pekı motor omurlerı nasıl bu aracların ozellıkle colt dusunuyrm
Printable View
pekı motor omurlerı nasıl bu aracların ozellıkle colt dusunuyrm
backspacee
mini aşırı ısınıyor benim gördüğüm kadarıyla , hararet sorunu yaşanabilitesi yüksek bi araç yani gazlandıktan sonra bisüre soğutulmazsa yada meth fln kullanılmazsa yüklendikten sonra özellikle, rc nin de motoru başarılı şuana kdr gördüklerim içinde ama japon japondur bu noktada da :)
Ben her türlü Mini'yi tercih ederim.
CZT ne kadar giderse gitsin,bir araçta tip olacak birazcık da.Tabiki göreceli bir kavram - şahsi düşüncem. Yol tutuş problemleri de çok sık duyulan birşey. Düz mü gideceğiz sürekli yükledikten sonra :P Ancak o bir japon,hem de Mitsubishi , diğer araçlara göre çok daha kolay bir şekilde +performans alınması söz konusu..
Mini bu araçlar arasında ayrı bir dünya. Performans açısından değil,bence imaj açısından alınan bir araç..Daha kimseden duymadım bir cooper alıp yükleyip alayına gideyim diyen :)
Zaten öyle bir amaç olsa Ep3 falan alırdı herhalde . Tipi itibari ile özellikle bayan arkadaşların çok sevdiği otomobil :) İç mekan feci dar,bana göre kokpit dizaynı falan kötü,
gidişi güzel , sevimli ve karizmatik bir otomobil.Fakat her köşe başında görmekten bıktım,o da negatif bir boyutu olayın. R53e binmek nasip oldu bu güne kadar sürekli,o yüzden R56 hakkında bir yorum yapamayacağım .
RC nin de tipi gayet şık,fakat tercihlerim arasında sonda gelecek bir marka Pug. İç mekan çok ferah,gerçi Panaromik tavan RClerde varmı yokmu bilmiyorum * cam tavan ile çok daha ferah görünüyor.. Performans konusunda çok bir yorum yapamayacağım , gidiş fena değil gibi gördüğüm kadarıyla.
desene minici arkadaslar sayende yaşadı.. boylece 60 beygir alınıyor mu :)
boşuna iddia etmeyin..
performans fiyat kategorisinde czt nin cok gerisinde mini.. bir kere daha aracı alırken(alış fiyatı) mini de kaybediyorsun hadi onu gectim parcaları kol böreği.. sadece iki kişi binmek mi istiyorsun.. keyif senin.. yok her turlu kullanıyım diyorsan (aile arabası tadında) yine mitsunun gerisinde kalır. yakıt desen zaten o da adamın yuvasına incir agacı diker. (SC lı olan modeli) czt de her neresini oynarsan aletin guc alıyorsun. sadece kat iptali nerdeyse 10-15 arası guc artışı veriyor (dynoda gorulmuştur) standart ekipmanla 300 beygire kadar dayanacak iç yapısı var. pistonlar forged. sanzıman getrag. daha hala mininin tipinde takılı kalmışınız..
tamam mini cok tatlı guzel araba. kullanımı zevkli.. sizin deyiminizle hatun canavarı. işte burada arabayı ne niyetle aldıgınız devreye giriyor. ben ailemle de kullanıyım diyorsanız mini sinifta kalır. bagaj desen sıfır ötesi. diz mesafesi yok denecek kadar az.
burada arabayı ne için alacagınız da onemli bir faktor..
evet biz sapığız hatun için aldık arabaları, konu daha tatsız hal almadan kapatalım bence colt en iyi tercih ;)
Doğukanın dediği gibi uzatmaya gerek yok.Konuşucak birşey varsa her rollingte mutlaka 1-2 mini olur,bi kerede czt olsun orda konuşun.Bu arada mininin şanzımanı 2002 den beri getrag ve pistonlar forget :) Komik olmuş yani.Czt muadili değil.
Şu bir gerçekki TC > SC
yalnız konu czt ile r53 olduğu için işler biraz değişiyor.
Mini yi alırken gfazla para verildiği doğru ama ya satarken ? CZT yi satmanın nasıl zor olduğunu bir ben bilirim ki zamanın en temiz en iddialı araçlarından biriydi sattığımız LKR 55. Üzerinde EVC, Downpipe , iskender egzoz , D2 coilover, Kosei K3 , Defi saatleriyle ıvırı zıvırıyla tesisatı hariç 10bin tl gibi bir rakam harcandı. Sonucunda çok çok keyifli bir araç ortaya çıktı. En iyi dynosu 226hp 266nm gibi bir değerdi sanıyorum. Yolda biraz daha gücü düşüyordu. Hava soğudukça basıncı kısmak gerekiyordu , kafasına göre bazen çok ciddi hızlıydı bazense tatminkardı. Genel haliyle kat iptalli bonalumeli araçla aynı ayarda gidiyordu.
bkz: LKR
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/4759-pocket_rocket_czt_.html
Mini ye ısınıyor diyoruz da CZT de top speed kovalarken egt si yükselen bir araç. Yağ sıcaklığına bakamadık hiç , kim bilir o nerelerdedir .. Orjinal beyini biraz toleranslı olsa çok çok daha iyi yerlere gelebilecek bir araba ki Tolga abinin Bonalume + mbc kombinasyonuyla aldığı güç son derece tatminkardı. (289hp)
Gerek frenleri , gerek iç ferahlığı gerekse yakıt ekonomisiyle kesinlikle çok mantıklı bir araç. Benim için yeri çok başkadır çok km yaptım czt ile bu sınıfın en eğlenceli araçlarından biridir kesinlikle ama masraf yapmak şart.
