|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: WRX BlueMotion
|
Otomobilim'de K&N kutu içi filtre kullanıyorum. K&N kullananlarında bileceği gibi KN'ler fabrikadan yaglanmış, kullanıma hazır olarak geliyorlar. KN'in temizlenmesindeki prosedür de belli yapmış olanlar biliyor.
Şimdi de diğer aracıma SIMOTA kutu içi aldım. Fakat bundaki durum farklı. Bu filitre fabrikadan yaglanmış olarak gelmedi. Simota USA'ya sordum "Filitrenin daha fazla tutucu olmasını istiyorsanız yağlayın yoksa bu şekilde de kullanabilirsiniz durumun normal" cevabını aldım. Simota'nın temizlenmesi prosedürü de KN'den farklı. Simota filitresinin temizlenmesinde suyu kullanmıyor (KN'de su kullanılıyor). Suyun yerine hava tabancasını gösteriyor. Kafam karıştı. Simota'da biraz teredüt ediyorum. Simota kullanan arkadaşlar temizlikte nasıl bir yöntem kullanıyorlar? Ayrıca sizce filitreyi takmadan yağlayayım mı? KN ile Simota'nın (Cotton olanları) malzemeleri farklı mı? (Ben ihtimal vermiyorum ama gene de sormakta fayda var.) |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
daha fazla tutucu olmasini istiyorsaniz yaglayin demisler bence yaglain toz cekmesin araba
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 2007 civic
|
bendede simota carbon charger var temızleme vaktı gelıyor artık kn gibi yağını ve temizleme maddesinimi alıp temızlıyım yoksa baska turlumu bilemedım.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
beyler bendede simota twister carbon kit var.. daha önceki tecrubeme dayanarak söluorum ii bi hava sıkan kompresör bulun içini dışını aralarını güzelce hava püskürtün ondan sora yaglamak isterseniz yaglayın öyle takın...
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: ......
|
Ben balata spreyini bastım geçtim..Yağlayınca da bir süre sonra filtre yüzeyi ve gözenekleri kapanıyor gibi geliyor bana..Simota carbon var bende de..
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 2007 civic
|
balata spreyinden baska bi uygulama yaptınızmı yoksa sadece balata speyi kuulanıp taktınızmı?
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: ......
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
balata spreyi ile temizleyin yeter.. yaga falanda gerek yok.. debimetreniz saglam kalsın
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
yaglamayinca toz tutmasi nasil oluyo
|
|
|