4000 liraya pas yığını bir honda bulursun....
Printable View
audinin 1.8t si için mesela çok parça var avrupada ve birçok güçlü araba da var. parça yok diyemeyiz ama hondanın tüm dünyadaki parça üstünlüğü ortada tabiki.
ya madem öyle örnek verdin bende sana kaça satılıyor diye sordum . sıfır cupra almak varken gidip bende fn2 almam ama kalkıpda 70 lirayıda seata vermem yani :) al sana stock karşılaştırma ... arada 6 yaş fark olan arabayı konforlu 4 kapılı ve 15 bin lira pahalı olmasına ragmen üstün tutuyorsan ben daha sana birşey demiyorum. Hadi allah rahatlık versin sana... kaldıki üstünde olabilir kapı sayısında veya rahatlıkta ama ep3 kullanıcılarıın derdi torpido sgutma değil sokun artık kafanıza bunu... ep3 alıp da baba eline bakmayan her adam benim gibi arabasını 600 whp nasıl yaparım diye düşünür.
anket alfabetik sıraya göre açılmıştır :)
bende bır typer kullanıcısı olarak sıfır fn2 alıcagıma sıfır cupra alırım mesela. ama sıfır cupra alıcagıma evo 9 alırım;)
bide cupra-r diye mi geçiyor bu cupralar ben biraz salladım galiba:D
Olay gene 30.000 harcamaya gelmiş. Burada hangi araç ne yapabilir denmemiş sanırım. Hangisini alırsınız denmiş. Herkezin harcı değil 35.000 liralık arabaya 30.000 dolar harcamak. He harcarsan ne olur. Supersportlardan daha hızlı bir düzlük aracın olur tamam ama normal bir kullanıcı açısından. Bir araba alıcaksınız. Sonra size yetmiyecek. Az bir bütçe ile ne yapabilirim diye düşüneceksiniz. Bu durumda ben Cupra sahibi olmak isterdim. 30.000 harcayacak bir durumum yok zaten mantığımda almaz.
bence evo :D edo ya+1 :D
buarada fn2 bozuk yol şartlarında 50k kmden sonra heryerinden ses gelmeye başlıyor .. kesinlikle saglamlıktan bahsetmeyin fn2'de ama ep3 farklı ... cupra konfor sağlamlık olarak üstünde vw teklonojisi olan bir makina bence hertürlü hondadan daha saglam amadersenizki motor orda K20 susturur adamı... doldurucaksam ep3 ufak tefek oynayıp herkeze geçilmemek için + konfor istiyorsam cupra.
geçen haftaki hadise üzerine bu konunun açılması enteresan bir tesadüf olmuş ....
cuprayı alan arkadaşlar da torpido soğutma için almıyorlardır sanırım, onların isteği de performans ve belkide yanında biraz daha rahatlık vs. Bana gerek yok dersin ki öyle diyorsunuz ona kimse birşey demiyor ama 2 taraf da birbirini kötülemese herşey daha güzel olacak gibi:)
cupra alirdim cünkü daha yeni, daha sağlam karoseri ve daha kaliteli iscilik. Her ne kadar tipi bana hoş gelmesede cupranin, avantaji daha fazla.
k20 motorlu ve fabrika çıkışı Type-R"acing" her honda,vw grubu 2 litre bir araca tercihimdir.model farketmez:D
harcama ısıne gelınce harcıcak kısıye gore degısır. mesela stock ctr verırler bana bıde 5.000 lıra para 5.000 hrcanan cuprayı gec bunla bska bısey yapma derler gecerım;) headers fıltre egzos 440cc enjektor 1 derece soguk bujı kpro 75 shot dry nos 295 whp dyno dynamıcs degerı. ama ben nos sewmıorum yoksa5 lıraya gecmek cuprayı zor deıl. ama 5 lıraya anca typerı na stock blok olarak yaprsın bolede 5 lıra hrcanmıs cuprayı gecemezsın. ama ıkısınede 10 bın dolar harcarsan cupra typerı gecemez. duzluk aracı denınce sole bır ornk verıyım yuregırın aracı 1.4 barda cok cok guzel vıraj yapıyordu cok akıllı bı sekılde yuruyen parcaları secılmıstı. kılıtlı typerın kaderını degıstırıyor derım o aractan sonra;)
Cuprayı bilmiyorum TypeR çok sebebi vaR..
Cupra'yı sadece 4 kapılıya binmek zorunda olsaydım tercih ederdim modelli, yeterince hızlı, mantıklı bi araç olduğu için. Ama ben mantıklı araba sevmiyorum:)
ep3 tercihim olur benim.
yigit y : konunun basında soyledıgım gıbı kavgasız adam akıllı bı konu tartısalım. fanatıklık yapmayalım,ınsanları proveke etmeyelım. hosumuza gıden aracı savunucaz fakat kımseye saksakcılık yapıp gaza getırmeyelım rıca ederım.
soyle bısey sorayım bıde, vag grubunun motorunun lımıtı nedır?bu gucu ne kıstlıyorda k20 gıbı her takılan parcaya cvp veremıyor? ılestım sıstemlerı mıdır sorun?
her iki aracın euro ncap test sonuçlarını bilen var mı?
kanka alıcı gibi soruyon valla :) , vag dedinde çok genel oldu baktığında almanların genel modifiye stili en hızlı en guclu olmak degıl anladıgım kadarıyla.. çıkarılan ve satılan turbo upgrade kitleri stok motor ve stok sanzumanın kaldırabileceği ve sorunsuz kullanılabilir olmasına özen gösteriyorlar.. baktığında bir cok araçta ceşitli markaların stage3 kıtlerı var ama stage 3 cok yuksekmıs gıbı gelıyor fakat uç limitler değiller 400-500 hp arası gibi..
ama vag dersen bunun 2.0 ı var 3.2 si var, varoğlu var :D
2.0 16v 850hp (tfsi motor değildir)
http://www.youtube.com/watch?v=r65tq...aynext_from=PL
Bence CTR bir klasik olarak kalmaya devam edecek o devam ederken Cupra 2-3 kasa daha değiştirecek daha başka bir yere gelecek..Yani teknolojik olarak gelişmeye ve daha da hızlanmaya devam edecek..
2007-2008 Cupra temizliğinde kaç adet CTR var TR de acaba?Yani eninde sonunda nesli tükenecek..O yüzden Cupra..Pazarda atmosferik performansda ısrar eden bir Honda kaldı zaten..
Çok param olsa ikisinide alır koyarım...Ama TR de temizi iki-üç elin sayısına düşmüş bir araç almazdım pek sanırım..
typer hastasıyım ama cuprayı tercih ederim hem 4kapı hemde typerden fazla özelliğe sahip
Edo tabiki işi bilen adam 5000 lira ile o kadar harcamış Cupra geçer. Ben ama geçmek demedimki. Daha hızlı yapmak dedim. Gerekirse sökersin gene geçersin. Devir çevirmek güzel ama tork daha güzel bence. Daha binilebilinir bir araç Cupra bence.