Kayıt ol

Anket Sonuçlarını Göster: Honda 1.6 VTI vs Honda 2.0 EP3 TypeR
Honda 1.6 VTI 51 19.54%
Honda 2.0 EP3 TypeR 210 80.46%
Oylayanlar: 261. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 30-12-2009, 09:08   #1

BoraRS - ait Avatar

Otomobil: s2000

Honda 1.6 VTI vs Honda 2.0 EP3 TypeR

Gerçekten merak ediyorum. Sahibinden.com da ara ara fiyatlara bakıyorum ve 20.000 ile 25.000 TL arası o kadar çok stage1 vtec var ki, fiyatlarına bakınca ister istemez EP3 lere acaba haksızlık mı ediliyor diye düşünüyorum

Bu nedenle bu anketi açtım. Herkesin bir anketi var Bir anket de bizim olsun bakalım

Tabii ki yapısı itibarı ile genel manada kişisel tercihlerin tartışıldığı bir anket olacak ancak piyasadaki genel anlayışı ve niyeti de yansıtacağını düşünüyorum.

Sorulara cevap verirken turbolamak, SC' lemek veya direk STP Selçuğun yaptığı gibi NA Stage 2 veya Stage 3 olarak modlama opsiyonlarını maliyet ve imkan açısından da göz önünde bulundurarak yaparsanız sanırım daha somut sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Sorulara gelince;

1. En yenisi 1999 model olan ve fiyatı da 25.000TL olan tertemiz bir 1.6 VTI mı yoksa 2002 model ufak tefek lokal boyaları olan ancak gayet sağlıklı bir motoru olan ve 30.000TL de fiyatı olan bir EP3 TypeR mı?
  1. Sizce bu fiyatlara bakacak olursak bana göre gerçek manada hothatchler arasında bir efsane olan ve 2002 dahi olsa EP3 TypeR ların ederi biraz daha fazla olmamalı mı? Acaba 1.6 VTI lar için istenen fiyatlarla EP3 lere haksızlık mı ediliyor?

Sevgiler, Saygılar,

consider it done (B.Aktepe)

good friends are like butt cheeks, shit may tear them apart... but they always come back together...

Son Düzenleyen B.Aktepe; 30-12-2009 09:11.
BoraRS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:11   #2

TaGo - ait Avatar

Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive

hoohoooo

en fazla 2 sayfa sonra gümmmmm bannnn

ama bence tabiki ep3

www.ilgincbirsey.com Herkes için ilginç birşeyler...

PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz.
TaGo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:12   #3

BoraRS - ait Avatar

Bilal teşekkür ettim

Bu arada benim kişisel tercihim EP3 yönünde olurdu. Hernekadar duyduğum kadarı ile modlama maliyetleri VTI lara göre daha pahallı olsa da ve vergisi de daha yüksek olsa da EP3 lerin VTI lara göre çook daha üstün olduklarını ve önlerinin çok daha açık olduğunu düşünüyorum.

1.6 VTI sahipleri lütfen kızmasınlar ve alınmasınlar

good friends are like butt cheeks, shit may tear them apart... but they always come back together...

Son Düzenleyen BoraRS; 30-12-2009 09:14.
Eski 30-12-2009, 09:13   #4

Orhan - ait Avatar

Otomobil: 2.0R, Corsa cdtı

bence ep3 vti işi değişik bi olay sedan olduğunda için ailecek kullanım için düşünülebilir ama amaç keyif almaksa tabiki ep3
ayrıca ep3ün vergi dezavantajı var sanırım fiyat farkı ordan kaynaklanıyor
Orhan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:14   #5

sword - ait Avatar

Otomobil: SPOON CIVIC

diğer tarafa doğru cekelım eğriyi ufak tefek boyalı 18bıne vti alırım 40 bıne temız ep3 alamam cok para
sword isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:15   #6
TechWorks

B.Aktepe - ait Avatar

Otomobil: Civic ekk2 K20A swap

ek kasa hastasıyım ama yeni yenidir her zaman k20 de olması cabası. ep3 e oy kullandım

ama ek kasa k20 swap eg yürüyenli olucak ekk2 kulaklı işte o zaman bi durmak lazım

Failure is not an option.

