Selamlar, yıllardır yapmak istediğim off-road ve kamp işine kısmetse yaza doğru- en geç sonbaharda başlamak istiyorum. Maksadım aracı aşırı zorlamak değil, keyfi gezintiler ve 4 çeker araç hevesi diyebilirim.
Alacağım araç ikinci araç olacak, muhtemelen haftada 100-200 km yapmaz bile. Zaten evden çalışıyorum.
Bütçe tahmini max 600-650 bin gibi olacak, çok güzel bir araç denk gelirse belki bir 50-100 bin daha arttırabilirim
Biraz araştırma yaptığım zaman karşıma çıkan araçlar ;
Grand Cherokee - KJ Cherokee
Suzuki Jimny - Vitara
Daihatsu Terios
Lada Niva
Toyota Rav4 - özellikle ilk kasa - tek kapı olanlar hoşuma gidiyor
Mercedes ML320- ya da 5 silindir cazibesi 270 cdi
Sanırım bu fiyatlara güzel pickuplar da denk geliyor ancak hanım da bineceği için görür görmez veto ediyor maalesef![]()
Alacağım her aracın bana masraf acacagını biliyorum, ortalama 20-25 yaşında araçlar
Yakıt konusu dert değil, o yüzden gönlüm v8-v6 jeeplerden yana, ancak araştırma yaptığım zaman işin içinden çıkılmaz hale gelme ihtimali de var sanıyorum. ( en azından benim bütçem için)
İlk sorum, bu tarz bir aracı bahsettiğim bütçeler ile yürütebilir miyim? Özellikle 3.7, 4.7 ve 5.2 motorlu Jeeplere ve hacimli Mercedeslere bakıyorum.
İkinci sorum, daha önce off-road için donanım takılmış araç almak ne kadar mantıklıdır? Fiyat olarak cazip gelse de aldıktan sonra daha büyük sıkıntılar yaratır mı sizce?
Özellikle bu araçları kullanıp deneyenlerden ve muhakkak şunu al- şunu alma diyeceklerden yorum bekliyorum.![]()