Rc 4 ü bitirdiğinde 180km falan olur.
Evet sadece birinci vites oranı farklı tarık ama son dişli oranı daha fazla olduğu için tüm vitesleri gt den daha kısa.Özetle rc'nin şanzımanı gt 'ye göre kısa.
Printable View
Daha önce deneyen bir arkadaşım vardı , 207 yarım boy falan aldı demişti .
golf gt iyi gidiyor RC yi bilmiorum ama bnce GOLF ;)
Stock GT yıne stock Rc yı 1-1,5 boy gıbı gecıyor.Acıkcası bızde sasırmıstık sonucta arkadasımın GT sı en full modelıydı agırlık konusunda fazlası vardı ztn.eger vıdeo cekmıs bırıne ulasabılırsem eklerım,b sene flan gectı mu mevzunun ustunden:)
dsg ise gt
düz ise rc diyorum
170 lik tsi lar neden dynoda 190 civarı cıkıyor oda garip bir olay.
birde 170 lik bir jetta cı arkadasın videoları vardı 260 ı gosteren ..
Ben duygusal davranıp RC alır diyorum. Öle üstlerde çok ölü olduğunu düşünmüyorum. Ankarada varsa GT standart seve seve denerim :)
araçlar arasında bir kıyaslama yapamıyorum ikisininde farklı avantajları var.sonucu merak ediyorum seve seve denerim:)
Son hızları pek bilinmez ama ara hızlanmalar ve kalkışta 207 Rc
GT nin min gücü 170hp olduğu için öyle. Oktan farkı etkiliyor aracı. Min gücü ile satılıyor. Doğru yakıt konulduğunda kendine has özel güvenlik modu devreden çıkıyor ve 190hp gibi güçler görülebiliyor.
Şehir efsanesi değil gerçekten var. Bir çok forumda vs. de tartışıldı bu konu en son gereken açıklama yapılmıştı. Zaten discovery channel da da değinildi bu konuya. Aracın min gücü 170hp yani 95 oktan konduğu zamanki gücü. 98 oktan koyunca avans vs. tekrar ayarlanıyor ve daha yüksek güç üretiyor araç. Tabi kurallar gereği sanırım 170hp olarak lanse etmek zorunda kalıyorlar. Daha önce deneyip sonuç alanlar mevcut.
tsi 170 hp lik motor underrated olduğu herkes tarafından bilinir genelde 185 hp üstü çıkar TR dede böyle yabancı forumlardada durumu bu 185-190 hp civarında güçlerde ..
bunun sebebide motor oluşturulduktan sonra fazla çıkan değeri aşağıya çekmek istememeleri fakat 170 hp diye lanse etmelerinin sebebide GTI ı tehdit etmemesini istemelerinden dolayıdır ***** GTI 200 HP idi.. zaten şanzımanı GTI kadar başarılı olsa idi (kasten yapılmış olabilir ) en aşağı GTI kadar gidebilir bazı aralıklarda daha iyi gidebilirdi..
95 oktanla 190hp çıkacağını sanmam.
Zaten fabrika tarafından önerilen benzin türü 98 oktandır.. 95 değil..
kaldıki 95 oktanda 180 civarı rahat çıkartır..
Türkiyedeki benzinin kalitesiyle o güçler biraz zor 100 oktan varken dynoya çıkanlar 185-186hp çıkarıyordu.Future'un arabada 97 oktan ile 179hp çıkardı havada 30 küsür dereceydi daha soğuk olsa 180'in biraz üstüne çıkar.Ama 95 oktanla 180 çıkarması zor görünüyor.207 RC,R56 MCS'lerde 185-190 civarı çıkarıyorlar dynoda gördüğüm kadarıyla.
Golf gt aslında 190 hp ise, 200 hp lik abisi Golf gti ile aralarındaki 1 saniyelik 0-100 farkını şanzımana mı bağlamamız gerek?
Golf gti 0-100km 6,9sn, Golf gt 0-100km 7,9sn.
Kıyaslama yaptığımızda mantıksız geliyor bana.10 hp fark olsaydı, aralarında bu kadar çok performans farkı olmazdı diye düşünüyorum.