5.88sec FI - 10.62sec N/A
B.Aktepe isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:17   #7

BoraRS - ait Avatar

Bilal bu dediklerinden bir anket açmaya kalksam herhalde 1 ayda anca açarım O ne öyle Quantum fiziği gibi

Eski 30-12-2009, 09:19   #8

Orhan - ait Avatar

Otomobil: 2.0R, Corsa cdtı

edit:yanlış mesaj
Orhan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:20   #9

SONE-R - ait Avatar

Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps

B.Aktepe´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ek kasa hastasıyım ama yeni yenidir her zaman k20 de olması cabası. ep3 e oy kullandım
+1.. ben de EK kasanın hastasıyım.. hondanın ürettiği en yakışıklı kasa bence.. ama ikisini de kullanmış biri olarak diyebilirim ki TypeR çok daha zevkli bir araba... hiçbir VTi 25 milyar etmez..
99 - 20 milyar
98 - 18
96-97 - 17 bu rakamların fazlası abartı olur....

kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
SONE-R isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:21   #10

_FaRuK_ - ait Avatar

Otomobil: yokkk..

kasa ve ıc dızayn olarak k20 klasıgını sevıyorum o yuzden ep3 sectım
_FaRuK_ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:26   #11

Otomobil: 10 Astra HB CDTI Easytronic

Burada haksızlık edilen diger gti lar piyasadaki zira onların piyasası aşırı yerlerde orada bir haksızlık oluyor.
vti ı yapınca zaten stock ep3 ten hızlı veya yakın olabilir
Yurutmesi kolay 1400 tl mtv 2000 tl civarıda kasko verince ep3 e biraz masraflı oluyor.
diger taraftan ep3 un onu acık filtre, egsoz , headers çıkma 1250-1500 tl ya alıyorsun aracın kaderi degisiyor
para varsa ep3 yoksa vti derim.
seko isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:26   #12

arnawood omer - ait Avatar

Otomobil: -

Murat abi doğru söylüyor birinin en temizi bakiresi ile diğerinin en ucuzunu karşılaştırmamak gerekir. Ki 25 yazarlar ama sadece yazarlar satamazlar 25'e vti felan. Ep3 CTR Bence normal fiyatının üst sınırlarında. VTI'lara ise çok istiyorlar hemde aşırı çok. Hastasının fazla olmasından kaynaklanıyor bu birazda. clio rs'ten neyi daha iyi vti'ın ki 5-10bin daha fazla istiyorlar? evet 400cc daha az ve yakın performanstalar ancak model olarakta 2-3yaş yaşlı vtilar rslerden. Bu örnekti sadece.
Ben boyasına değişenine bakmadan, motor ve yürüyeni çok iyi olan ep3 bakardım, aldıktan sonra çiçek gibi yapılır zaten orası kolay.
arnawood omer isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:27   #13

overblack - ait Avatar

Otomobil: ek9 ctr,1.4 is,x5 3.0d

BoraRS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Gerçekten merak ediyorum. Sahibinden.com da ara ara fiyatlara bakıyorum ve 20.000 ile 25.000 TL arası o kadar çok stage1 vtec var ki, fiyatlarına bakınca ister istemez EP3 lere acaba haksızlık mı ediliyor diye düşünüyorum

Bu nedenle bu anketi açtım. Herkesin bir anketi var Bir anket de bizim olsun bakalım

Tabii ki yapısı itibarı ile genel manada kişisel tercihlerin tartışıldığı bir anket olacak ancak piyasadaki genel anlayışı ve niyeti de yansıtacağını düşünüyorum.

Sorulara cevap verirken turbolamak, SC' lemek veya direk STP Selçuğun yaptığı gibi NA Stage 2 veya Stage 3 olarak modlama opsiyonlarını maliyet ve imkan açısından da göz önünde bulundurarak yaparsanız sanırım daha somut sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Sorulara gelince;

1. En yenisi 1999 model olan ve fiyatı da 25.000TL olan tertemiz bir 1.6 VTI mı yoksa 2002 model ufak tefek lokal boyaları olan ancak gayet sağlıklı bir motoru olan ve 30.000TL de fiyatı olan bir EP3 TypeR mı?
  1. Sizce bu fiyatlara bakacak olursak bana göre gerçek manada hothatchler arasında bir efsane olan ve 2002 dahi olsa EP3 TypeR ların ederi biraz daha fazla olmamalı mı?

Sevgiler, Saygılar,

Dip Not: Anket haline getiremedim. Yönetici arkadaşlar bir ayar çekebilirlerse sevinirim

Tşk.

bu tamamen yanlış bir karşılaştırma olur.öyle alıştıkki vti vs gsi,vti vs 3.30,vti vs clio gibi konulara.vti orta malı gibi kendinden büyük hacimli her makinanın karşısına atılıyor.
ek4 vti ile ep3 tayyar aynı klasman araç değiller.birisi 1600 diğeri 2000 cc.eğer ek4'te 2000 cc bir araç olsa zaten ep3 sanırım ya hiç çıkmazdı ya da çıksa bile satılmazdı.

