merttepe Nickli Üyeden Alıntı
ben kendi alanımda objektif olmaya çalışarak yardımcı olayım o zaman:
ae86yı tabiri caizse gönül eğlendirip bırakılacak bir araç olarak düşünüyorsanız yani abiraz biner sonra satarım diye düşünürseniz tadını alamadan satmış olursunuz, uzun emekler sonucunda git gide size daha çok zevk veren bir araca dönüşüyor. alıcağınız ae86 muhtemelen çürüksüz olmaycaktır, hergeçen gün temizlemdiğiniz çürükler kanser edası ile yayılacaktır ki bu da biraz önce yukarıda yazdığım uzun vadeli bir sürüş zevki getirisine zıt düşecektir.
motor konusunda geniş motor havuzu ne verirseniz alıyor, bu konuda yine ukalalık yaparsam 4 silindiri ve 2lt hacmi geçmiycek bir motor tercih edin, ayrıca diferansiyeli kolaya kaçıp kaynak yaptırmayın derim; nedeni ise ae86ların iyi ayarlanmış denge dağılımı kısa gövdesi yüzünden hızlı kontorl kaybı yaşatan bir araç olmasıdır. ağır motor dengenizi bozar kaynak diferansiyel ilede spin atmaktan gına gelir. zaten şanzumanı aksları falan 250hplerden sonra zorlanmaya başlıyacaktır.
fakat araca biraz zaman ve nakit ayırıp projeyi uzun vadede de olsa tamamlarsanız türkiyenin gelişen drift aktivitelirnde de time traillarında da çok eğlenirsiniz.
aklıma bu kadar geldi şimdilik, aklınızda oluşan soruları zevkle yanıtlarım.