esas amaç şu. illaki drag veya roll denemeleri olacak. yarın bir gün sıkılıpta yüklemek isteyeceğim. yüklerken hangisi daha az masraflı olacak ve yaklaşık olarak +400 hp lere orjinal internaller dayanacak.
Printable View
esas amaç şu. illaki drag veya roll denemeleri olacak. yarın bir gün sıkılıpta yüklemek isteyeceğim. yüklerken hangisi daha az masraflı olacak ve yaklaşık olarak +400 hp lere orjinal internaller dayanacak.
arkadaşım sen neden bu orjinal internal olayına takılıyosunki, vereceğin 1200$ para. Toplatırsın forged kafan rahat olur.
1999 yılından beri subaru kullanıcısı hatta ilk 3 ü wrx olarak benim fikrimi sorarsan kesinlikle STİ derim her bakımdan aklına ne gelirse gelsin ikisi çok farklı makina .En güzel şu sözlerimle ifade edebilirim.Subaru fabrikası wrx e üvey evlat muamelesi yapmış.Yıllar sonra Sti aldım bende ne kadar fark ettiğinin farkını alınca anladım.Şimdiden hayırlı olsun derim.
STİ yada EVO arasında karar ver bence...Ben Sti tercih ederdim...
wrx için denmiş, sti forged
Bence günlük koşullar için abartmadan 300bg olara kullanılıcaksa WRX, ama ben yükliycem gt30 vs vs kullanıcam diyosan sti bak derim. WRX , STI a göre çok daha konforlu bunuda göz önünde tutmak gerek.
yani bende onu diyorum almışken STI alınır. yarın bir gün yüklerken kafa rahat olur
Yok ilkerim ya ne kızması :) :) Evo yakıt olarak 1 depo ile şehir içi karma 330km civarı gidiyorum karma kullanım ile. Bu rakam 250 yede düşebilir kullanıma baglı olarak. Subaru varken 1 depo ile 400 e yakın gidiyordum. Ama aynı şekilde subaruda da 250km de 1 depo bitirenler vardır.
bilgilendirme için sağol abi :) iyiymş yakıtt:D
Evo çok sağlam tabii (4g63 blok sağlamdır :) ), transfer kutusu ve ayc de hiç kırılmaz değil mi? Ben kırılan STi gearbox görmedim ama transfer kutusu kıran ve ayc'si bozulan en az 6 evo biliyorum (6-7-8)
Sti ciddi anlamda canını alabileceğin bir arabadır, parçası Mitsubishi'ye nazaran ucuzdur.
Konu STi vs WRX , evo nereden çıktı :)
Konuyu özetlemek gerekir ise, canını almak , her türlü yüklemek istersen STi , ailemi gezdireyim, günübirlik bineyim , yumuşak suspansiyon olsun ama aracım güçlü olsun dersen WRX.
Ha daha güzel bişey söyleyim, günümüzde motoru yapılmayan WRX kalmadı, çoğu forged internallara geçtiler, bilindik bir garajda motoru yapılmış bir WRX alıp, üzerinde Sti turbo (vf34-vf35 veya vf49 veya vf43) , sti pink enjektörler ve sti intercooleri ile 300 hp'nin biraz üzerine çıkıp, paran da varsa 10 lira civarına sti 6 speed tranny ve sti debriyajı atarsın. Yumuşak , seni yormayan , 300+ hp bir aracın olur, şanzıman ve motor kırarım korkun da olmaz.
Şimdi yukarıda yazdığımı TR şartlarına vuralım :
WRX aldın 35-40 civarı
Sti turbo vs. aldın 5 lira civarı
Şanzıman aldın : 10 lira
eee zaten 50 lira civarına sağlam STi'lar var, gidip STi alınır :)
Benim yukarda belirttiğim upgrade'i ben günübirlik bir araç yaparsam yaparım, çünkü sti bazen full şehir içi için sert gelebiliyor.
Gürsele tamamen katılıyorum..onun anlattığı özet tam manasıyla benim şuanki 2003 wrx imde mevcut..sti şanjuman yerine 1/4 senkromeçli dogbox kullanıyorum...Turbo olayınıda araştırma içersindeyim.. Dumunuz el veriyor ise direk sti.. değilse yapılı sağlam wrx!!
Parça konusunda dediğiniz gibi subaru parçaları daha ucuz mitsubishi ye göre. Evet evolarda std. transfer dediğiniz gibi sorun gerçi onun da çaresi var sadece yeşil franklinlere bakıyor iş. WRX şanzımanını bilmiyorum ama gc8 lerin şanzımanları çok dayanıksız. Sti şanzımanı yüksek güçlere daha dayanıklı. Tabi birde burda amaç önemli, yani hedef whp nedir 400 - 500 - 600? STI da evo da çok sert arabalar wrx e göre. Neyse konunun amacına geri dönersek hangisi diye ben kesinlikle STI derim eğer bütçe el veriyorsa DCCD li 2005 model tercih edilmeli.
wrx şanzımanı ile gc8 şanzımanı arasında çok inanılmaz bir fark yok, 300+ hp de wrx şanzımanını da doğrarsınız.
Önemli olan franklin vermeden de sorunsuz binmek. STi bunu sağlıyor ve 600 hp civarına kadar STi şanzımanı son derece sorunsuz.
Ben gc8 da 6000 franklin bayılıp dog box aldım mesela :)
evolarin transfer case sorunlu bu bilindik bisi ama motorlarinin saglamligi bu sorunu kapatiyor .sahsen motor kiricagima tc kirmak daha iyi . sti sorunsuz ama sadece 2.0l ler !! 2.5 bloklarda stock kirilanlar bile var ki artik fabrikadan cikmis 2.5 blok neredeyse yok gibi hepsi built . her aracin en iyi oldugu model ve yili mevcut , bunlari degerlendirerek dusunmek lazim . evo nerden geldi bu konuya bilmem de gunluk kullanimda wrx evoyuda stida geride birakir . cnk bir yerden sonra sert suspansiyon insani bezdirebiliyor. bulunabiliyorsa 2 litre temiz bir sti tercih edilmesi en dogru karar olcaktir.
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. konfor konusunda sti ve wrx arasında bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim. STI çok mu sert? gerçi sert olması çok önemli değil. peki STI ön göğüs veya herhangi bir yer çok tıkırtı yaparmı?
nasıp olursa aracımı satıp stı veya ewo almak ıstıyorum. kendı kullanım sartlarımı goz onunde bulundurdugum zmn hıc wrx dusunmedım. bana gore soft ve narın bı arac. ewo konusu gecmıs transfer sorunu yasamyan ewo cok nadır onlarda sanslı kısıler. transferın yetkılı servıs fıytı 18.000 tl... arkadasımın aracında yasadık bu sorunu ve sansımıza yurt dısından gelen 2. el bı ewo 9 rs transferı bulup taktık 6.000 lıraya. bırdaha aynı durum tekrarlansa bulunabılır mı o rakama bılmıyorum dedıgım gıbı bıraz sanstı. aynı ewoya komple ewo 9 rs sanzımanı almak durumunda kaldık. ama dıger yandan aracın motoru tam anlamıyda domuz gıbıydı 30r turbo ıle 1.8 bar da 50 km 270-300 arasında gıdıldıgı oluyordu aracın motoru gık demedı. stı ın sanzımanı,aktarması bence tartısmasız sekılde ewodan ustun ve cok cok ucuz ewoya gore. 2.0 stı blocklarınında cok saglam oldugu soylenıyor fakat 2.5 lar ıcın segman sorunundan oturu psıton degısılmesı sıddet ıle onerılıyor. sorun olmasın parcası ucuz olsun dıosanız kesınlıkle 2 lt sti onerırım.
2005 sti ın dccd olması dolayısı ıle bu parcadan cıkıcak problemın cozumunun 10.000 lıra oldugunu duydum dogru yanlıs bılmıorum bılenlerın yazmasını rıca ederım.
sti da baska dunya ewo da 2sı arasında karar vermek cok guc. ama sti ile wrx arasında karar vermek benım ıcın cok kolay cunku ben kendı kullanımımı ve ıstedıgım seyı bılıyorum. wrx alırsam astarı yuzunu gcer;)
bence alıcaksan evo 9 al kesınlıkle ben eger 2.el alma lüksüm olsaydı evo9 u her turlu tercih ederrdim sti a
evo 9 lar biraz yüksek fiyatları
şunu çok rahat söyleyebilirim STI dan sadece senin evo için vaz geçerim. gerçekten çiçek gibi duruyor maaşallah
Parçalar ne yazıkki ciddi şekilde pahalı. Ama genelde yetkili servisten parça almıyoruz çoğumuz yurt dışından getirtiyoruz zaten. Dışarda fiyatları çok daha makul. En azından ben kendi adıma konusayım gündelik başka bir arabam oldugu için garaja çekip yatırırım dert değil. Allah çözülmeyecek dert vermesin ve burdan parça almaya mecbur etmesin.
40 bın tl mı limit ?
Sti Wrx- Wrx 2001-2002 model Bugeye kasa için değerlendirmenizi rica edebilir miyim?
YEni konu açmayım konuyu hortlatıcam kusura bakmayın...
Nerde ne şekilde kullanıcağını bilmediğimden sadece şöyle söliyim benim gözümde en büyük farklılıkları şanzumanı wrx in sanzımanı malesef zayıf kalıyor geri kalan motor içi farklılıkları zamanla iileştirilebilir zewklere kullanım biçimine göre ama şanzıman sti ın gerçekten çok çok daha iyi.Genel anlamda bakarsan wrx konforlu sti çok sert...