Fiyat konusunda ise şahsen çok temiz bir vti'ım olsa satmam.ama orta halli bir vti'ım olsa max.18-19-20 bin lira aralığında satmak isterdim.Orta halli 99 vti ort.19 lira ederse 2002 ep3 ctr'de 30-31 lira eder düşüncesindeyim.

http://img2.imageshack.us/img2/9191/genjurongstand.gif
overblack isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:29   #14

road runner - ait Avatar

Otomobil: ........

seko´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
para varsa ep3 yoksa vti derim.
aynen katılıyorum
road runner isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:34   #15

BoraRS - ait Avatar

arnawood omer´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Murat abi doğru söylüyor birinin en temizi bakiresi ile diğerinin en ucuzunu karşılaştırmamak gerekir. Ki 25 yazarlar ama sadece yazarlar satamazlar 25'e vti felan. Bence normal fiyatının üst sınırlarında. VTI'lara ise çok istiyorlar hemde aşırı çok. Hastasının fazla olmasından kaynaklanıyor bu birazda. clio rs'ten neyi daha iyi vti'ın ki 5-10bin daha fazla istiyorlar? evet 400cc daha az ve yakın performanstalar ancak model olarakta 2-3yaş yaşlı vtilar rslerden. Bu örnekti sadece.
Ben boyasına değişenine bakmadan, motor ve yürüyeni çok iyi olan ep3 bakardım, aldıktan sonra çiçek gibi yapılır zaten orası kolay.
Ömer eski bir RS sahibi olarak şunu söylemeliyim; RS ler de çok zevkli ve keyifli araçlar ancak ağız tadı ile modlayamıyorsun. Tek yapabildiğin şey, filtre, egzoz ve yazılım. Bu işlemler artık stock denecek kadar standard hale geldi malesef. Bir RS' i stage 2 hale getirmek TR 'de sadece hayal. En basitinden 1.500TL bir dereceli egzantrik alıyorsun, 500 TL ye taktırıyorsun ama o egzantriği verimli yürütecek yazılımın yok! Kaldı ki ben bunu gerçekten yapacaktım ve gidip throttle body getirteyim istedim hatta bunun için en son İsviçreden kendim alayım dedim ama tüm ekipmanları ile bir TB 'nin bana maliyeti 4000 Poundları buldu. 2.5 ile çarpıp TL değerini sen hesap et Artı iş onunla da bitmiyor. Burada onu uygulayacak ustaya vereceğin paralar, olası yanlış işlemde yapacağın ek masraf falan filan derken RS uçuyor. Piyasada da RS lere bu modları destekleyecek yazılımı yapacak adam mumla ararsın.

Haa o haliyle bin modlama dersen o da bir tercih. Ama o zaman da malesef 5. vitesin daima bir kabus olarak peşinden gelecektir

Neyse konu zaten VTI vs EP3

Eski 30-12-2009, 09:38   #16

Otomobil: 10 Astra HB CDTI Easytronic

10K tl cok ciddi para bunu ep3 veya vti a harcarsan fena şeyler cıkar ortaya
ep3 te kpro denen bir nimet var bir kere
ep3 cokta iddalı bir arac olmayacaksa 5000 tl ya zevkli arac cıkar ortaya ..
seko isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:41   #17
TechWorks

B.Aktepe - ait Avatar

Otomobil: Civic ekk2 K20A swap

para harcamak olarak düşünmeyin. hangi arabaya para harcanırsa bir yerlere geleceği aşikar. o zaman iş 1.4 is almaya kayar. hani niyeti olan varsa beni bulsun 35bin tl cebe koysun ben ona ekk2 yapayım

Failure is not an option.

5.88sec FI - 10.62sec N/A
B.Aktepe isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:42   #18

by_BuRoCk - ait Avatar

Otomobil: 10' Doblo III

by_BuRoCk - MSN üzerinden Mesaj gönder
vti lara istenilen rakamlar ile gerçekten typer lara haksızlık ediliyor
yani temiz olabilir hatası az motoru çok saglıklı olabilir
ama ne olursa olsun bi vti ın ederi 25 bin tl asla etmez
vti 25 bin tl ederse ep3 typer 40 bin tl etmesi lazım
aralarında anormal bi fark var
K20>B16
by_BuRoCk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-12-2009, 09:44   #19

imhotep - ait Avatar

Otomobil: Subaru Forester

burakcım sen sattıgın d16 ya ne kadar istiyordun..

Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
imhotep isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 05:53 ::::