Başlığı okuduktan sonra yazdıklarımla arasında bir bağlantı kurabilirsin.
Printable View
Civic'in artıları bana göre kasası ve ön konsolu daha güzel belki biraz daha sorunsuzdur.Ama Clio kasa olarak daha sağlam kafa kafayada civic üzülebilir :)
Onun dışında yol tutuşu,frenleri civicten ciddi anlamda güzel ve azda yakıyor.
ben sadece konuya sadık kalıp arkadsın yerınde olsam cıvıc derdım renoda kotu deıl kazasız belasız dedim gectim ama nick name i plaka olan arkads soch motorda is yok demis te bnm aracımda soch motor 1.8 140 bg r18a1 odul almıs bi motordur hem performanslı hem az yakıo die,bigun gel dene genelde kımseye vermem ama sana bi ayrıcalık yapiim kullan vtec acıomu acmıomu gorursun soch motorların turbolama kolaylıgı gibi artıları da var bu konuda daha cok fikir sahiibi bi dunya arkads var zaten detaylı bilgi alırsın forumu biraz karıstırırsan toyota candır iidir tum japonlara guvenım tamdır ama senin gibi bos dusmanlık yapan arkadslar icin yazıorum soch motor kotudur gibi at gozlugu takarca yazılardan sıkıldım neye gore kotu nie kotu neyse simdi bnada bi dunya alıntı yapıp yazılar gosterme fıkrını dostca laf atmadan beyan et merak ettim neden kotu dedigini cunku kullanan biri olarak ben cok memnunum ayrıca k24 kullanıcısıyım ona ragmen memnunum iii forumlar
eleman fazla heyecanlısın çık biraz dışarı dolaş hava al sakinleş gel öyle yaz foruma
her üreticinin değişik amaçlar için ürettiği motor vardı k f gerisi çöp vs olmaz herkes modifiye yapmıyor yada performans istemiyor tüketim emisyon gibi bir sürü değişik faktöre göre motor üretilir bunları bilmiyorsan bu şekilde fanatiklik yapma o bilmemkaçta kesiyor vs gereksiz şeyler her otomobilden performans bekleyemezsin performans modelleri varken
bu tip tavrını sürdürürsen uzaklaştırılacaksın
1.6 16V clio 5'te 230'da kesiciye giriyor demek :)
clıo 1.6 sportların pıyasası yukselcek tamam:D
yanlış olmuş
5 te 250 de kesiciye giriyor
yok daha neler.. :)
Yahu Kamer 1.6 palio geciyorum yazma suraya bari...
Hala böyle birseye inanabiliyorsun ya sasıyorum sana...
Bakımsız, orası burası tıkalı, sahibinin daha hangi devirde vites atacagını bilmedigi zamanda tek bir tane palio gectin heryerde yazıyorsun.
Hos sonra seni gecti öyle hatırlıyorum ama, en bitik 1.6 palio olsun 1.4 civicle gec o palioyu yakarım ben...
975kg 1.6 103hp 145nm tork 0-100 9.8sn olan arabayı nasıl 1.4 civicle gecebilirsin akıl mantık alıyormu, o arabada sorun olmadıgı sürece?
Defalarca tartıstık bunu hala gectim falan yazıyorsun, 1 kez 1 otomobili gectin o kadar baska 1.6 palio gecemezdin.
İlah yapmayalım su civic 1.4ü abartmayalım.
clio 5. vites 6000 devir 210 yaptı. Daha çok yapması için yokuş lazım.
Şanzuman kısa
Benim icin birsey farketmiyor, 1.4 civic alacak olan kisiler yazdıklarını okuyup fazla hayale kapılmasın diyorum.
Ben palio konusunda fikrimi belirttim, daha önce gecme gecilme mevzusunda 1.6ies ve Vtec2 sahibi arkadaslar da baska konularda senle bunu tartısmıslardı.
1 tane palio, 1 tane ies 1 tane vtec2 gecince 1.4 civic bunları gecer olmuyor malesef...
Aracların durumu, sürücü faktörü vs durumları gözardı ediyorsun.
1.4 civic yürür yürümez diye birsey yok, ama palioyu ve vtec2yi normal sartlarda gecemez bence.
Yanlıs anlasılmasın, ben Kamerin yalan söyledigini vs düsünmüyorum.
Videolarını da koymus, gectigini de göstermis vs...
Ama söyledigim gibi Kamerin Adanada arkadaslarını gecmesi, o marka model aracları gecmesi her 1.4 civicin bahsedilen otomobilleri gececegi anlamına gelmez.
