TheAce Nickli Üyeden Alıntı
haklısın hata yaptım 1863 te kurulmuş fabrika, ama neredeyse hiçbişey yapamadığı için 1929 da gm tarafından tamamı satın alınmış ;)
gm avrupaya ayak uydurmak ve vw nin büyümesine rekabet ortamı yaratabilmek için opeli satın aldı. yani satın almak bugünküler gibi değil bildiğin kendi bünyesinde her atamayı kendi yaparak sadece isimi alışkın olsun diye opeli aldı ;)
eğer gm in o senelerde ne yapmaya çalıştığını anlamak istersen jose ignacio lopez de arriortua olayını bi araştır derim :)
eğer karşılaştırmak istiyorsan mercedes a,b,c serilerini opelin herhangi bir serisiyle karşılaştırabilirsin. yada buna bmw 1,3 veya audi a2,a3,a4 leride katabilirsin farkı anlayabilmek için.
bugüne kadar neredeyse 5 farklı opel sahibi olup kullandım hepsinde akıl sır erdiremeyecek sorunlar yaşadım. etrafımda da opel alıpta çok mutlu olan adam göremedim. sfi zamanlarında kadett ler astralar çok gözdeydi lakin o motorlarıda tekrardan yapmak isteyenler yine sınıfta kaldı. ecotec geldi opel bitti. zaten almanyadaki üreticiler arasında da hep son sıradaydı ve orada da kalacak :)
bu arada örnek aldığın wikipedia yazısını okursan sadece dikiş makinesi üretiyor kendi bünyesinde opel daha sonra araç üretmek için fransız firmasıyla anlaşıyor :D sonrada satılıyor zaten gm e :)