kendime bakmıyorumki araç anneme o yüzden otomatik şart.stock civic virajlarda götü kolay bırakıyor espsiz olnlar.sende yay fln varsa bırakmaz tabi yol tutuşu inanılmaz etkiliyor.
Printable View
yaris micra ? küçük derseniz bence eski yeni kasa astra düşünün en mantıklsı o olacaktır
yeni megane ler eminim sorunludur :D alışkanlık yaptı renault bunu kanımca.
A serisi var mercedeste minicik oda yani aksi bi durum yoksa ufak bi araç seçmeniz mantıklı olucaktır.
2007 Mercedes Benz B150 de anneye çok yakışır bi onlarada bak istersen
Yok artık o kadar da değil, Focus TDCI 110'luk ile deneme yaptık biz, her koşulda kafa kafaya gidiyor. Ben tek kişi Focus 2 kişiyken 4. viteste ben, iki araçta 2 kişiyken Focus 4. vitesten sonra öne geçiyor (4. vites dediğim de 180 den sonra falan). Gerçi ben vitek açmadan başlamadım klasik Hondacı tripleriyle :hahaha:
O kadar da olsun artık ben tutunabileceğini bile düşünmüyordum ihtimal vermiyordum. Benim aracım otomatik Premium ve daha 2500'de. 30.000 km deki arkadaşımın arabasını kullandığımda arada çok fark vardı daha da iyi gidiyordu.
Bir de şu var, vites oranları ayı gibi uzun otomatiklerin, manuellerin nasıl acaba?. Özellikle baktım 207 km/h ile giderken 4. vites 5300-5400 devir, 5 vites 4500 civarı devirlerde gidiyor.
Evet bu arada Megane Coupe (HB için bilmiyorum kullanmadım belki daha yumuşaktır), Civic'in standardından çok daha iyi yol tutuyor. Civic daha "konforlu" kalıyor ama baya rahat araç.
Yaw burda benim arkadasta yaris var hyvan gibi gidiyor 1.6tdci 109luk focusum vardı rahat geçiyordu beni oda ankaradayken otm bı civicle denemiş 3-4 boy gecmis otm-manuel aynı saniodu çok kaale almadı beni ama 210 a kasar basınca bı 20 boy yedi heralde aynada gozukmuyordu :D. Gene aynı arkadasın 2.0 136hp lik 98 vectra ile denedik dragda yarım boy falan gecebiliyor beni kafa çıkarıyor yani roll de ise 2 boy.
Hocam sen naptin 4.vites 207km ile 5300rpm diosun saka mı bu ? Ben 4. Vites 186 da kesiciye giriyorum. 5. Vites 211 de de 5000rpm de oluyorum.
Bu denemelerin hepsinde aem shortram,51 düz boru ve megan son susturucum vardı
Aracım 10.500km de 2010 preminium motoru güzel açılmış :D
Otomatiklerin vites oranı çok fena çok :) Resmen uzun yol odaklı tasarlamışlar ama mokunu çıkarmışlar. Şaka değil gerçek 207 den fazla basamadım sanırım motor daha tam açılmadı ondandır devir aralığı da bu civarlardaydı :)
Çok konforlu bir araç ama, tatlı-tatlı cruising şeklinde gezmek hoşuma gidiyor zaten bassanda gitmiyormuş hissi verdiği için çok kasmıyorum :)
Bir de ekleyeyim, otobanda sabit sürat gidince acayip az yakıyor, sürekli düşük devir gidiyorsun çünkü. Yalan olmasın 5. viteste 3000 devirde 140'la gidebiliyorsun. Ama hızlanma yaparsan, şehir içi çok kullanırsan direk 10.0+ lt. Benzin aldıktan sonra kadranı sıfırlamaya korkuyorum ne yalan söyleyeyim :D
Valla şaskınlıktan olan surat ifademi görsen gülmekten ölürsün :D
uzun olduğunu biliodum ama bu kadarda beklemiodum.
Ben 5. Vites 90 da 2500rpm civarlarında falanım criuse ile gercekten az yakıyor ama filtre egzoz olunca sanki altımızda k20 var gibi sıka sıka gidiyorum:D yani tepkileri gee hoşuma gidiyor fakat frenleri berbat :( yaza komple elden gecircem artık:). Gerçi polis amcalar egzozu sokturdu ama olsun yaz gelio Cai de yeter bana :D
Yok benimki düz otm. Ler çok uzun..
Valla jip Uzun olabilir anliyormda ayni motor. Sahip b aracı otm ve düz bu kadar farketmesi saçma bence gereksiz bı detay :D.
Fab. Verisi olarakbile düzlerin 0-100 10.3sn otm.ise 12.5 Sn. Otm nasıldır bilmiyorum ama 0-100uben 9.8 ölçtüm. Filtre egzoz varken.
Bugün dikkat ettim, 90'la giderken 1800 devir oluyor 5. vites. Yakıt tüketimi de yol bilgisayarını sıfırlayınca 4.5 litrelerde geziyor bu devirde.
