corolla'nın hangi kasası 2 sinide geçebilior acaba ?
Printable View
corolla'nın hangi kasası 2 sinide geçebilior acaba ?
1160 kg denmiş megane a, normalde 1115 kg dir. ancak rxi donanımı dolayısyla 1160 kg olblr...
stok haliyle bile k4m güzel bir motordur
megane güzel gider 1.6 ies flan dinlemez.
ies tork fakiri...
5.vites acaip uzun...
ama ies megane'dan kat kat keyifli , her ikisini de uzun uzun kullandım...
bence tabii...
:)
Hondayı alırdım jdm king olurdum, headers takar kendimi geçilmez king sanardım, VTH sayesinde en iyi ben olurdum alemin kralı olurdum
pörtlek gözlüler geçiyor mesela ;)ve bi sonraki kasada geçiyor...
reno nun sadece vites oranları ıyı bence baska bısıyını begenmıorum:)
o zamn iese ufak bi son dişli operasyonuyla rahat rahat ayıklarız meganları :D
bence şu haliyle de ayıklar.
1.6 ies lerin gitmediği fikrine katılmıyorum.Aksine çok perf. araçlar. Hele hele 1.4 civiclerin 1.6 iesler ile kafa kafaya gitmesi söz konusu bile değil.Denenen 1.6 aracın motorunun sağlıksız olmasından kaynaklanıyordur.
Megane ve civic öyle aman aman birbirlerinin bileğini bükemez.Zaten değerler ortada.Konu tercih ise civic alırdım.Lezzet meselesi.
Renault firmasının güzellik açısından gereken özeni göstermediğini düşünüyorum.Motoruna hayranlık duyduğum clio rs'i yıllardır almayıp hala iç çekmeme neden olan renault firmasına :nokta: :D
walla bilemiyorum ama fab verilerinde megane önde nasıl ies alıor denilior anlamadım
markaya önyargı var bence renault olunca zaten herkes nedense düşman kesiliorr
megane motoruyla atmosferik çok güsel oynanıorr , bizde wardı walla şaka makinası
5 kişi bagaj dolu , 2 kişi 115 hp'lik yeni astrayı düzde geçiyorduk , bu yeterli bence
ies'in şanzuman oranları biras saçma 4 te 220 wuruyor 5e atınca orada kalıor hatta geriliyor bile olabilir,1.4 şanzumanı atılsa daha iyi yürüyeceğine inanıyorum ama 2 side C segmentinin en hızlılarından ama megane 2 'de megane 1 'in gidişi yok bu da 1 gerçek....
1,6 ies le megane 1,6 denemesi yapmıştık hatta videoyu ysn çekmişti 1.6 ieste gekido idi diğer meganlı ark. tanımıyordum kısa bir mesafe denemişlerdi ama 3ün sonu olmuştu hala ies öndeydi.. video belki ysn de vardır..
Bence de Megane gecer ;)
Tabiki pilotaj da önemli, birbirlerine yakın otomobiller oldugu icin...
Ama Renault ilk 3 vitesi cok iyidir, bunu unutmamak lazım...
1.6ies eskiden böyle yürüyor diye tabir edilen bir otomobil degildi, nolduysa son 1-2 sene icerisinde 1.6iesler 1.4isler cok hızlı zannedilmeye baslandı.
Bir arkadas da devir cevirerek gecer demis, 10k cevirmiyor bu meretler :D
Bu arada 1.4is olur, 1.6ies olur ben de bi ara denemek istiyorum ;)
ies 'in motoruylada atmos. iyi oynanıyor
k4m ile de ama ies'lere dereceli egzantirik uygulayan pek gormedim
megane'ye gore dr.shrick ler war güsel sonuç weren clio RS gaz kelebeği takılabiliyorki çok değiştiriyor gidişini meganenin .....
bayramda ies le istanbuldaydım sende orda olsaydın keşke de deneseydik..
benimkinden başka da stock ies bulamazsın heralde istanbulda :D:D 106binde katalizörü üstünde orjinal filtresi olan ies :hahaha: egzos kafasıyla teypten başka herşeyi orjinal :hahaha:
110 luk megane ile bi drag bide roll deneyimim oldu
ikisinde de geçemedi :)
dragda 1buçuk 2 boya yakın attım
rollde de 1 boydan biraz daha fazla geçtim.. hava filtresinden başka da bişeyim yoktu..
devir olayı şöyle bi avantaj sunuyor, reno sanırım 6500 de kesiyo,o bir üst vitese atıp atalet kaybettiği sırada ben 700 devir fazla çevirp o 700 devirin artısını kullanıp öne çıkıyorum.
komik gibi geliyo ama iki araba da denk olunca çevirdiğin ekstra 700 devir senin ivmelenmeni 700 devir daha koruman demek :) bu da her viteste ufak ufak da olsa öne çıkman demek
tabi bahsettiğim roll 50 km den yapılan roll
daha alttan deneseydik megane alırdı tahminim ama gene de üst devire çıktıkça yakalardım gibi geliyo o hissi verdi bana
bu arada sanırım megane ile civic verilerinde bi ayarsızlık var, 10.3 sn hondanın test verisi fabrikası 9.8 biliyorum ben meganın ki de fabrika verisi sanırım.
hayır ies 'in fab. verisi 10.3 dür
megane'nin 9.9 dur
bunlar fab. verileridir
k4m motor biras alışkanlık gerektirir 4000 lerde kaldırılması gerekilirve kesiciye düşürülmeyi fazla sewmez ....
fabrika verilerine göre megane daha hızlı , deneyen ark. varmış honda geçiyomuş.
araba alırken benim baktığım bir diğer şeyde güzel durması , spor durması megane da güzel ama honda fanatikliği olmasın ama bence 1,6ies daha bi yakışıklı duruyo :)