User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Off-road serüvenine giriş aracı

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Off-road serüvenine giriş aracı

Selamlar, yıllardır yapmak istediğim off-road ve kamp işine kısmetse yaza doğru- en geç sonbaharda başlamak istiyorum. Maksadım aracı aşırı zorlamak değil, keyfi gezintiler ve 4 çeker araç hevesi diyebilirim.

Alacağım araç ikinci araç olacak, muhtemelen haftada 100-200 km yapmaz bile. Zaten evden çalışıyorum.

Bütçe tahmini max 600-650 bin gibi olacak, çok güzel bir araç denk gelirse belki bir 50-100 bin daha arttırabilirim

Biraz araştırma yaptığım zaman karşıma çıkan araçlar ;

Grand Cherokee - KJ Cherokee

Suzuki Jimny - Vitara

Daihatsu Terios

Lada Niva

Toyota Rav4 - özellikle ilk kasa - tek kapı olanlar hoşuma gidiyor

Mercedes ML320- ya da 5 silindir cazibesi 270 cdi

Sanırım bu fiyatlara güzel pickuplar da denk geliyor ancak hanım da bineceği için görür görmez veto ediyor maalesef

Alacağım her aracın bana masraf acacagını biliyorum, ortalama 20-25 yaşında araçlar

Yakıt konusu dert değil, o yüzden gönlüm v8-v6 jeeplerden yana, ancak araştırma yaptığım zaman işin içinden çıkılmaz hale gelme ihtimali de var sanıyorum. ( en azından benim bütçem için)

İlk sorum, bu tarz bir aracı bahsettiğim bütçeler ile yürütebilir miyim? Özellikle 3.7, 4.7 ve 5.2 motorlu Jeeplere ve hacimli Mercedeslere bakıyorum.

İkinci sorum, daha önce off-road için donanım takılmış araç almak ne kadar mantıklıdır? Fiyat olarak cazip gelse de aldıktan sonra daha büyük sıkıntılar yaratır mı sizce?

Özellikle bu araçları kullanıp deneyenlerden ve muhakkak şunu al- şunu alma diyeceklerden yorum bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jimny ya da 2003 2004 vitara tavsiye ederim ilk araç için, parça yakıt sorun açısından. konfor gidiş çok iyi değil ama offroadta iyidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya lütfen @Burak Mehmet

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jimny ya da 2003 2004 vitara tavsiye ederim ilk araç için, parça yakıt sorun açısından. konfor gidiş çok iyi değil ama offroadta iyidir
    Aynen, onlardan da temizleri denk geliyor. Sanırım manuel almak daha mantıklı gibi

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle şimdiden hayırlı olsun, zehir alınmış Tüp takılmamış bi Jimny alıp extreme lastik atıp yükselterek epey keyifli bir hale getirebilirsin.

He biraz sert olsun dersen benim aklımda WJ 3.1 TD alıp M57 swap yapmak var (Vergisi 100CC' den sebep bir üst dilimde olması bi dezavantaj ama)

Rav4 falan net bilmiyorum ama parçası zor bulunur diye düşünüyorum, ne kadar japonda olsa araziye girip çıktıktan sonra aks vs zarar görüyor ve ilk etapta kırma ihtimalin yüksek, o yüzden parçası bol olan bir araba almanı öneririm.

Bir de alacağın aracın 4x2 - 4x4 ayrımı olmasına özen göster, sürekli 4 çekerler hem daha fazla yakıt sarfediyor hem de daha kolay arıza çıkarabiliyor.

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuya lütfen @Burak Mehmet
    yeetttimm...

Mete abi burada yazılan araçların bir çoğuna sahip oldum hepsini kullandım.. KJ alıyor gecıyorsun... konfor prestij güc hepsi yeterli derecede var... parçası ucuz ustası bol...

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence Duster ile giriş yapmanız daha iyi olur, işi öğrenir büyütürsünüz.
    #eksikpazar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle şimdiden hayırlı olsun, zehir alınmış Tüp takılmamış bi Jimny alıp extreme lastik atıp yükselterek epey keyifli bir hale getirebilirsin.

He biraz sert olsun dersen benim aklımda WJ 3.1 TD alıp M57 swap yapmak var (Vergisi 100CC' den sebep bir üst dilimde olması bi dezavantaj ama)

Rav4 falan net bilmiyorum ama parçası zor bulunur diye düşünüyorum, ne kadar japonda olsa araziye girip çıktıktan sonra aks vs zarar görüyor ve ilk etapta kırma ihtimalin yüksek, o yüzden parçası bol olan bir araba almanı öneririm.

Bir de alacağın aracın 4x2 - 4x4 ayrımı olmasına özen göster, sürekli 4 çekerler hem daha fazla yakıt sarfediyor hem de daha kolay arıza çıkarabiliyor.
    Aynen, zehri aslında yıllar önce aldık ancak fırsat olmadı kısmetse ciddi düşünüyorum almayı. Jimny +1 diyoruz o zaman

Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeetttimm...

Mete abi burada yazılan araçların bir çoğuna sahip oldum hepsini kullandım.. KJ alıyor gecıyorsun... konfor prestij güc hepsi yeterli derecede var... parçası ucuz ustası bol...
    KJ için dizel mi yoksa 3.7 mi tercih etmeliyim abi sence? Aklımda olan bir model, hala yüzü de güncel duruyor aslında. Özellikle liberty olanlar çok hoşuma gidiyor, fabrika tepe lambalı falan

Alıntı Jön Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence Duster ile giriş yapmanız daha iyi olur, işi öğrenir büyütürsünüz.
    Onu hiç düşünmemiştim, araştırayım çok sağolun. Sürekli 4 çeker mi peki, bilginiz var mıdır?

