User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: yaris vs corsa

vkarayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence iki aracında mekaniği hemen hemen aynı sana tavsiyem tercihini kasaya göre yapman bence eşin kullanıcaksa yaris al sen kullanıcaksan corsa al, bu arada ;
    Opel corsa Toyota Corona

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    walla japondan vazgeçmem toyota daha ii dir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar yinede alman teknolojisini düşünmek lazım corsaların otomatik vitesini kullandım gerçekten çok rahat triptronikleri konfor malzeme kalitesi iç mekanda modeline göre güzel yaris corsa kadar tutulmayan ve 2.el piyasa olarakda corsa ile aynı kefeye koyulmayacak bir araç.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasadaki dizel araçların ciddi bir çoğunluğu cdti-mjet motora sahipken yedek parça fiyatları neden yüksek olsun ki zaten parçaları arasındaki tek fark kutularındaki yazılar.taksi ve hafif ticarilerinde çoğunluğunda yine bu motorlar varken bundan anlayanınıda bulmak zor olmasa gerek.

maf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2sinide ciddi anlamda araştırdım testlere çıktım vs.sonunda yaris d4d mmt de karar kıldık.kesinlikle aşırı memnuniyet sağladı.eski bir corsa kullanıcısı olarak söylemeliyimki oldukça masraflı.yaris motor kalitesi olarak zaten tartışılmaz.bilmiyorum d4d yi duman atarken gören oldu mu?çok zor.kasa olarak ise oldukça rijit ve konforlu.frenler zaten corsa ile karşılaştırılamayacak kadar iyi.son olarak ise hisli ve kaliteli çalışan direksyon sistemini ekleyince fark oldukça açılıyor.

nicomedia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    corsa ya bi ton para bayılacagıma İ20 alırım neredeyse % 80corsa d ile aynı kasa aynı görüntü motoru desen çok daha keyifli...
    herkes kendi kullandıgı markayı met etmiş haliyle.. ama kim ne derse desin ben gördügümü yazdım.. internette yazan bazı bilgiler deil yaşadıklarımdır önemli olan
    bazı arkadaşlar servislerde gördügü 400 bindeki multijetlerden bahsetmiş.. çok kaliteli ya servisten çıkmıyor multijetler...
    70 binde turbo deişir 150 binde segman atılır vs vs ... bitmeeeez.... illaki 400 binde hatta 600-700 binde albealar göreceksiniz .. bu arabaları 150 - 200 binden sonra yakacak deil ya adam... yaptırıp yaptırıp binecek. her sene araç mı yenileyecek.. kim diyebilir bana turbo deişmeden segman atılmadan o km leri buldu diye...
    hem taksici esnafı düne kadar şahine dogana 100-150 binde motor yaptırmıyomuydu alışıktır bunlara da yaptırır nolcak..
    araştırmıyomusun demiş bi arkadaş.. neyini araştırayım yaşıyorum...common raili kimlerin kullandıgından bahsetmiş.. ben common railden deil motordan bahsediyorum.. common rail in ne demek oldugunu da en az sen kadar bilirim merak etme
    bi arkadaşta madem niye taksiciler tercih ediyo demiş .. yedek parça ve en önemlisi de yakıt tüketimi müthiş az.. hem taksici esnafı bir araç alırken sadece motorun ömrüne bakıp almaz.. arabayı zaten diger markalardan daha ucuza alıyo en başından bunun stobu var farı var tamponu var çamurlugu var bi ton parçası var servis maliyeti var bunlar çok daha ucuz oldugundan (rakiplerine oranla) bu yüzden tercih sebebi sanırım...
    en başından beri yazdıklarımın ve yaris alırdım dememin tek sebebi kullandıgı multijet motordur.. ha bir de g.m o kadar iyiydi nerde şimdi?? hintlilerde mi pakistanlılardamı
    asla opelin kasasıyla şasesiyle donanımıyla ilgili bi problemim yoktur hatta 2006 da 0 km corsa almışlıgımız vardır şu an 20 bindedir ama 1.2 olmasına ragmen 1.6 gibi de yakmaktadır
    B18c specR swap eg

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Opel almayın,forumun çoğu diyor ya dandik bir markadır..Gidip diğer markaları tercih edin. Renault , Peugeot , Toyota veya Honda alın...Opel dışında alcağınız bir araç size çok daha kaliteli , lüks ve kullanılabilir gelir. Çünkü onlar kalitedir. İlerde hiç sorun çıkarmazlar
    yanlış anlamayın arkadaşlar opelle bi sorunumuz yok sorunumuz multi jet le sıfır km benzinli corsa da almışlıgımız var 2006 da.. hala duruyo opeli kötüler bi yazı yazmışlıgımız da yok kabul edin şunu d4d multijetten daha iyi motor
    B18c specR swap eg

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nicomedia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tek kelimeyle yaris diyorum.. corsa da yarise nazaran biraz daha rahatlık hissedersiniz ama motor olayo önemliyse yaris tek kelimeyle...
    gm ile fia tın ortak yaptıgı motor toyota nın dizeline göre sınıfta kalır..... ...
    buyrun kendi mesajımdan alıntıdır
    B18c specR swap eg

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben 4 senedir multijet motorlu araba kullanıyorum, 3 senedir de chipli...

