmek yemesi gerekiyor.
İyi otomobiller yapmak, güçlü otomobiller yapmak bu iş için yeterli değil.
Bir hikaye, bir tarih lazım.
Lamborghini de bu yarım yamalak var.
Yeni yaptığı otomobillere gelince.
Olmuş ama olmamış.
Mesela Gallardo.
Dışı Lamborghini, içini Audi.
Egzotik bir otomobil yapıyorsunuz ama içindeki kumandalar, ekranlar Audi A6’dan alınma.
Sürücü otomobil dışında değil içinde yaşıyor.
Siz bir Audi A6 ile spor otomobil keyfi alabilir misiniz?
Murcielago biraz daha iyi durumda ama zaten o otomobilin geliştirilmesi Audi’nin Lamborgihini’yi almasından önceye dayanıyor.
Bugünkü Lamborghini’nin kat etmesi gereken daha epey bir mesfe var. Tamamen ticari mantıkla spor otomobil üretmemek başta olmak üzere.
Emre diyor ki, “Ferrari’yi bize test ettirmiyorlar”
Doğrudur.
Ferrari’yi pistte Schumacher test ederdi şimdi Raikkonen ediyor.
Lamborghini’yi ise Emre.
Fark burada.
ALINTIDIR ;)
Absinthé +1
Çok güzel bir yazı konu kapanabilir :D
Lamborghini hakkında bir belgesel izlemiştim. tamamen el yapımı bir araç. onun için bence daha değerli.
Absinthe... Yazı cukk oturmuş
Bu bana sorulmuş bir soru sanırım. Evet gördüm. İtalyan otmomobil magazinlerini sürekli takip ettiğim için belkide sizden önce gördüm. Etkileyici bir tasarım ama beni fazla etkileyemedi. Bir otomobilden çok, 4 tekerlekli elektoruik harikası bir oyuncağı anımsattı iç mekanı.Alıntı:
ambo Vw ye gectikten sonra öldü diyenlere sormak isterim ? acaba siz REVENTON u gördünüz mü ? :
Absinthé, yazı çok güzel olturmuş konuya =)
Lamborghini her zaman Dİablo yu seviyoruz
Absinthé güzel yazıymış abi bu..:)
Lamborghini ve Ferrari birbirinin en ezeli rakibi tartışmasız. Her iki firmanın efsana arabaları var. Her iki firmanın arabaları sahiplerini istediği zevki yaşatıcak kalitede. Ferraride mükemmel Lamborghini de bence. Ferrari 355F1, Lamborghini Diablo ikiside süper ikiside efsane araç:) Ben bu iki marka arasında karşılaştırma yapamıyorum. İki aracında yeri çok farklı
Görüntü olarak Lambo daha güzel. Mühendislik işçilik ve marka prestiji olarak ferrariyi tek geçerim.
lambonun cızgılerını begenmıorum.her yer köşeli hıc estetık yok ses varsadece
ama ferrarıde hersey var:)
estetık yok lamboda:D oda ıyımıs :D
aynen oyle
hakkaten yok :)
http://rollingartemporium.files.word...i_reventon.jpg
ben lambocuyum ferro sevmiyorum lambo varken bakmam bile.
ferrarinin yeri ayrı
yesılkoyde duruken 10 larca ferro gecerdı umrumumzda olmazdı. bı tane bordo dıablo var o gecerken hass bee olurduk hep :)
Bundada hic yok he:D
http://www.coolracer.nm.ru/screens/L...iablo_VT_1.jpg
sunun gıbı :)
http://www.precisionscalereplicas.com/ps_testarossa.jpg
tartısmaya gerek yok bence anket bıle lambodan yana
ankete gore nıe fıkrımı degıstırım yaw alla alla:)
pirestij falan denilmişte ferrari pirestijsizmi ben onu anlamadım ya...
http://www.ultimatecarforum.com/lambo/17%5B1%5D.jpg
O yukarı kalkan kapılar, araç ters dönünce böyle de vahim sonuçlar doğurabiliyor malesef.
Kapılar yana doğru açılsa belkide sürücü, süper manyak lambosunun içinden sağ çıkabilecekti...
prestij konusunda tartışmasız ferrari derim. fakat son yıllarda özellikle wolksvagen grubuna geçtikten sonraki lambo modelleri gerçekten çok özel ve ferrarinin hep 1 adım önünde eski lamborghini ler tasarım dışında herzaman ferrarinin gölgesinde kalmaktaydı. mekanik arızalar saçma sapan iç tasarımlar olsun hiç birzaman sorunsuz ve tam bir spor otomobil olamamıştı. fakat durum son yıllarda bu satışlarındanda belli çok değişti. örnek olarak Murciélago, 11 yıl zarfında 2.903 adet üretilmişten bu rakam wolksvagen grubuna geçtikten sonra sadece 2008 yılında 3.000 i geçmiştir. benim tercihimde lamborghini den yana.
ona yapabilcek ne varki bu napsın ozmn koskoca enzoyu ortadan ikiye bölmüş.doru dürüst kullanmazsan olcakların onune gecilmiyo enzodaki elemanda 150 mille gitmseydi olmazdı bunlar
http://www.wreckedexotics.com/enzo/e...051103_004.jpg
http://www.wreckedexotics.com/enzo/e...051103_003.jpg
Anket Ferro F355GTS vs lambo diablo VT olsaydı tercih yapamazdım ama genele vurunca işi ne kadar kassalarda Ferrari herşeyiyle bir adım önde..Bide lamborghini teknolojinin gölgesinde çok kalıyor..
Ferrari her zaman daha havalı gelmiştir bana..
Ama LP640 ' ta çok güzel ya :)