Mini ye gelince söylenen kombinasyonla o güçleri yakalamak çok kolay. Biraz daha masrafla üst kapak işlenirse zaten araç ısınma sorununu aşıyor ve gayette hızlanıyor. Orjinal turbolu cztlerden hızlı da olacaktır bu kombinasyonda.
Yekta nın aracını baz alanlar için bir hatırlatma yapayım :) hala orjinal 340cc enjektörle, orjinal Intercoolerı , artık yetmeyen egzoz sistemi ve en önemlisi hala orjinal yazılımıyla yürüyor. Yani daha kat edilebilecek çok yol var :icon_tup:
ŞAnzımana gelicek olursak bildiğim 3tane şanzıman sorunu yaşayan czt var. Birisi LKRydi , garanti kabul görmedi bizim için .. 7500lira kapalı kutu şanzıman satmaya çalıştılar. Aracın 1. ve 2. senkromeçlerinde hata vardı ki drag fln yapılmayan bir araç bu :rolleyes:
Mini yürüyen konusunda nispeten daha sağlam. Donanım olarak kıyaslamıyorum ayrıca. Bunun dışında ufak cocuklu bir aile Mini yle rahatça gezer ama bagajı yetersiz gelecektir. CZT nin tipsiz olduğunu düşünmüyorum özellikle LKR gibi bir kombinasyondayken çokta çekici geliyor bana.
YAkıt olarak R53 az yakmıyor ama dikkatli kullanımda güzel değerler yakalanabiliyor. Benim yaklaşık 3000km şehir içi ağırlıklı , denemeler ve kısa kısa çıktığım uzun yollarımın karışık kombinesi sonucu yakıt ortalamam 9.8lt mesela..
Son haliyle miniyle kıyaslamak gerekirse şöyle bir örnek verebilirim.
Aynı pilotun kullandığı hemen hemen yukarıdaki kombinasyondaki CZT ile körfezde Stok GP den yaklaşık 1.5 sn daha iyi süre yapmıştık
benim arabada yag sıcaklık gostergesi var. bence tapa gaz gazlamada bile 100 dereceyi anca geciyorum.. yazın normal kullanımda 75-85 arası. kışın 80 i zor geciyor. cok gazlarsanız 90-100 arası.
ben minilerin 1000-1100 derece arasında egt de yurudugunu duydum. dogrumudur bu ?
top speed yaptıgımda hatta videosu da var 827 derece gordum egt olarak. ama tabi o hızda devam etmedim. tahminim 900 leri gecmeyecektir.
Konuda benle veya minici arkadaşlarla muhattapsanız hiçbir minici arkadaş hatun canavarı diye, tipine takıldık diye aldık yazmamış, bu benim 2.cooper s'im, ne bir kız baksın diye, nede kız kovalayayım diye almadım ikisinide.
Grkm iki araca sahip olmuş biri olarak uzun uzun yazmış zaten yazılcak pek bişey kalmamış, verilen specler kafadan atılıp tutulmuyor 60 hp bu harcamalara rahatlıkla alınıyorki bizde yazıyoruz, siz czt hakkında ne kadar bilgi sahibi iseniz bizde mini hakkında okadar bilgi sahibiyiz, hatunlarıda bilirimde, arabamın ne olduğunu daha iyi bilirim:icon_tup:
konuyu gereksiz bulandırıp uzatan sensin. ben oyle bişi mi dedim sana. sen ister kabul et ister kabul etme ama oyle bir imajı var ki bir dolu adam bu şekilde yorum yapmış. hem hatunların cok hosuna da giden bir araba da olabilir zaten. ama bunun arabanın alınabiletesi bakımından gosterilmesiyle dalga gectim ben.. siz sahipleriyle değil..
evet kötü üst kapak tasarımı yüzünden hem yağımız hem de egt miz tavan yapıyor. 2den oturup 5i bitirdiğimizde kabaca headers ın dibinde 1000 dereceye yakın bir sıcaklık görüyoruz(kasnak headerlı kombinasyonda). Hazır yazılımlısı da pek fark etmiyor tek çaresi portpolish . Yağ sıcaklığıda egt de sabit kalıyor. GP lerin bize göre nispeten biraz daha iyi kapağı var o yüzden onlar pek sıkıntı yaşamıyorlar.
Onurcan ın , nejatın arabaları 2-3 sene bu kombinasyonla yürüdü, yüksek egt yi en çok onların araçları görmüştür eminim ki onurcan kaç kere piste çıkmış adam .. Mini gerçekten dayanıklı üretmiş araçları.
Ben czt de yazın 950ye yakın bir değer gördüğümüzü hatırlıyorum.