Yani sadece lastikteki yanal kuvvete bakılmadığına çok daha fazlasına bakıldığına kesin:)
Printable View
Imprezanın daha popüler olması daha iyi yol tutuğu anlamına geliyorsa biz bunu hiç tartışmayalım arkadaşlar . Imprezanın popülerliği rally den sağladığı reklamla olmuştur.Silvialar ise japonyada,yani çoğumuzun örnek aldığı yerde hezman daha popülerdir.Ama bunun konumuzla alakası yok tabii.
Eğer Imprezayı "kışın yan giderim olm ben" demek için alıyorsanız, bende " ben kışın evde kestane yemeyi tercih ederim,diğer 3 mevsimdede istediğim gibi kuruda ve ıslakda yanda giderim düzde" derim. Yan yada düz gitmek arasındaki tercihimi setup ımla ve de gaz pedalına ne kadar basacağımla karar veriririm.
Ama konu sadece yan gitmekde değil tabii,hangisi neden tercih edilir konusu.
Her iki çekiş sistemininde kendisine göre artıları vardır, ama tercih sürücüye kalmıştır.Aracından istediği şeyleri bildiği sürece en iyi çekiş kendininkidir.
Bu yüzden en iyi - en kötü yoktur,daha iyi - daha kötü vardır ki bu da çok ince ayrıntılar üzerinde tartışılır.
http://www.youtube.com/watch?v=et6ldsrBBA0
Bu da SR20DET.Yannış olmasın...
tsuchiyanın underrrr underr repliklerini impo kullanırken duyuyoruz best motoring videolarnda :) benim tercihim 200sx olurdu tr de çok az sayıda düzgün yüklenmiş s14 var+s14 de az zaten...
yashio factory die aratın sr20 det in ne hale gelebileceğini görün...
yakıt tüketimi olarak uzun yolda sakin kullanimda Sx im eski corollamdan daha az yakıyo yemin ederim , imprezanın yakıt tuketimini impreza sahibi arkadaslar anlatsin , ayrica bence Boxer motor ağırlık dağilimi iyi olsada,sesi güzel çıksada bence yanlis bir motor, uzun omurlu olmasi imkansiz cunki pistonlarin sonucta bir agirligi var ve silindirin alt yuzeyini herzaman daha fazla asindiracaktir.. ayrica bir impreza sahibi arkadas, arabasinin buji degisiminden bahsedebilir mi? ..neyse
aslinda ben impreza gt yi cook seven biriyim , hatta bir ara almayi da cok istiyodum ama Sx sahibi olduktan sonra gozum sx den baskasini da gormuyo acikcasi
mustafa nin kesatane yorumuna hak eriyorum , ve benimde canim kestaane cekti baba ..diyorum..
Olaya sadece gazlamak diye bakmayın 4x4 çoğu yol koşulunda arkadan itişten daha güvenli bir sürüş sağlar.Tabi her arkadan itişle her 4x4 bir olacak diye bir kaidede yok.
İmpreza nasıl rallide ünlü olduysa 200sx in ünlü olmasının nedenide drfit yarışlarıdır.Yoksa yol tutuşuyla falan kendini kanıtlamış bir araba değil.
sx in arka kola bağlantilari tamamen indapendent tir-cok kollu bagimsizdir, yani asilda gaz la oynamadiginiz zaman cok da iyi yol tutusu vardir. ama kilitli diff. oldugu icin viraz icindeki gaza ekstra oturmada dogal olarak oversteeer baslar
Yani ben de ekstra bilgi sahibi olmamama rağmen sağlam modifiyeli 2003-2004 civarı bi suby ye bindim, kullanan arkadaş gayet başarılı zaten Florya civarından olan bilir zannedersem, araç zor kopuyor ya, çok başarılı yani, kim bindiyse inanamıyor, sınırları zorluyorsun ama tık yok :) Sırf bu yönüyle birçok kişiyi cezbedebilir ama ben birkaç sayfa önce yazdım kendi fikrimi, s14 diorum, benzin içişini gördükten sonra :)
Yol tutuşu kötü olan hiç bir otomobil drift için favori otomobil olamaz.İlla pist yarışı yada rally dersen japonyada birçok pist yarışında silvia kaynıyor.
ya tolganın verdıgı vıdeoyu ızleyın ıste s15 nasıl gıdıor gorun
Gayet guzel anlatmissin, eline saglik. Hala o basar, bu ezer muhabbetinin yapiliyor olmasini ben anlamiyorum. Bu is kisisel tercih meselesi, aliskanlik meselesi.. Yillardir fwd kullanip, aracini iyi taniyan ve gerekli birkac modu yapmis bir adamin girdigi viraja, o hizda yeni aldigin WRX ile girmeye cekinebilirsin. Ya da 998 cc motorlu 4 ceker bir aracin (Justy olur kendisi) dar yerde girdigi viraja Mercedes Kompresor ile giremeyebilirsin. Ornegi cok...
Amerika'da Colorado'da damardan RWD ve big block hastasi olup, kis geldiginde Camaro SS'ini garaja kaldirip 1995 Legacy Wagon'la dolasan bir arkadasim var. Camaro'yu asla karda cikarmaz, ama karlar eriyip asfalt kuruyunca da Legacy'sini annesinin supermarket alisverislerine terkeder...
eğer pist üzerinde hızlı gitmek istiyosanız awdden daha iyi seçenekler olduu kesin
gtnin her şekilde üstün olması gibi durum çok saçma farklı karakterdeki otomobiller neye göre nereye göre üstün ?
düzgün yüklenmiş sr ile düzgün setupda kalkışta bile gtye toz yutturabilir sx
ayrıca drift yapma zevk meselesi değildir görüntü olsun diye yapılmaz daha hızlı gitmek yüzünden ortaya çıkmış bişeydir
dikkat edersen pistte kullanılacağı hakkında yorum getirmedim zaten, farklı karakterde olmaları yorumunada katılmıyorum nedeni ikiside turbo beslemeli ve gerek cadde gerekse yarış için setuplara açık...
haaa sx, gt ye göre daha nazik i araba o ayrı (rally)
drift yapmak bir zevk meselesidir, kimse sx i düzgüncene bineyim kaydırmayayım diye almaz...
Yaani,yapabiliyorsa neden yapmasın ama di mi avcı ?Impreza sahipleride istemezmi yan gitmek ? =) Hayır istemiyorlarsa o zaman neden kışın yollara düşüyorsunuz :D
ralli sürücülerinin yaptığı dönüş çapını ufaltmak için olan drift hadi tamam da, hangi drift daha hızlı gitmemizi sağliycak ben bunu merak ettim :)
Modern drifting started out as a racing technique popular in the All Japan Touring Car Championship races over 30 years ago. A motorcycling legend turned driver, Kunimitsu Takahashi, was the foremost creator of drifting techniques in the 1970's. He was famous for hitting the apex (the point where the car is closest to the inside of a turn) at high speed and then drifting through the corner, preserving a high exit speed. This earned him several championships and a legion of fans who enjoyed the spectacle of burning tires.
The relatively low grip of even the best racing tires of the 1960s and 1970s lent themselves to driving styles with a high slip angle. As professional racers in Japan drove this way, so did the street racers.
With a clean lap of the track without passing, a smooth neutral cornering is the fastest way around.* However, a driver can rarely get past another car by tracing the same line and obeying* the laws of braking points.* Frequently, 2 or more race cars*go into one corner trying to late-brake each other.* With a successful pass in this situation, a driver is usually too late for a clean line and the car will exhibit some oversteer...thus drift...* Here, he will struggle to get the car back on line as soon as possible as quickly as possible.* A drifting car is losing time because the traction and lateral grip is lower on a tire with skidding going on.
*It is here where master drivers shine as his loss of speed is minimal and the cars can take alternate cornering lines and braking points where less skilled drivers would not dare.
Umarım merakını giderebilmişimdir.Olmadı burdan devam edersin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Driftin...sport)#History
subarudan 4 cekerı at gerıye ne kalıyor bana bı soleyın konusacak
Mustafa +1
İmprezayı rwd yapması çok zor bişey değil birkaç saatlik iş:hihi:
benim anlatmak istedigim su arkadaslar subaru sportif ruhlu yaris otomobilinden bozma bisey uzerinde bi motor var bu kadar
ben onuda koyucaktimda boss yine orta halli die koymadım yashio factory olayın sonu
http://www.yashiofactory.co.jp/
Bide nedense insanlarda 4x4 araba understreer yapar rwd araba hep overstreer yapar gibi bir yaklaşım var:) Arkadan itişli arabada çok güzel understreer yapar.Standart 200sx in de GT yi pistte geçebileceğini sanmıyorum.Standartı gereğinden fazla yatıyor Over yapmadığı zamanlardada bol bol under yapıyor:)
Tartıstıgımız konu bence sence konusu yoruma acık olucagından gereksız bencede ımpreza sedan ve yarıs ruhu ensekte edılmıs bır tasarım kas gozle oyna ver pıyasaya duruyor onun ıcın bır makınası var dıyorum cekısmekıs konusmuyorum daha zaten reel bısey var oda sx onu fena sen cezbolma ıstersen
senin için öyledir benim için değildir vs. uzar gider
emre güzel bir noktaya değinmi$ bu arada :icon_tup:
Ayrıca bu verdiğin örnek 3.16dan m3 e doğru uzanmak gibi bir$ey olmadı mı ? 3.16 ya spor bir ruh ekle , motor , yürüyen koy al sana m3 adı altında piyasaya sürme ? YAni ne olması gerekiyor ki ?
bız o chapterı gectık
200 sx de imprezanın muhendisliginin ve tecrubesinin 3/2 si yok. impreza cok daha ozel ve dusunulmus bir aractır.
eger olaya sunu takarım bunu eklerim mantıgıyla bakarsanız bişey diyemem iyi sohbetler.
3/1 subaruda olsun nıssanın yeter o zaman bısey demıyorum artık hehehe
ya su cıkarma muhabbetını bırakıp eklesenız ne olcak acaba :D
subaru nıssanı dover muhabbetıne geldı ben kestım
horoz dövüşüne benzedi araba karşılaştrması :)