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Onu hiç düşünmemiştim, araştırayım çok sağolun. Sürekli 4 çeker mi peki, bilginiz var mıdır?

Duster'a yorum atayım, babamda var 4 çeker, sürekli değil. Hatta yanlış hatırlamıyorsam 60 km/h civarı bi hızdan sonra 2 çekere dönüyordu siz 4 çekerde bıraksanız bile. Karlı havada kullandım keyifliydi. İlk vitesi ekstra kısa, arazide işe yarıyor. Başka 4 çeker araç deneyimim yok tabi karşılaştırma yapmam pek mümkün değil. Hafif arazi ve kamp işleri için benim gözümde ideal bir araç. Lastik takıp yükseltip çamura vs girenler de var ama listedeki diğer araçlar kadar başarılı olacağını sanmam

Duster'ın çekiş sistemi adına ufak bir alıntı bırakıyorum. Bildiğim kadarıyla diğer araçlar gibi kilitli diferansiyel falan yok

https://forum.donanimhaber.com/dacia...nler--48867429
    Konu edemirbas tarafından (04-02-2025 Saat 10:33 ) değiştirilmiştir.

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    jimny al devam et

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duster candır, ağır şartlar olmadığı sürece güzel lastikle karda mutlu eder, at lastik takan arkadaşım var, ben kaldım dediğini duymadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duster model olarak tercih edilecek en yeni araç olabilir bu bütçelere ama gerçekten çok çirkin ya Keşke biraz daha küt tasarım olsaymış

Anladığım kadarıyla orta kilit var ama kendisi devreye giriyor, lsd var ancak yine mekanik değil beyinden müdahale ediyor anlık torka göre galiba. 1. viteste de ağır devir olması iyi aslında.

Duster olursa yapılı bişey almak lazım anlaşılan, standardı gerçekten kötü duruyor

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten pahalı bir eğlence olduğu için ilk sorum şu olur;
    Evin kaçıncı aracı olacak?

Yakıt, bakım, aksesuar ve yedek parça bence kriterlerini belirleyen önemli bir etken olmalı çünkü işin içine girince daha fazla önem arz ediyor.
    Bunlar göz önüne alındığında seçenekler arasında jimny ve vitara kesinlikle tercih sebebi olur. Bütçe yeterliyse duster da güzel bir seçenek.

Hali hazırda MT lastikli yükseltme kitli L200 Magnum kullanıyorum. Yakıt dışında bir sorunu yok parçası bol, ustası her yerde var vs vs gibi sıralanabilir.
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aynısı aklımdan geçti hatta ilanlarda motor hasarlı bir tane de var burada ama bitirip yürütene kadar yaşlanırız diye cesaret edemiyorum
    İlan sahibini tanımam merak edenler için; Just a moment...
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynısı aklımdan geçti hatta ilanlarda motor hasarlı bir tane de var burada ama bitirip yürütene kadar yaşlanırız diye cesaret edemiyorum
    İlan sahibini tanımam merak edenler için; Just a moment...
    Bunlarda Mercedes motoru var, benim dediğim maksimum 100.000 km yapmasıyla meşhur italyan motor olan eski kasalar.

Benim bahsettiğim kasa, motor bu;

Just a moment...

Yapılmış örnek ilan; Çoğunda M57 swap yapılmış zaten.

Just a moment...

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

KJ için dizel mi yoksa 3.7 mi tercih etmeliyim abi sence? Aklımda olan bir model, hala yüzü de güncel duruyor aslında. Özellikle liberty olanlar çok hoşuma gidiyor, fabrika tepe lambalı falan

liberty değil abi renegade donaımda var dodik ve tepe lambası .. benzinli abi dizelin hem bakım maliyetleri yüksex hem arıza riski yüksek... dusterin manueli sadece 4x4 bu arada... yenge manuel kullanabiliyormu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçekten pahalı bir eğlence olduğu için ilk sorum şu olur;
    Evin kaçıncı aracı olacak?

Yakıt, bakım, aksesuar ve yedek parça bence kriterlerini belirleyen önemli bir etken olmalı çünkü işin içine girince daha fazla önem arz ediyor.
    Bunlar göz önüne alındığında seçenekler arasında jimny ve vitara kesinlikle tercih sebebi olur. Bütçe yeterliyse duster da güzel bir seçenek.

Hali hazırda MT lastikli yükseltme kitli L200 Magnum kullanıyorum. Yakıt dışında bir sorunu yok parçası bol, ustası her yerde var vs vs gibi sıralanabilir.
    İkinci araç olacak, muhtemelen evin tüm rızkını bu araç yiyecek diğerine bakım muayene sigorta devam.

Vitara dizel olanlar mı yoksa eski kasalar mı makbuldur?

Bunlarda Mercedes motoru var, benim dediğim maksimum 100.000 km yapmasıyla meşhur italyan motor olan eski kasalar.

Benim bahsettiğim kasa, motor bu;

Just a moment...

Yapılmış örnek ilan; Çoğunda M57 swap yapılmış zaten.

Just a moment...
    M57 offroad camiasında başarılı bir motor anladığım kadarıyla, sürekli görüyorum videolarda

Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    liberty değil abi renegade donaımda var dodik ve tepe lambası .. benzinli abi dizelin hem bakım maliyetleri yüksex hem arıza riski yüksek... dusterin manueli sadece 4x4 bu arada... yenge manuel kullanabiliyormu
    Anladım abi, bence de benzinli olsun, v6nın kükremesi yeter

Açıkcası manuel vites bir araçta olabilir, manuel kullanabiliyor ama pratik eksik biraz

BEn video çekerken sürecek pilot lazım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler