aynı dert 207 lerde de mevcut ne lanet bişey ya yagmurlu günde bebek yokuşunda baya andım tasarımcıları.
Printable View
yarıs ı de kullandım 1300 cc benzınlı cok yakıyor bılgın olsun benzınlı yanı corsayıda kullandım keyıflı arac corsa derım
ben de corsa-yaris arasında kalmıştım. yaris aldım 3 yıl olacak 70 bin km oldu çok memnunum.
Hangi Corsa 42 metrede duruyor? Fren mesafesi soğuk 38 metredir sıcak 39 metredir corsa d'nin. Şanzıman 6 ileridir çok sorunlu yarım saatte vites değiştiriyor dedikleri easytronic corsa ile defalarca roll yaptım. Hatta sitede denk araçlarla roll yapıpta boy boy açtığım kişiler mevcut(yanlış anlaşılmasın "nası geçtim ama" triplerine girmiyorum ancak anlatmak istediğim durumun o kadarda kötü olmadığı) her 15binde bir şanzıman güncelleştrilmesi yapılması lazım bu tip robotik şanzımanlarda bu corsa içinde böyle yaris içinde. Bu güncelleştirmeleri siz söylemezseniz yapmazlar. Sonra aracınız hakikaten 3-4 saniyede vites değiştirir. Tam otomatik şanzıman mantığıyla kullanılırsa bu şanzıman hakikaten insanı hayal kırıklığına uğratır. Düz vites kullanıyormuş gibi kullanmak lazım. Vites değiştirirken gazdan ayağı çekmek falan gerekiyor sarsıntısız olması için. Easy corsaları kötüleyenlerin "Alfa çok sorunlu arabadır çok baş ağrıtır" gibi kulaktan dolma ön yargılı davranmaktan başka birşey yaptıklarını sanmıyorum. Olayın bir güzelliğide şasi ve kalan parçaların %30'unun (motor hariç %30) Grande Punto ile aynı olmasıdır. Yaylarımı söktürdüğümde Z rotlarımın ömrünü doldurmuş olduğunu gördüm. Tanesi 25 liraya 2008 model araca Z rotu almıştım. Kutuda grande punto yazıyordu. Bakım maliyetleri aracını tanıyana ucuza gelir kısaca.
Teşekkür ederim Orhan Bey.
Bu arada Corsa 2007 yılında sadece 2 puan farkla Car Of The Year 2007 ünvanını kaçırmıştır.
http://www.caroftheyear.org/previous...rs/2007_1/coty
Tamamen size kalmış birşey. İçinize hangisi sindiyse onu alın derim.
sanzumanı denıldıgı kadar kotumu yaris in? birde ben bu aracı sadece sehır ıcınde ayagımı yerden kessın dıye kullanacam gazlayacak hoplayıp zıplayacak halım yok :) az yaksın rahat olsun ıstıyorum ve mumkunse en onemlısıde saglam olsun dedım .. 6 aydır alıcam bır turlu alamadım kararsızlıgımdan dolayı ama busefer kafama koyum bu hafta bu ısı bıtırecem .. sen yarıs kullanıyorsun begenmedıgın bı eksısı wrmı? yada en cok begendıgın seylerı ne ? bana fıkır werırsen cok sevınırım .. sımdıden cok tesekkur ederim
bana bu konuda yardımcı olan arkadaslarıma sımdıden cok tesekkkur edıyorum
yaris geniş ferah, bende 1.3 benzinli manual var, 87hp,
şehir dışında 100km/3.7l ye kadar düştüğüm oldu düz yolda 100km/s de, şehir içi ortalama 5l ile 6l arasında yakar.
otomatik şanzımanlar daha doğrusu triptoniklerin hepsi kaçırıyor. manual den memnunum aralıkları kısa yarisde.
ayrıca bildiğim yaris 2 cam, punto 1 cam. benzinlilerde.
Corsa D Dış ve iç tasarım olarak daha güzel görünüyor fakat dizel ve otomatik olacağı için bence Yaris D4D daha mantıklı olacaktır,Kırmızı&Mavi v.s gibi renkleride hoş duruyor..Donanımlarıda fena değil,Hayırlısı Olsun.
Bahsettiğin dandik motor seçeneği Toyota'da kullanılan dizel motor ile aynı hemen hemen. Birazcık okuyun yahu.. ?İlk olarak Denso - Japon markası - ticari araçlarda kullanmaya başlamıştır...Normal araçlar için Fiat dizayn etmiştir ancak araçlarında kullanmamıştır.Dizaynı Robert Bosch alarak ve geliştirerek seri üretime geçmişlerdir.Bu da Fiat'ın tarihte yaptıgı en büyük hatalardan biri olarak bilinir. Daha sonra Bosch bu sistemi satmak zorunda kalmıştır,finansal sebeplerden dolayı... İlk CDTi kullanılan makine Alfa Romeo 156 JTDdir ve onu Mercedes C220 CDi izlemiştir.
Robert Bosch GmbH, Delphi Automotive Systems, Denso Corporation, and Siemens VDO common rail sistemin en büyük tedarikçileridir. Aşağıdaki listede Common Rail sistemi kullanan firmaları görebilirsiniz. Hepsi aynı sistemi kendi firmalarına göre isimlendirmişlerdir.
BMW's D-engines (also used in the Land Rover Freelander TD4)
Cummins and Scania's XPI (Developed under joint venture)
Cummins CCR (Cummins pump with Bosch Injectors)
Daimler's CDI (and on Chrysler's Jeep vehicles simply as CRD)
Fiat Group's (Fiat, Alfa Romeo and Lancia) JTD (also branded as MultiJet, JTDm, Ecotec CDTi, TiD, TTiD , DDiS, Quadra-Jet)
Ford Motor Company's TDCi Duratorq and Powerstroke
General Motors Opel/Vauxhall CDTi (manufactured by Fiat and GM Daewoo) and DTi (Isuzu)
General Motors Daewoo/Chevrolet VCDi (licensed from VM Motori; also branded as Ecotec CDTi)
Honda's i-CTDi
Hyundai-Kia's CRDi
Land Rover's "Storm" TD5 derived from the Rover L-Series engine
Mahindra's CRDe
Mazda's MZR-CD (1.4 MZ-CD, 1.6 MZ-CD manufactured by joint venture Ford/PSA Peugeot Citroën)
Mitsubishi's DI-D (recently developed 4N1 engine family uses next generation 200 MPa (2000 bar) injection system))
Nissan's dCi
PSA Peugeot Citroën's HDI or HDi (1.4HDI, 1.6 HDI, 2.0 HDI, 2.2 HDI and V6 HDI developed under joint venture with Ford)
Renault's 'dCi
SsangYong's XDi (most of these engines are manufactured by Daimler AG)
Subaru's Legacy TD (as of Jan 2008)
Tata's DICOR
Toyota's D-4D
Volkswagen Group: The 4.2 V8 TDI and the latest 2.7 and 3.0 TDI (V6) engines featured on current Audi models use common rail, as opposed to the earlier unit injector engines. The 2.0 TDI in the Volkswagen Tiguan SUV uses common rail, as does the 2008 model Audi A4. Volkswagen Group has announced that the 2.0 TDI (common rail) engine will be available for Volkswagen Passat as well as the 2009 Volkswagen Jetta.[6]
Volvo 2.4D and D5 engines (1.6D, 2.0D manufactured by Ford and PSA Peugeot Citroen)
Görüldüğü gibi hepsi aynı birşeyin farkı rengi. Fiat - GM yapmış,yok Toyota yapmış birşey fark etmez yani. Hepsi binlerce km görebilir...
Soruya gelince Toyota servis açısından sadece cazip geliyor bana.. 2 tane Corsa D sahibiyim,biri CDTi biri benzili, dizel aracım 75.000 km'de. Dizelde şu an var mı bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla Easytronic vites yok..en azından biz alırken yoktu.
75.000e kadar cıkardıgı tek sorun turbo oldu,o da 72.000kmde.. Blow off takıp chiplediğimiz için mi bilemiyorum,yağ kaçırıyormuş bu sebeple değişti. Onun dışında bir sorununu hatırlamıyorum. Minik minik sorunları oluyor arada ancak büyük şeyler değil servise gitmeye bile değmiyor bazen..
Şekil,iç ve dış dizayn itibari ile kesinlikle Corsa Yaris'ten çekici.Ancak servislerinden dolayı Yaris almanı tavsiye edebilirim.Opel servisine Allah düşürmesin.
iki araçtada şanzıman sistemleri aynı, çok keyifli değil , ama kullanılmaz da değil. Opelden hayatımda 1 kere kardeşime araç aldım, paramla rezil oldum. Servis ücretleri Toyota ya göre 1,5 kat pahalı, bırakın toyotayı, c200 bakımı vectradan ucuz, aklınızda bulunsun, Toyota yaris iç hacim motor ve servis olarak bence her kosulda tercih olmalı. Ayrıca aldığımız opel le servisten cıkarken tesadufen kaputu actık, radyator hortumu takılmamıstı yerıne, bu servis kalitesine güvenip alacaksanız opel de tercih edilebilir.
Ben senin yerinde olsam Corsa alırım
çünkü corsanın içi ve dışı çok güzel çok rahat ve geniş
yaristen daha iyi yol tutuyor
yaristen kat kat kat daha iyi ses sistemi var
Fren konusunda bişey diyemicem ama 42 metrede absli bi araba duramaz benim bildim kadarıyla 38 metre ve ideal bi duruş mesafesi
yakıt konusunda 2 araçta çok cimri
ama artık easytronic şanzıman kullanmıyor anca 1.2 motorlarda easytronic şanzıman var
Opel corsa 1.3Cdti 1.4 benzinli tam otomatik ve yokuşlarda kayma yapmıor
Toyotaların mmt şanzımanlarını biliyoruz ben bu kadar bela bu kadar sorun yaşatan şanzıman görmedim arkadaşımda 2006 model toyota corolla var ve 2 defa şanzıman değiştirdi bu 3cü şanzıman ve hala sorun var ve toyota ısınınca yapar dior yokuşta durdunuz zaman el freniyle kalkmazsanız yine şanzımanda problem olur diyor vites atması ayrı bi olay 3-4 saniyede vites atıyor vites attı zaman tekleme gibi bişey yapıyor buna bizzat corolladada auristede şahit oldum
biz burdan ne desek boş. 2 aracı da kullanıp karar vermen en doğru seçim olacaktır senin için.
Biz taksiciyiz ve kendi altımızdaki binek araç bile albeqa mj idi;)
arabaya ne dersin bilemem ama o motora söylenecek laf yok
daha geçn gün tanığın taksisine bindim 496500 km idi (dörtyüzdoksanaltıbinbeşyüz)
daha motoru yenilememiş ufak tefek sorunu oluyor tamir devam
accent v.s alan taksiciler bin pişman yeni bi tanıdığım motor masrafına baya yüklü çektikleri ve 200000de motor yediği için erayı sattı albea aldı
bizde taksidede mj var oda sorunsuz
Anlayacağınız genelleme bile olmaz it gibi kullanılacak motorlar bunlar
Tercihime gelirse ama corollanın d-4d sini beğeniyorum std yarisi 10 küsür snde 100e ulaştırıyor seri geliyor , iç torpidoda içinize sinerse yaris derim ; corsada aştı kendini yalnız eski kasaya göre
Opel almayın,forumun çoğu diyor ya dandik bir markadır..Gidip diğer markaları tercih edin. Renault , Peugeot , Toyota veya Honda alın...Opel dışında alcağınız bir araç size çok daha kaliteli , lüks ve kullanılabilir gelir. Çünkü onlar kalitedir. İlerde hiç sorun çıkarmazlar ;)