semih coşmuş gene:)
Printable View
semih coşmuş gene:)
semih yaşıyormuş :)
semih abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.arşivlik yazı olmuş hepsi :)
rb26 nın sesi bi hoş ama 2jz derim
lan semıh bı b16 bıde 2jz lem bu kadar fantık olma. bızde dedık 2jz daha cok derece yapan var daha cok kullanan var. ama emın ol bunda rb nın aftermarket urunlerının daha pahalı olması on sırada gelıyor. ona bakarsan ford un cosworth makınasına adamlar r34 yuruyen r33 yuruyen takıyor 7 sec kosuyorlar. ve adamlar 1200whp deıl 800whp cık. gercek beygırden bahsedıyorum ben beygıre takılmam zamana takılırım. ozaman cosworth motor daha ıyı 4 sılındır :):)
2jz tımıng tensıoner bracket kırıo 500nm den snra herkes kırıo. o kırılınca yanında baska seylerde kırılabılıyor. orneklerı var. bak 2jz ıyıdır ama rb ondan ustundur bana gore de bu boyledır. ama ben yaparsam mutlaka 2jz yaparım. zten rb yı canadaya yollayıp 2jz alan adamım. senın benden bılgın ustun ama rb nın ustunlugunu hıce saymamak lazım.
ben rbyi hiçe saymam kesinlikle toplamak istediğim motorlardan biridir oda ama 2jz ondan üstün hacim olsun diğer şeyler olsun rbninde orijinal olarak güzel üstünlükleri var emme manifoldu vs güzel bana göre biraz daha, r34 şanzımanı suprayla aynı zaten fark yok oranına kadar aynı ama r33 hakkında aynı şeyi söyleyemem o gazoz kapağı gibi dökülüyo güçlü bi motorla kullanılırsa tabi 4 çeker oalrak düşünerek söyledim:)
başka motora girersek çok motor var efsane 4 silindir ama düz 6da 2jz nin üzerine çok ciddi yarış motorları hariç pek yok rb bi çıt aşağıda :) 4 silindir diyince aklıma çok başka makineler geldi briden:)
typer alırım keyfme bakarım :D az once yazıcaktım dedım sımdı ortalık karısır ahahah makarasına tabıkıde konuyu katletmeyelım :D:D
:) ı ıh k20den eski motorlar şimdi fosil sayılır onlar:) 80lere biraz gitmek lazım
ben bi tane cosworth biliyorum ben 72psida güzel bi güç verdi bi arkadaşım turbo yollamıştı ona bi tanede avrupadan 76mm bi cosworth biliyorum oda güzeldi spool iyiydi:)
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos..._4537192_n.jpg
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos..._1885171_n.jpg
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos..._7358320_n.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos..._4880025_n.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos..._6691041_n.jpg
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos..._8370200_n.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos..._3750579_n.jpg
timing belt tensioner 300dolarlik parca boyle seylere bosuna takilmayin fiyat performans olarak 2jz herzaman onde, saglamlik konusulmasi zor hedef guc belli degil cunku ;)
hedefi bin yaparsan eger dyno arabasi olur, aktarmayi nasil cozeceksin asil onda yogunlasmak lazim debriyaja 6bin dolar vermeye hazirmisin mesela ?
bu guclerı cıkarmak bıraz zor. he arac 700hp olur herkesı gecer ozamn 1000hp dersın orneklerı mevcut. ama baska bır arac ıle dyno su ıspatlanmıs denemesını gorunce gercekler ortaya cıkar. 1000hp ve uzerı guclere ben zor ınanırım. sahıs fıkrım. bu yuzden arac hazırlarken 1000hp dıe deıl ne cıkarsa dıe hazırlarsanız sızın ıcın daha ıyı olur. ben 500hp cıvıc e bınıyorum bundan once 700hp denen cıvıcle benım arabamın alakası yok. ama onların beygırıne gore ben 1000hp falan ım. ben acıkcası 1000hp tr de arac olduguna ınanmıyorum. hele teker gucune hıc ınanmıyorum. benım 500 beygır cıvıcım boyler gıdıyorsa 1000 olanları merak edıyorum hakıkaten
biraz benzin karisimi ve 200shot ile neden cikmasin cikar cikar ;)
Sesi ve msupra yüzünden 2jz derim bende dünyada 2jz motorla çok ii güçler çıkaranlar war neden sizde yapamıyasınız ki:soru:
dedigin gucu 97 oktan ile turbo amerikandan alirsin, madem herkesi gecme kaygisi yok ozaman gt42 cokcok yeter sana :)
temiz 40k dolar gider diye düşünüyorum :)
1000hp tr sartlarında zevksiz ve kullanıssız olur diye düşünüyorum.yere veremedikten sonra.
bana göre msupra bu konuda çok basarılı ve saglam bi arac...oda 600-700 gibidir.
Cüneyt abi valla 2jz diyorum ve projeni merakla bekliyorum :)