Flash S Al Derim
Printable View
Flash S Al Derim
RSI sahibiyim.Bir RSI sahibi olarak gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.Ancak 6 liralık Flash S 6 liralık RSI a göre daha fazla tatmin eder insanı bence.Sonuçta alıp dertsiz tasasız diri bir arabaya binmek lazım bence. RSI'ın parçaları bildiğim kadarıyla ucuz çünkü çoğu parça 1.4 5 kapıları ile aynı.Bakım parçaları bedava.Geçen ay ön+arka 2 takım TRW marka fren balatası aldım 40lira:) Diskler ise önler 60-70TL arkalar 90-100:D Bunlar dışında Allah'a şükür bir parça ihtiyacım olmadı hiç.
1.7 flash ile rsi bloklar birebir aynıdır.RSI silindir kapak egzantrik piston vs farklı.Şanzıman arkadaşlarında dediği gibi daha kısa.Araçta daha hafif olduğundan Flash 3 kere gidene kadar rsi 5 kere gider aynı yolu.Günümüzdeki Flashların zaten hemen hemen hepsi min. 2 kere motor yapıldığını düşünürsek zaten çoğu 1.8 olmuştur artuk diye düşünüyorum.
Kuzenimde Flash vardı.Bitik bir araba olduğundan Flash hakkında yorum yapmam sağlıklı olmaz.Heryeri çürük radyatörü sıkıntı olduğu halde yaz günü Bursa'ya gittik yolda kalmadan.
Aracımı (RSI) ilk aldığımda yetkili serviste çalışan bir arkadaşıma merakımdan sormuştum.Yarın birgün bu motoru kırarsam birşey olursa krank hariç a'dan z'ye komple motor ne kadara mal olur diye.Bana dediği krank hariç aklına gelen tüm parçalar iyi yada kötü orj ile değiştiririz yatağı yorganı vs:) 3 lira demişti.
2 hafta önce RSI ile Bursa'dan geldim.ortalama 90 km/h ile seyahat ile km'de 20 krş gibi akıl almaz komik rakamlar yakabiliyor 1.8 motor.
Ben olsam Flash alırım arkama bakmadan gözüm kapalı binerim.6 liralık RSI illaki sıkıntı yaratır kanaatindeyim.Suyu çıkmış RSI yerine diri bir Flash daha mantıklı bence.
kesinlikle katılıyorum. evet rsi çok ii bir makine eiştemde vardır araba kullanmayı ilk o araçta öğrendim ama zırçı çıkmış bir rsı alıp başına bela ediceğine eli ayağı düzgün bir flash alıp keyfini sürersin eğerki bütçeni arttırırsan kesinlikle rsı 106 larla kafa kafaya gidersin yada en fazla biri iki boy arkadan el sallarsın :D
245 leri flashın neresine sığdırıyosun pardon da :) ...hadi sığdırdın diyelim,arabanın ömründen ömür yemek için çok daha gereksiz bir düşünce olamazdı sanırım...her okuyuşumda farklı birşey keşfediyorum :) arkaların neyini kesiyosun :) yay mı var arkalarda :) flash hakkında zerre bilgin olmadığı belli,bari fikir de üretmeseydin...
ben kendi bildiklerimi yazayım bartu zaten msnde de uzun uzun anlatmıştım sana aslında...
o paraya alacağın flash ve rsi arasında temizlik açısından dünya kadar fark olur...temiz flash bulma şansın çok olmasa da yine de bir ihtimaldir ama o paraya temiz rsi bulman,çölde kutup ayısı bulmandan daha zordur...
performans olarak ikisinin arasında dağlar kadar fark vardır,flash ne kadar iyi giderse gitsin,vites oranlarıyla performansını baltalamaktadır...
1993 nisan çıkışlı rainbow sahibiydim ta ki 2007 de pert olana kadar...s farlar,s tampon,s ayna,3 cm. yay vesaire zaten bilenler bilir aracımı...
http://img24.imageshack.us/img24/9716/pa220224.th.jpg
http://img137.imageshack.us/img137/4...sim023q.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
motoru dışında çok ufak farklılıklar vardır flashla ki rainbow un kısa mesafe performansı flash a göre daha iyidir...iç aksam,yürür aksam birebire yakın derecede benzerdir ya da aynıdır...o yüzden yazacaklarım örnek teşkil edebilir...rainbow 1565 cclik motoru ile çok fazla güç üretemese de tork değeri ile gayet tatmin edici bir performans verir...14 yaşında olmasına rağmen halen zorlanmadan km saatini sonuna kadar çevirebiliyordu misal...tabi bu hususlarda bakımların ve kullanımın önemi çok büyük...
hatırladığım tek sorunu neden olduğu belli olmayan fren merkezi arızası idi(3 teker frenajda,arka 1 teker kilit)onun dışında vay beni yolda bıraktı,vay şurdan şuraya çıkamadı,şurda sollamaya çıktım nefesi yetmedi gibi komiklikler hiç bir zaman başıma gelmedi...
yol tutuşu orjinal haliyle bi viraj olsa da kopsam,bi ters açılı yol görsem de dans etmeye başlasam şeklindedir...önlere bulduğum 3 cmlik spor yaylar ve arka torsiyondan yapılan ayarla yol tutuşu orjinale göre yarı yarıya artmış,viraj performansı %40 a yakın iyileşmişti,bu da gayet güvenilir bir yol tutuş edinmesini sağlamıştı aracımın...yani flash veya türevi birşey alırsan muhakkak ki yay bulmaslısın,çok zorlanacağını şimdiden söyleyebilirim bu konuda :) ...
bi arkadaş kronik çürükleri vardır demiş,benim aracımın arkasındaki çok çok ufak bir bölgesindeki çürüme dışında gram çürüğü,çarığı yoktu...yine bakımla,temizlikle,ilgiyle, alakayla orantılı bir durum...
iç aksamında birşey yoktur...konsol bildiğin plastiktir :) vites topuzu gayet uzundur :) cam açma düğmeleri orta konsolda,direksiyon simidi halen rüyalarımı süsleyecek güzelliktedir...
http://img507.imageshack.us/img507/3419/pa220211.th.jpg
ön ve arka tamponunun yere paralel kısımları %95 meksika dalgası gibidir :) ...tofaş ve türevi araçların koltuklarına alışkın olanlar için ön koltuklarına alışmak uzun zaman alabilir :) ...ben senelerce 13 jantlarla kullandım ama 15 megane 2 jantlarının nasıl yakıştığını da bilmeyen yoktur bu kasaya...her ne kadar ben speedline ın bir modeline kafayı takmış ve uçuk fiyatlı olduğu için vazgeçtiysem de güzel bir jant+lastik kombinasyonuyla çok daha çekici hale getirilebilir...
diyeceğim o ki flash,flash s,rainbow alacaksan (temizini kastederek söylüyorum) başın çok ağrımaz,sanayi uğrak yerin olmaz...rsi hakkında tecrübe edindiğim bilgim yok, sadece teknik verileri vesairesi hakkında bilgi sahibiyim o yüzden al rsi kes arkaları 5 bakla gibi saçma yorumlar yapmıycam...
dipnot:ufak bir rica,flash alacaksan beyaz,s alacaksan lacivert veya kırmızı,rainbow alırsan da muhakkak yakut al :) ...
hadi bakalım ne alırsan al hayırlı olsun :) ...
clio rsi bence