2000 devirde 100 sanırsam (tam hatırlamıyorum belki 102 falandır),
2500 devirde 120
3000 devirde 140 diye gidiyor :)
1.6 bir araç için aşırı uzun, eski aracım 3.2 litre v6 idi o bile bu kadar uzun oranlı şanzımana sahip değildi. Tamam otomatik-sedan bir araç = uzun yol odaklı kullanım = uzun vites oranları gerekir fakat bir yere kadar.
Gerçi açık söyleyeyim, X ten Y ye dertsiz tasasız götürsün diye kullandığım için pek takmıyorum. Konforundan falan son derece memnunum.
Frenleri öyle aman aman deneme fırsatım olmadı açık söyleyeyim, ama "ulan durmuyo" dediğim bir an olmadı. Gerçi adapazarında üretilen Honda'lardan korkmak lazım yerli City de aynı şekilde durmuyor :hahaha:
Evet W210 du benimki,
Şanzıman motor yazılım herşey aynı zaten W211 de kullanılan 112 motor ile (egzoz haricinde son susturucu farklı)
hatırladığım kadarıyla tam 90 la giderken 2000 devir, tam 120 ile giderken 2500 devir, dediğiniz gibi 3000 devirde de 150 km civarı bir şey çıkıyor.
Ama aradaki fark, Civic 6900 küsür çeviriyor, m112 motorlar 6200 de tıkanıyor :D
Burayı yeni gördüm ekleme yapayım,
Uzun olması son derece normal çünkü E segmenti bir araç.
Bir de m112 motorlarda tork bandı çok sağlam bir atmosferik motordan beklenmeyecek derecede. 2000 ile 5000 devir arası %90 torku verebiliyor. 2600 ile 4800 devir arası %100 315 nm torkla ilerleyebiliyorsun. Bu sebepten pek sıkıntı yaratmıyor şanzıman oranının uzun olması.
Bir de kasa itibariyle kısa şanzıman kullanım amacına pek uymazdı diye düşünüyorum. Düşünsenize 160 ile gidiyorsunuz 4000-4500 devirde mesela? Hem deli gibi yakar hem de yüksek hacimli düşük devir çeviren bir aracın ruhuna aykırı olur :D
Ayrıca beğenmediğiniz şanzımanın birebir aynısı SL65 de kullanılıyor :D (E 200 k ların aksine), 1000 nm ye kadar dayanıklıdır kendileri ve genel yapı itibariyle taş gibi sağlamdır :D Ben 220.000 de sattım sadece 60.000 km de bir şanzıman yağını değiştirdim, daha bir bu kadar NET giderdi.
Dipnot : 4. vites 238-239 gibi bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Benim hatirladigim kitapcik verisi max torrk %100 olarak 3000-4800 arasiydi..2600'de %90 veriyordur.. detaylarrrr :D
6. vites lazim i$te o yuzden :D ilk 5 motorun hakkini verecek, 6'ya atinca ölsün bitsin problem degil :)
SL65'e de yazik, daha iyi performans verebilir 7 ileri guzel kisa bi sanziman olsa :p Ama Mercedes konforu bozulur, olmaz :hahaha:
Daha sadece 1 kere 240 gordum onda da vitesi hatirlamiyorum zaten, dogrudur oyle diyorsan.. :)
C segmentinden E segmentine de kaydik bir guzel, konu sahibinden ozur dilerim :o :)
O şanzıman ilk çıktığında 6 ileri manuel bile yoktu sanırım :hahaha:
O torku kaldırabilecek şanzıman henüz üretemedikleri için mecburiyetten senelerdir SL65 de aynı şanzımanı kullanıyorlar. 7g-tronic çatır çutur kırılır mazallah :) Tabi son derece kötü bir olay, talihsizlik o şanzımanı bir AMG araçta görmek. :hahaha:
Mercedes kullanıcı profili teknikten çok sorunsuzluk-sağlamlık konularına önem verdiği için her ne kadar teknik bakımdan dezavantaj olsa da beğeni kazanmış bir şanzıman - en azından beklentileri karşılayabildi senelerce.
Ha bir gerçek var, performanslı kullanım için son derece uygunsuz, kafası bozuldummu sürücü tepkilerine "noluyo lan yavaş" diye tepki verebilen - daha doğrusu tepkisiz kalan bir şanzıman :)
Hmm hakikaten otm ler çok uzun yauw.. Ben düz alabilmek için sunrooftan vazgeçtim :) Çok şükür benimkinden fren hariç bı şikayetim yok memnunum :). Frenler konusundada zor durumda 2 defa kaldım çarpmamak için El frenini çektim 1-2 **** kaydı vsa devreye girdi birazda ben yardım ettim zar zor durduk :D. Ama şartttt yaza komple frenlerine bi el aticam bu ne yaa arkadasın 2004 yaris i sürdüm yemin ediyorum daha iyi duruyo onun fren mesafesi 100m de 38mis bizimkine bak 41 kusur yuhhhhhh ya :D Honda az daha kassa Şahin daha kolay dururmuş bundan heralde:hahaha: :D