|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: artık yok..
|
Arkadaşlar bi yakınıma bu 3 araçtan birisi alınıcaktır araçların model yılı aralıkları 93-99 arasından
.fiyatları hemen hemen aynı.. internette pek bir bilgi bulamadık ancak araçların arasındaki detaylı farkları bilen varmı? alınıcak olan model 2.0 olucak.. Kullanım amacı zaten belli.. sizce fiyat/güvenlik/performans/sorunsuzluk/donanım olarak hangisi tercih edilmeli ve neden ? ![]() başka modelleri lütfen önermeyin alınıcak araç bu 3 modelden biri olucak bütçe max. 12.500TL tavsiyelerinizi bekliyorum
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
3ude toyotanin en sevdigim araclarindan avensis d4d olacakca avensis yok sa
hangisinin model yılı yuksek uygun temiz bulursaniz onu alin hemen hemen yakin araclar birbirine
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
avensis malesef d4d olmasını gönül isterdi tabi ki. kafamı karıştıran sorunda bu yılları aşırı yakın birbirlerine, kasa tipleri deseniz öyle fakat neden neredeyse 10 sene içinde 3 tane farklı isimli neredeyse aynı otomobil üretmiş farklarını çok merak ediyorum..sonuçta hepsi toyota
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Misafir
|
carina corona'nın piyasası avensise göre düşük.alırsanız sonradan satmak istediğinizde zorlanma şansınız yüksek.avensis tercih edin.güvenlik-donanım-performans sizi tatmin edecek seviyededir
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: a3 2.0 (8P)
|
avensis i secin bence carina ve coronanin piyasasi yok denecek kadar az.sorunsuzluk toyotanin zaten ticari ilkesi
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Misafir
|
1999 TOYOTA Avensis 2,0i
Motor 4 silindir Motor hacmi 1998cc 16V Eksantrik Üstten çift eksantrikli Besleme Püskürtme Maksimum Güç 128 HP / 5400 d/d Maksimum Tork 178 Nm / 4400 d/d Maksimum Hız 205 km/h Hızlanma 0-100km/s 9,30 sn Ağırlık 1245 kg |
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Ae101 96 GLİ
|
3 ü de çok güzel araçlar ama 12.500 bütçe ile avensis viraz zor o nun yerine carina yada corona bakabilirirsiniz
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
hepsi aynı şase ve yürüyeni kullanır aşşa yukarı, t19 carina corona nın makyajlı halidir zaten avrupa pazarı için üretilen versiyondur hepsi ingiltere fabrikasından çıkar
![]() carina yerine corona apex öneririm, avensis'in süspansiyon sistemi daha farklıdır diğerlerine göre + olarak donanım farklıdır. coronalardada abs-klima std tır. 2.0 dan başka motorları TR de satılmadı zaten, aynı motor ve şanzıman kullanırlar dolayısıyla parçaları uyumludur.şehir içinde 9-10 lt gibi tüketirler uzun yoldada 6lt civarı yakarlar. corona apexte carina spoileri alüminyum alaşım jant sis farları ve sunroof ekstraları vardır, avensis düşünürseniz de extra modeline bakın derim deri döşeme + sunroof la gelir. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Civic Sedan + 205 1.6GTI
|
bi yerde daha yazmistim,
bal köpügü bi corona apeximiz vardi, acaip zevkliydi o araba bana göre.. sesi, devirlenmesi, sunroffu falan cok güzeldi ![]() halen yeri ayridir apexin bende |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Laguna dTi
|
temiz carina bulunursa iyi olur
__________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar
bu kadar tavsiye ediliceğini beklemiyordum acıkcası.. uygun düşerse avensis i zorlicaz zaten.. ama olmazsa olmazsa corona.. kısmet artık ilgi gösterip cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. iyi forumlar |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Mitsubishi Colt 1.5 (4A91) Instyle
|
türkiye piyasasını anlayan yok zaten. hemen 2.0 motorsa çok yakar, vergisi çok olur mantığıyla araba alındığından d segmenti araçların piyasası düşüyor. ta ki bu zamanlara kadar. adamlar koydular 1.4 1.6 motoru avensise, passata, c serisine peynir ekmek gibi satıldı araçlar
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
hatta autoshow un testi vardı 2001 model 1.6 corolla ile 2.0 avensis i uzun yolda kıyaslamışlardı ve avensis uzun yolda 100kmde 6litre gibi yakarken corolla 8 küsür litre yakmıştı yanlış hatırlamıyosam.hızlar 120km/h di. Son Düzenleyen Ronin_; 09-05-2010 00:55. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: sıkıntıya 5 kala..
|
Carina almazdım.. Corona ve Avensis'e bindim.. O paralara bulacağınız Avensis 300000 KM civarında olur.. Düşük kmde Corona bulursanız alabilirsiniz.. Avensis deri döşeme sunroof yol bilgiyararı otomatik klima gibi özelliklere sahip.. 15000 civarı bütçeniz olursa Avensis.. Yoksa 140-150 bin civarı km'lerde Corona almak daha mantıklı..
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: 335 coupe
|
Bunlarin haricinde camry diyorum...Pek bilinmez ama fiyatlari oldukca uygundur...
Su anki camry im 1994 model ve 214k milde yani yaklasik 345k km....Bozulsun cope atayim baska bir camry alayim diye o kadar hor kullaniyorum ama banamisin demiyor... |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Bütçeyi 1kaç bin yükseltip Avensis tercih etmeniz tavsiye edilir. O fiyata avensis bayağı yol katetmiş olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Misafir
|
evet km ler biraz yukarda ama daha 150 124 binde olanlar var
|