User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: MX5 mi Hothatch mi?

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

MX5 mi Hothatch mi?

İbiza Cuprayı sattıktan sonra 2. araç olarak keyif amaçlı binilecek bir araç almak istiyorum. Kafamda farklı sınıflarda birkaç araç var. Kafamda 4 farklı araç var siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

İlk ve en ağır basan seçenek 2016-2017 MX5. Alırsam 2. el alırım. 110-120 bandına güzel araçlar var. Bu paralara değer mi? Motor çok yeterli değil ama keyif verir diye düşünüyorum. Aracı kullanan bilenler nasıl değerlendirir MX5'i?

Bu paralara çıkınca Golf 7 Gti alıp turbo yazılım falan 300 hp civarı da binilebilir. Acaba Golf daha mı mantıklı olur? Ya da bütçeyi çok zorlamadan Mini Cooper S (roadster olabilir) veya RX8 mi almak mantıklı olur?

Değerlendirme kriteri araç keyif versin, sorun çıkarmasın ve ilerde satmak istediğimde elime yapışmasın.
    Konu berko tarafından (11-08-2017 Saat 10:06 ) değiştirilmiştir.

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son cümle işin içine girince en mantılıksı golf gibi duruyor ama 2, araç ve keyif olacaksa ben tercihimi mx5 olarak kullanırdım diğerlerinden çok çok farklı çünkü.sürekli kullandığınız aracında 5k bir araç olduğunu düşünürsek 2, araç herzaman için cabriodan yana kullanılmalı bence
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

semsialtunbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben galiba rx8 alırdım, 2. tercihim de gti olurdu
    SM Spacers

http://www.facebook.com/smspacers

instagram: @smspacers

Furkan_z3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam mx-5 alırım halen kafamda olan bir araç hatta türkiyeye rf modelide geliyor sıfır alma gibi planlarım var... Ben mx5 bizzat kullandım recaro'lu en full paketini çok keyifliydi ... Bir test etme imkanınız var test edin hemen almak istersiniz ve çok yakışıklı bir araç...
    instagram : _RAVENDARK_

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manuel vites düzgün bir mx5 hem çok keyif verir, hem he dediğinizde satabilirsiniz. Cabrio keyfi her zaman başkadır.

- Rx8 yüz olarak çok eskidi, ve insanların gözündeki önyargıdan sebep ikinci eli zayıf olur.

- İkinci araç demek keyif aracı demek, piyasadaki 1.4tsi, 1.6tdi ile aynı kefede olması bence haksılık. Daha ekol bir şeyler olması gerek.

- Mini tamamen tercih meselesi, yorum yapamıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim fikrim mx5 evlat olur. Satacağın zaman ciddi zorlanırsın. dolu bir mini güzel dikkat çeker ama malesef 2.el onunda aynı şekilde.

Rx8 ben 1 ay önce sattım. Düzgünü üzmez keyifle binersin. İnsanlar rx8'den korkuyor ama düzgün cok km yapmamış rx8 masraf açmaz. Yakıt dışında aracın masrafı yok, coğu kişi inanmayacak ama bu böyle. Yağı ve soğutma sıvısı kullanılmış olsun keyifle binersin. 2.el'de gayet satılıyor. Çevremde 3 kişide vardı hepsi para kazandı satarken. Ben 1 ay oldu satalı bende kazandım ki ciddi malzeme alıp para harcamama rağmen. Ama şunu açıkca belirteyim 231 hp yazdığına bakma bir yere gittiği yok

Senin kriterlerde golf 7 gti en mantıklısı olur.
    ☻/
    /▌
    / \

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son cümle işin içine girince en mantılıksı golf gibi duruyor ama 2, araç ve keyif olacaksa ben tercihimi mx5 olarak kullanırdım diğerlerinden çok çok farklı çünkü.sürekli kullandığınız aracında 5k bir araç olduğunu düşünürsek 2, araç herzaman için cabriodan yana kullanılmalı bence
    Abi günlük kullanmaya leon fr var bu nedenle tercihte cabrio daha ağır basıyor.

Alıntı semsialtunbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben galiba rx8 alırdım, 2. tercihim de gti olurdu
    RX8 i çok beğeniyorum ben de ama düzgünün bulmak cidden zor. Araştırmak gerekecek baya RX8 için.

Alıntı Furkan_z3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam mx-5 alırım halen kafamda olan bir araç hatta türkiyeye rf modelide geliyor sıfır alma gibi planlarım var... Ben mx5 bizzat kullandım recaro'lu en full paketini çok keyifliydi ... Bir test etme imkanınız var test edin hemen almak istersiniz ve çok yakışıklı bir araç...
    MX5 RF geçen haftasonu Ankara Mazda da vardı. İnceledim baya güzel olmuş. MX 5 cidden güzel bir araç. Ben de bir test edeyim MX5 i, kullanımı oldukça keyifli diyor her kullanan.

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manuel vites düzgün bir mx5 hem çok keyif verir, hem he dediğinizde satabilirsiniz. Cabrio keyfi her zaman başkadır.

- Rx8 yüz olarak çok eskidi, ve insanların gözündeki önyargıdan sebep ikinci eli zayıf olur.

- İkinci araç demek keyif aracı demek, piyasadaki 1.4tsi, 1.6tdi ile aynı kefede olması bence haksılık. Daha ekol bir şeyler olması gerek.

- Mini tamamen tercih meselesi, yorum yapamıyorum.
    En mantıklısı MX5 gibi gerçekten.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun sure araba baktım çok fazla golf 7 gti niyetim oldu fakat sonrasında kendimi cooper s coupe alırken buldum roadster istedim kısmet olmadı sanırım uzun bir sure satmam ve uğraşırım

çok farklı kullanımı keyifli eksik yokmu dersen mesela polo da dsg de aldığım o padırama vites geçiş vs zevkini şuan almıyorum gerçi daha standart onunda etkisi büyüktür

çok yüksek güç beklentin yoksa golf'u eleyebilirsin

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsi fikrimdir mx5 benim gözümde koca bir "0"
    Gitmeyip zevkli olması hiç bir anlam ifade etmiyor senelerdir bmw 1 serileri için mx5 gibi olmasada aynı şeyleri söylüyoruz gitmiyor ama zevkli falan ama gitmiyor işte
    Mx5 bas gaza tıss yok yani basma boşuna işte pist mist düşüncesi varsa o zaman başka düşünürüz..
    Bana birden çok kez gti ile salça olan mx5 oldu yani hani insan tenezzül bile etmez ya hani o aynada nokta olma durumu varya
    Lan bi git kumda oyna diyesi geliyor insanın
    Cupra dan sonra kocaman bir boşluk kocaman bir hayal kırıklığı olur
    MX5 eğlenceli nerde ne zaman nasıl bunu tartmak lazım
    İmaj ön planda değilse Golf GTI mükemmel seçim tartışmam bile...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    toyota gt86 veya subaru brz manuel vites bulunursa listedeki araçlardan daha keyifli olur. mx-5 kullanması çok keyifli olabilir ama eninde sonunda 1.5 motorun yetersizliği can sıkıcı olacaktır. ayrıca mx-5 in esp si tamamen kapatılamıyor muş. bu tarz bir araç için çok anlamsız kapatılamaması. yine de 2.0 motorlusu alınırsa yeterince keyifli oacağına eminim. mini jcw'de bakılabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    madem Fiat ile Mazda ortak platformda fiat 124 ile MX5i yapmış keşke Mazda Fiatdaki 1.4t motorunu kullansaymış ya , 1.5 mazda motoru kötü değil allah var ama madem bir F20 240 atmosferik canavarı olmayacak bari şöyle 240tq olan tok bir kuvvet veren Turbo destekli olsaymış.

ama açıkcası ben yinede MX5 derdim tipi çok tatlı, içi çok tatlı, ha evet köşeleri drift yaparak geçecek bir araç değil ama radikal gibi iddialı bir kelime kullanmak abartı olsada farklı en azından. sürmedim ama sürmesi hoş bir araca benziyor.

bence en güzeli siz kimseye sormayın çünkü çok radikal ve birbirinden çok ama çok farklı araçları sunmuşsunuz en güzeli test edip sizin karar vermeniz, tabi diğer arkadaşların dediği ikinci el değeri,satma sorunu vs varsa onlarıda değerlendirin.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evde gündelik fr varsa bence rx8 bakın hızlı diğil ama keyifli yada e90 325 cabrio vardı bi ara satılık 60 bin km lerde bence çok güzel olur . şuan nerde bilmiyorum denk gelebilir belki tekrar

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Roadster cooper s veya cooper s coupe olabilir. Gti ile mx5 arasinda dengeli bir tercih olur Ben mx5 tercih ettim hem 0 olarak alabilme avantajim vardi hemde hizla pek alakam olmadigi icin keyif veren bir arac oldugunu dusunuyorum. Bose ses sistemi keyif veriyor, motor seside guzel. Aracin sagini solunu kurcalamaya gerek yok brz veya gt86 da bakilabilir. Bu butce seviyelerinde baska aracta yok zaten

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mini jcw bence.

Verdiğin listede future classic potansiye sadece mini jcw'da ve mx5'de var. Ama mx5 belki de leon fr ile aynı gideceğinden hayal kırıklığı yaratabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2016-2017 değilde önceki kasanın 2.0 motorlu Mx-5 düşünürdüm,ki nakitim olsa dediğim araçlardandır.
    Cepte kalacak +parayla daha da zevkli hale getirilebilir ayrıca.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2016-2017 değilde önceki kasanın 2.0 motorlu Mx-5 düşünürdüm,ki nakitim olsa dediğim araçlardandır.
    Cepte kalacak +parayla daha da zevkli hale getirilebilir ayrıca.

amaç zevk almak ise yeni nesil daha mantıklı gibi duyoror ilanlara baktığımda 2.0 önceki nesillerin hepsi hem otomatik hem verileri oldukça daha kötü

1.5in hem yeni nesil yeni yüz hem daha seri ve manuel olması bence daha iyi bir tercih gibi ama tabi zekler renkler.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de yeni MX5 tercih ederdim. Duruşu bile yeter tercih etmek için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazılan görüşlere bakılırsa herkes bu tercihler arasında bir durup düşünüyor Bakalım bir test edeyim MX5 i, ona göre değerlendirmek en doğrusu olacak. Güç mü yoksa cabrionun verdiği zevk mi ? Test sonrası biraz daha oturur kafada. Aslında yeni MX5 2.0 için turbo kit çıkmış, 1.5 için de bu sene çıkacakmış. Kilitli ve turbo kitli bir 1.5 mx5 fena olmaz sanki

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler