ben olsam senede 10 bin km yol yapiyorsam astranin benzinlisini alirdim...
Printable View
ben olsam senede 10 bin km yol yapiyorsam astranin benzinlisini alirdim...
Senede 10000 km yaparsanız dizel arabada bu verilere göre yaklaşık 1000 tl karınız olur. Bakım masraflarından öyle çok bir şey fark etmez. Zaten sıfır alacağınız için arabanın garantisi de olacak. Garantisi bitincede belli bir ücret karşılığında garantiyi uzatırsınız. Valla benzin o kadar pahalı ki hayat şartları o kadar kötü ki, artık araba alırken ne konfora ne de performansa bakılıyor. Dizel alın kafanız rahat olsun. Hem araba az yakınca daha çok gezer değişik yerler görmüş olursunuz.
1-2 ay içerisinde astranın yeni kasası çıkacak şuan için beklemek en mantıklısı. Ama soruya cevapsa kesinlikle dizel inanılmaz ekonomik bir araba o motor hacmine görede güzel gidiyor.Benzinli sakın düşünme yakıt çok fark ediyor.
Şimdi yakıt tüketimlerini ortalama olarak yazmışsın.Ayrıca araba mutlaka manuel olucak diyorsun.Senede 10000 bile yapamayız sürekli yatıcak diyorsun.Bence fazla düşünmeye gerek yok.İbre benzinliyi gösteriyor.Dizel almak size yarar sağlamaz.Zaten 1.6 benzinli araçların tüketimleri gün geçtikçe düşüyor.6.9lt/100km gayet güzel bir tüketim değeri.Alman markası dizel araç sahibi olarak söylüyorum serviste öperler. :) Demedi demeyin.
10 bin km yapıosa hiç düşünme benzin al.boşu boşuna yakıt parasını önceden yatırmaya gerek yok 4 senede kendini amorti edecek dizel bakım farkı dahil zaten o sürede siz aracınızı değiştirirsiniz.
Dizelin bakım masrafları benzinliye oranla daha fazladır veya parçaları daha pahalıdır gibi şehir efsanesinden öteye gitmeyen yorumlara takılıp da karar vermeyin.
Aracımın yıllık bakım maliyeti 170TL, benzinliden ne farkı var?
Bunun dışında herhangi bir masrafım olmadı ama olsa bile benzinliye nazaran parça fiyatları ne kadar fark edecek?
Yılda 10.000km yol yaptığını varsayalım. Benzinli bir araç ile 100km de ort 8lt, dizel bir araçla ort 6lt yaktığını varsayalım.Benzinin lt fiyatı 3,47tl, euro dizel 2,77tl.
Benzinli araç 1km de 27 kuruş yakıt harcayacak.10.000km de 2700tl.
Dizel araç 1 km de 16 kuruş yakıt harcayacak. 10.000km de 1600tl.
Ortalama 1100tl kazancın olacak.
Dizel aracın kendini amorti etmesi gibi bişey söz konusu olamaz çünkü dizel aracı alırken fazla para verip, satarken benzinli araç fiyatına satmıyorsunuz!:) Hatta ve hatta dizel araçlarda değer kaybı benzinli araçlara nazaran daha düşüktür.
benzinli al kardeşim değmez 10.000 km için dizel almaya 25000 üstü olman lazımki dizel alınsın
Bence de 10k için dizel almaya değmez.
2006 1.3 var babamda arabayı sık kullanır.yakıt tüketiminden gayet memnun.performansındanda 40 yasındaki biri için iyi:D bana sorcak olursan cok yetersiz bi motor. senede 10.000 km cok az bi rakam.bosuna dizel almayın bence 1.6 alın keyfini cıkartın.