leventrc Nickli Üyeden Alıntı
Otomatik R53 Cooper S' e 2 sene bindim. Yakıtını hatırlamıyorum. Ben bineli uzun yıllar oldu. Ama şunu her fırsatta söylediğimi çok net hatırlıyorum: Keşke manual alsaydım...
Bu birazda senin ne istediğine bağlı bir durum.
İyi yanları; Vites değiştirmeyle uğraşmayayım, şehir içinde kolaylık olsun diyorsan alınır. Kesinlikle kalitesiz bir şanzıman değil. Aksine oldukça sağlamdır. Atma hızı olarak ne hızlı, ne de yavaş. Ortalamada. Otomatikler patırdarmı demişsin; patırdar. Triptronik' e çekersen patırdıyor.
Kötü yanları; Rampalarda çok saçmalar. Kararsız kalır. Vitesi bir büyütür, bir küçültür. Zevk olarak manualinin biraz gerisinde kalır. Vites aralıkları çok uzundur. Çevir çevir bitmez. Triptronik kullanırken verdiğin tepkilere bazen geç cevap verir. ( Vites küçülttüğünde bazen 3 saniye gecikmeyle sana cevap vermesi gibi )
Genel olarak aklıma gelenler bunlar. 2 sene otomatik R53 kullandıktan yıllar sonra yine Mini istedim. R56 JCW aldım. Kesinlikle manual alacağım dedim ve manual aldım. Kullanım zevki açısından ikisini karşılaştırınca '' İyi ki manual almışım '' diyorum.
Not: Alırken ne kadar bineceğinizi de düşünerek alın derim. Ben 2. araç olduğu için 3 haftada - 4 haftada bir kullanıyorum. O sebeple yormuyor.
Allah gönlünüze göre versin. Otomatik, manual ne tercih edersiniz bilmem ama şunu söyleyebilirim ki kullanım zevki çok yüksek araçlardır...