AliGizda Nickli Üyeden Alıntı
Bahsettiğin araçlardan Corsa GSI, Golf MK2 1.6 turbo dizel, Megane Coupe, Corsa 1.7 DTI' a bindim. Hepsi hakkında yorumlarımı yazayım,
Corsa GSI;
Düzgününü bulursan çok mutlu eder, 2 kere yolda kaldım ama en keyif alarak kullandığım araçlarımdan biriydi. Piyasada bakımsızları geziyor, sahibinden yerine Corsa B Alım-Satım Facebook grubunu takip etmeni öneririm, güzel araçlar düşüyor. Tüp vardı söktüm, benzinde 450-550 km arası değişken yol yapıyordum. Gazlamaktan son derece keyif aldığım bir arabaydı.Sattığıma bin pişman olduğum araçtır.
Megane 1.6 Coupe;
Eşime almıştık, bakım harici masraf etmedik. Bir kere yolda bırakmadı. 9750' ye alıp bir sene sonra 10750' ye satmıştık. Tüpte az yakar, keyif verir.
Corsa 1.7 DTI;
1 kere yolda bıraktı, yakıt yok denecek kadar azdı. Bir depoyla 850 km yol yapıyordum. 13000 liraya alıp 1 sene binip 15750' ye satmıştım. Epey masraf ettim. Emme temizliği, beyin arızası vs vs. El ele baş başa satmıştım. Yolda salça olanlar, binici kitlesi vs kesinlikle bulaşmazdım. Sürüşü keyifli desem yalan olur, ben hiç keyif alamıyordum. GSI satıp almıştım belkide ondandı.
Golf MK2 1.6 Turbo;
Hiç yolda bırakmadı, benden önce motoru komple yeni yapılmıştı, bir kere ön takımında bir parça bozmuştu oda basık gezmekten bozmuştum. Yakıt çok azdı, 10.500' e alıp bir sene köpek gibi binip 10.750' ye satmıştım. Geçen letgo' da rastladım eski aracıma alayım diye düşündüm. Bende yeri ayrı olan bir arabadır, çok keyifliydi ama kışın bozulan kaloriferi, ağır direksiyonu vs çok hoş değildi :)
Sonuçta hepsi eski araçlar ve spor araçlar, gençlerin elinde gezdiğinden bilinçli kullanılmışını zor buluyorsun. 4 kapılı baba arabaları alırsan daha bakımlısına denk gelebilirsin. Misal 97 model 2.0 Mondeo almıştım 13.000 liraya ilk sahibinden almıştım o arabamdanda çok keyif almıştım, babamın baskılarından sattım pişman oldum sattığıma. Hem donanımlı, hemde yürürü çok güzel bir arabaydı.
Ben temiz denk getirebilirsem Corsa GSI alırdım ama bütçende o arabalarda sıkıntı yaratır sana, Vento veya temiz bir Jetta' da ekleyebilirsin listene. Citroen Saxo 1.4 tek kapılılarıda dikkatimi çekiyor onlarda güzel bi seçenek olabilir.