Ki söyledigim gibi palioyu ve vtec2yi gecmesi imkansız basit modifikasyonlarla...
Neyse konumuza dönersek, arkadas performans istiyorsa clio alsın, görsel birseyler yapıcam heryerde parcası olsun, uygun fiyata bulayım diyorsa civic alsın pasa pasa binsin ;)
bende deüşünmüyorum o arkd. forumdan az çok tanıdım zaten ama normal şartlarda zor geliyor bana bazı faktörler wardır ekileyen göz ardı edilmiştir diye düşünüyorum
japondan şaşma
Performans Clio
Güvenlik Sağlamlık Clio
Servis Parça Clio
Sorunsuz motor Civic
Modifiye parça Bolluğu Civic
Neyse konuyu daha fazla mesgul etmeyelim ;)
Gönder bir 1.4is Kamer, 1.3 mjet ile bekliyorum drag rolling vs :)
şu anda bi tane clio sport baktım araç genel olarak güzel ama arka çamurluk komle değişmiş o yüzden düşündürüyo beni yoksa alıcaktım aracı 82000 de daha :(
denedımı clıo ile 1.4is
civicde abs var direk 1.4 is:D
yok hala araç arayışı içerisindeyim
valla 13 sayfayıda okudum, çok garip yorumlar var gerçekten :)
2 yıl 1.4 is kullandım. Genel çoğunluğun dediği kadar yavaş bi araba olduğunu düşünmüyorum ben. 2 yıl içerisinde bir çok arabayla deneme fırsatım oldu 1.6 da sınıf arabalar hariç beni geçen olmadı çok şükür :) lpg de vardı arabamda +100 kiloda benim. ya piyasadaki 1.4 lerin hepsi ölü yada benim eski arabam çok ciğerli. Biraz saçma geliyor bana :) belirli bir süre clio da sürme şansını elde ettim, honda kadar arabaya hakimiyet sağlayamıyorsunuz bence oturuş sürüş pozisyonu vs. olarak. Allah var clionun frenleri iyi ama bende hiçbir sıkıntı yaşamadım fren yol tutuşu olarak. donanım olarak cift airbag klima abs var başkada birşeyi yok o model hondaların. Ben böyle bir ikilemde kalsam kesinlikle hondayı alırdım. Clionun görünüşü malesef pek hoş değil ilk olarak. içide dar.
motor ömrü olarak da clio yu bilmem ama honda eğer fazla sıkıştırılmazsa inanılmaz km ler görebiliyor :) 202binde ki vti'ımızda gram kaçak yoktu motorunda.
Konuyu açan arkadaş da sanırım clio alıcak avatarına falan da koymuş. Her açıdan iki aracıda iyice araştırmanı ve sürüş deneyimini yapmanı öneririm. birbirlerinden pek fazla üstün araç değiller ama benim gözümde japon fransızdan her zaman bir adım öndedir..
bide şu yönü var clionun içi hondanın içinden daha dar, clio 1.6 nın motor performansı 1.4 ies ten daha iyi, motor ömrü daha az ve hondayla servise daha az uğrarsın. Yakıt olarakta 1.4ies daha ekonomik ve redline a çıkacaksan honda zaten redline aracıdır, japonlar boşuna 8000 9000 devir koymamışlar
1.4is var bende de hep kuLLanmayanLar yada 'bence' geçmez diyenLer konuşmuş..bir garip haLLer içerisine girdik yani :)
patates oLmayan hakkını veren 1.6 16V kompLe düz boru 15' jant paLio iLe 1.4is HB
17'jant sebring egsoz var sadece..
ve denedik LimitLerde kuLLanım ve kuLLananLar arabaLarına hakim, paLio 1.5 boy kadar fark atabiLdi.. kendi arabam diye söyLemiyorum diyeceğim ama klasik cevapLar oLacak muhabbet zaten şaküLünden kaymış gidiyor..
abartmayın dediğiniz 1.4is bir çok 1.6 iLe gidiyor ispatLıyoruz sonra bize 'fanatik' damgası yapışıyor.. arkadaşımda var cLio ne yalan söyLeyim fren dozajından başka neyini beğendim desem yaLan demiş oLurum..asizin oLsun cLio nuz yahu :)
aLaşıLan herkes arabasıyLa mutLu.. koLay geLsin..
L 'leri tek tek büyük yazmayı nasıl basarıyorsun acaip merak ettim:)