arkadaslar bmw yi almak uzereyim bilgilerinize ihtiyacim var bmw 323 ara motor diyolar sikiti yaratirmi araba 220.000 kmde motor kapagi acilmamis araci yakiti 100 kmde kac litre olur basima ne gibi sorunlar acabilr
arkadaslar bmw yi almak uzereyim bilgilerinize ihtiyacim var bmw 323 ara motor diyolar sikiti yaratirmi araba 220.000 kmde motor kapagi acilmamis araci yakiti 100 kmde kac litre olur basima ne gibi sorunlar acabilr
yakıtı düsünüyorsanız eger Bmw den vazgecin 2300cc 6 silindir headers var diyorsunuz yaklasık tahminimce km de 50-60 kurustan aşşagı yakmaz diye tahmin ediyorum. motor kapagı hic acılmamıs 220.000 kmde bir bmw motor kapagını actıracak yeni bir sahip arıyor demektir. bugun olmazsa 2 ay 3 ay sonra sıkıstırdıgınız taktirde arıza vermeye baslıcaktır.Şuan da tahminimce yağ yakmaya baslamıs duman atıyordur. bmw nin bakımı ağır vanosuymus vs. baya pahalıya mal olur size. yakın arkadaslarımın basına geldiginden cok iyi biliyorum ki bmw nin kronik sensör arızalanma sıkıntıları var egzantirik sensörü,Krank sensörü,hava akış metre, bunlar bmw de sıkıntı ve orjinali olmazsada (orjinali siemes diye hatırlıyorum) calısmıyor. ve dünyanın paraları isteniyor bu sensörlere.
Bana Kalırsa ep2 Alın Otomatik olmamak kaydıyla.Kanıtlanmıs ciddi yüzdelik degere sahip olan Sağlam Motor üreten Araclar arasında üst sıralarda yer alır. sahsen bende 93model Civic Si vardı 1 kere sıkıntı yaratmadı. Keeza simdi de 1.4is var daha seytan kulanıgına kursun sanayiye gitmiş degilim. yakıtı ve masrafları düsünüyorsanız CİDDİ anlamda BMW den uzak durun derim şahsi fikrimce . ..
once cok tesekkur ederim degerli goruslerin icin evet haklisin yakinda motor isteyebilr arizalar acabilir peki tup takarsak yakit ve gucu duser mi
paran varsa gerçekten BMW yoksa hiç binmiyeceksin... arkadaşında dediği gibi yakıt benzinde 75 krş u rahat bulur basarsanız hatta geçebilir diye ama basmadanda düşse düşse en fazla 40 krş a düşer diye düşünüyorum... arızalar gene aynen yukarıda denildiği gibi farklı farklı sensörler var akışmetre rölanti valfi termik vs..vs.. parçası ciddi anlamda pahalı bi araç iyi düşünmenizi öneririm... benim şimdiye kadar değiştirdiğim parçalar, rölanti valfi - krank sensörü - oksijen sensörü - vanos - benzin pompası - lpg regülatörü - fan termiği - motora giden hortumlar vs..vs.. şimdilik aklıma gelenler bunlar aralarında en pahalı 2 parça rölanti valfi 480 tl lpg regülatörü 500 tl orj fan termiği 160 tl geriye benzin pompası 350 tl parçaları epey bi pahalı uzun lafın kısası masraf ederim uzun süre binerim diyosanız alın ben 1 yılda sırayla masraf ettim şimdilik allaha şükür bi sıkıntı kalmadı tahminimcede uzun bi süre masraf çıkarmaz diye düşünüyorum...
lpg de yakıt basarak 50 krş civarında olur veya birazcık daha fazla olabilir basmazsanızda tahminen efendi modunda 35 krş a kadar düşer belki dahada düşebilir hatta lpg nin kalitesine ve ayarına bağlı performance olarakta güzel bi ayar yapılırsa çok aşırı bi kayıp olmaz diye düşünüyorum...
sizi gibi kullanan birinin yazdigi iyi oldu ben araci 20 bn tlye alicam hic masrafsiz sua 220.000 kmde alirkenn nelere dkkat etmeliyim yada bakmalym
ara motor olduğunu ve sıkıntılı olduğunu hiç duymadım her araç sıkıntı çıkarabilir düzgün binilmeyip hor kullanılırsa aracın ilan linki varsa p.m ile gönderin + yıllardır hiç masraf edilmemiş parçası değişmemişse mekanik aksamında biraz masraf açabilir benim başıma gelen sizede gelebilirde gelmeyebilirde şans işi biraz araç kapalı kutu sonucunda ve elektronik aracım 94 model benim değiştirdiğim bir çok parça orj fabrikasında takılan parçalar çıktı üzerinde bmw logoları mevcuttu yani 18 yılın patlamasını bende yaşadı diyebilirimbu arada aklınızda bulunsun eğer alıcak olursanız kesinlikle motora hiç bi şekilde su teması yaptırmayın ummadık ekstra masraflar açabiliyor ben öyle bi hataya düştüm siz düşmeyin...
alacagınız arac sanırsam kutahyada olan 06 plaka arac 96 siyah e36 3.23 araç ön camı catlaktı bıldıgım kadarıyla masrafları olarak bıde sahıbı soledımı bılmem ama aracın bel altı boyayada ıhtıyacı var haberınız olsn tabiki o araç ise
Drift or die
yanlış bilgi olmasın 2300cc değil "2500cc" araç. 3.25 ve 3.23 aynı motor belli başlı detayların dışında tabiki. kafadan 10 lt var arkadasımda 5.23 vardı yakıyo birazcık diğerleri için bişey diyemicem tabiki alınırmı satılırmı zevk.
1881 - 193∞
Arkadaşların da dediği gibi paran varsa BMW çünkü ne zaman ne masraf çıkaracağı belli olmaz. Honda ise benzin, yağ, su başka bişey yok bakım bile istemez.![]()
aslan besleyen yemini düşünmez honda da basmazsan 35 40 krş yakıcak
incele eleyip sık dokunduktan sonra hiçbirşey olmaz şu an kullandığım E34'ün bu ay genel bakım ayıydı yağ-buji-hava filtresi 200 lira biz ek olarak radyatör ve son susturucuyuda değiştirdik şu bu kontrol derken 700-800 lirayı buldu ama geçen yılda aynı kontrolleri yaptırmıştık ve 1 yıl boyunca sanayii'ye sadece çay içmeye uğradık
yılda 1000 lira yesin isterse ama bostancı sanayiiden çıkarken vergi dairesinin önündeki virajda yo müsaitken yanlayıp o düzlükte uzamak gerçekten herşeyi unutturuyor
bizim arabada Vanos yok bu yüzden nedir ne değildir bilemem ama çokta gözde büyütmemek gerek iyi bir ustanın ayarına baka ama antalyada BMW ustası durumu nedil bilemem
motorlar LPG ile gayet iyi uyumlu
220.000'de araba aliminyum blok harareti pek sevmediğinden dolayı bir ustanın arabayı görmesinde yarar var araba M50 olsa daha yarısında bile değil derdim ama M52 olunca birşey diyemiyorum tabi
parça fiyatı ise kaliteye göre fiyat bence
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)