User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Carina - Corona - Avensis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Carina - Corona - Avensis

Arkadaşlar bi yakınıma bu 3 araçtan birisi alınıcaktır araçların model yılı aralıkları 93-99 arasından .

fiyatları hemen hemen aynı.. internette pek bir bilgi bulamadık ancak araçların arasındaki detaylı farkları bilen varmı? alınıcak olan model 2.0 olucak..

Kullanım amacı zaten belli.. sizce fiyat/güvenlik/performans/sorunsuzluk/donanım olarak hangisi tercih edilmeli ve neden ?

başka modelleri lütfen önermeyin alınıcak araç bu 3 modelden biri olucak bütçe max. 12.500TL tavsiyelerinizi bekliyorum

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3ude toyotanin en sevdigim araclarindan avensis d4d olacakca avensis yok sa hangisinin model yılı yuksek uygun temiz bulursaniz onu alin hemen hemen yakin araclar birbirine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avensis malesef d4d olmasını gönül isterdi tabi ki. kafamı karıştıran sorunda bu yılları aşırı yakın birbirlerine, kasa tipleri deseniz öyle fakat neden neredeyse 10 sene içinde 3 tane farklı isimli neredeyse aynı otomobil üretmiş farklarını çok merak ediyorum..sonuçta hepsi toyota

32FT430
    Misafir
    carina corona'nın piyasası avensise göre düşük.alırsanız sonradan satmak istediğinizde zorlanma şansınız yüksek.avensis tercih edin.güvenlik-donanım-performans sizi tatmin edecek seviyededir

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avensis i secin bence carina ve coronanin piyasasi yok denecek kadar az.sorunsuzluk toyotanin zaten ticari ilkesi

32FT430
    Misafir
    1999 TOYOTA Avensis 2,0i

Motor

4 silindir
    Motor hacmi

1998cc 16V
    Eksantrik

Üstten çift eksantrikli
    Besleme

Püskürtme
    Maksimum Güç

128 HP / 5400 d/d
    Maksimum Tork

178 Nm / 4400 d/d
    Maksimum Hız

205 km/h
    Hızlanma 0-100km/s

9,30 sn
    Ağırlık

1245 kg

Bluttbeton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 ü de çok güzel araçlar ama 12.500 bütçe ile avensis viraz zor o nun yerine carina yada corona bakabilirirsiniz

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    hepsi aynı şase ve yürüyeni kullanır aşşa yukarı, t19 carina corona nın makyajlı halidir zaten avrupa pazarı için üretilen versiyondur hepsi ingiltere fabrikasından çıkar

carina yerine corona apex öneririm, avensis'in süspansiyon sistemi daha farklıdır diğerlerine göre + olarak donanım farklıdır.

coronalardada abs-klima std tır. 2.0 dan başka motorları TR de satılmadı zaten, aynı motor ve şanzıman kullanırlar dolayısıyla parçaları uyumludur.şehir içinde 9-10 lt gibi tüketirler uzun yoldada 6lt civarı yakarlar.

corona apexte carina spoileri alüminyum alaşım jant sis farları ve sunroof ekstraları vardır, avensis düşünürseniz de extra modeline bakın derim deri döşeme + sunroof la gelir.

chaylak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi yerde daha yazmistim,
    bal köpügü bi corona apeximiz vardi, acaip zevkliydi o araba bana göre.. sesi, devirlenmesi, sunroffu falan cok güzeldi
    halen yeri ayridir apexin bende
    00' Civic 1.6IES

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    temiz carina bulunursa iyi olur
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar bu kadar tavsiye ediliceğini beklemiyordum acıkcası.. uygun düşerse avensis i zorlicaz zaten.. ama olmazsa olmazsa corona.. kısmet artık

ilgi gösterip cevap veren tüm arkadaşlara teşekkürler. iyi forumlar

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiye piyasasını anlayan yok zaten. hemen 2.0 motorsa çok yakar, vergisi çok olur mantığıyla araba alındığından d segmenti araçların piyasası düşüyor. ta ki bu zamanlara kadar. adamlar koydular 1.4 1.6 motoru avensise, passata, c serisine peynir ekmek gibi satıldı araçlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _opeth Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkiye piyasasını anlayan yok zaten. hemen 2.0 motorsa çok yakar, vergisi çok olur mantığıyla araba alındığından d segmenti araçların piyasası düşüyor. ta ki bu zamanlara kadar. adamlar koydular 1.4 1.6 motoru avensise, passata, c serisine peynir ekmek gibi satıldı araçlar
    haklısınız ancak ben bunun asıl sebebinin vergi ve yüksek hacimin fiyatı olduğunu düşünüyorum..

hatta autoshow un testi vardı 2001 model 1.6 corolla ile 2.0 avensis i uzun yolda kıyaslamışlardı ve avensis uzun yolda 100kmde 6litre gibi yakarken corolla 8 küsür litre yakmıştı yanlış hatırlamıyosam.hızlar 120km/h di.

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Carina almazdım.. Corona ve Avensis'e bindim.. O paralara bulacağınız Avensis 300000 KM civarında olur.. Düşük kmde Corona bulursanız alabilirsiniz.. Avensis deri döşeme sunroof yol bilgiyararı otomatik klima gibi özelliklere sahip.. 15000 civarı bütçeniz olursa Avensis.. Yoksa 140-150 bin civarı km'lerde Corona almak daha mantıklı..

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlarin haricinde camry diyorum...Pek bilinmez ama fiyatlari oldukca uygundur...

Su anki camry im 1994 model ve 214k milde yani yaklasik 345k km....Bozulsun cope atayim baska bir camry alayim diye o kadar hor kullaniyorum ama banamisin demiyor...

mitsubishi_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütçeyi 1kaç bin yükseltip Avensis tercih etmeniz tavsiye edilir. O fiyata avensis bayağı yol katetmiş olacaktır.

32FT430
    Misafir
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunlarin haricinde camry diyorum...Pek bilinmez ama fiyatlari oldukca uygundur...

Su anki camry im 1994 model ve 214k milde yani yaklasik 345k km....Bozulsun cope atayim baska bir camry alayim diye o kadar hor kullaniyorum ama banamisin demiyor...
    düşük km lileride var ön yargılı yaklaşmayın derim evet km ler biraz yukarda ama daha 150 124 binde olanlar var

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

aynen 15-16 çıkılabilirse bence de camry hepsinden daha mantıklı, bindim gördüm kullanan tanıdıklarım var bana mısın demiyor araç ki o civarda bütçem olsa düşünmeden alıcağım tek araç..
    Alıntı 32FT430 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düşük km lileride var ön yargılı yaklaşmayın derim evet km ler biraz yukarda ama daha 150 124 binde olanlar var
    biçoğunun km si düşürülmüş durumda, 2001 yeşil var mesela mr2 si olan cem abinin eski aracı o TS plakalıydı, cem abideyken km si daha yüksekti geçenlerde sahibindende ilanını gördüğüm halinden

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avensis derim diğer modellere göre daha göz önünde bulunan bir araç

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)