Sagdan soldan duydugumu da degil kendi arabamdan bahsediyorum.

Servisten cıkmıyorlar diye espri yapmıssın bir de, adamlar bakıma geliyorlar 10binde bir, sizin ordakiler bakıma gitmiyor mu?

Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur, turbodizel arabaya eurodiesel koymazsan stop etmeden beklemezsen bakımlarını zamanında yapmazsan basına hersey gelebilir.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış anlamayın arkadaşlar opelle bi sorunumuz yok sorunumuz multi jet le sıfır km benzinli corsa da almışlıgımız var 2006 da.. hala duruyo opeli kötüler bi yazı yazmışlıgımız da yok kabul edin şunu d4d multijetten daha iyi motor
    Neye göre kime göre daha iyi?

D4D ne zamandır görüyorsun TRde, max kac kmde gördün?

Multijet 2003 yılından beri var ve ödül alıp dünyaca kanıtlanmıs bir motor...

Bircok markada da cesitli güclerde kullanılmaya devam ediyor.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    son kasalardan bahsediyorsak...

corsa 1.3 CDTİ 90hp triptonik tercihim olurdu....

yaris iç hacim olarak corsa kadar geniş değil.corsa segmentindeki araçlara bakıldığında en geniş olanı bana göre.eski corsa d sahibi olarak tavsiyem bu yönde...

toyotanın artısı motor,yürüyen aksam eksisi şanzımanı...

yarislerde otomatik şanzımanlarda sorun olduğunu arkadaşımdan duymuştum...

corsa d 1.3 CDTİ 90 hp triptonik olayına bir de chiplersin en az 110 hp olur fena olur denemişliğim var...

saygılar...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    şunu unutun artık ilk gelen yarislerdeki mmt sorunluydu, sonra yeni şanzıman yazılımıyla halledildi bu , 2009 larda bambaşka oldu o ilk yarislerle alakası YOK !

hayırlı olsun tercih meselesi bu arada, mehmet_opc yazmış 2 kez mmt de şanzıman değişti 3. yü kullanıyor diye, acaba nasıl kullanıyor aynı şekilde corsayı da kullanmışmı o kişi. ve mmt-easytronic tarzı şanzımanlarda denildiği gibi yazılım güncellemesi + vites aralarında ayak gazdan çekilmesi sayesinde daha hızlı ve sarsıntısız vites değişimi gerçekleşiyor, bu tarz şanzımanlar tam otomatikler gibi bas git mantığını taşımıyor manuelle aynı şey. vites değişimini geciktirme nedeni de ayak gazda basılıyken aracın debriyajı motor devri yeteri seviyeye gelene kadar bırakmaması. manueldede deneyin görün isterseniz ayak gaza tamamen basılı debiryajı bırakmadan araç hızı motor devirni yakalayana kadar gelsin kaç sn sürücek vites değişiminiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    multijet e bol ödüllü yıllar dilerim
    B18c specR swap eg

BERKAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarisin konsolu en itici yanı sanırım,diğer taraflarıda pek çekici sayılmaz
    Kadranlar basmaneye klima kontrol düğmeleri çiğliye bakıyo bunlar apayrı bi olay zaten.
    kesinlikle corsa diyorum araba gibi araba.

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Opel'deki motor Multijet değil. CDTi. İkisi arasında biraz fark var diye biliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikisinin blok ve üst kapak aynı diger herşeyi farklı olsa nolur
    B18c specR swap eg

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kişisel tercihim Corsa olurdu, hele Sport olursa tadından yenmez. TDI'da bir tercih tabi.
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Doblo multijet kullandık bi arıza yaşamadık aynı şartlarda caddy 1,9 105 hp kullandık turbo vs. bir sürü malzeme değişti aynı km aralığında dayanıklı olmaya dayanıklı ama dizel corolla da kullandık doblodan hem daha az yakıyordu hemde daha sessizdi ticari araçla binek karşılaştımak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama albea da olsa toyota dizel daha sessiz o nedenle binekte toyota tercih edilmeli
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dediğim gibi multijet kendini ispatlamış motor.

Opel kaç yıldır 1.3 CDTİ kullanmakta ve kullananlara sormak lazım bugüne kadar motor ve şanzıman sorunu yaşayan oldumu?

Yaris'in iç dizaynı ve dış dizaynı corsa ile karşılaştırılamaz.Sadece kullanılan materyal kalitesi tartışılır...

Auris ile Astra karşılaştırılsaydı.Auris derdim.Fakat bu ikilemde Corsa daha başarılı bir tercih olacağı kesin..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)