hb vtı mı yoksa czt mi diye sorulsa czt, fakat sedan vtı gibi ayrı bi dünya var.
Turbonun önü her zaman açık ve CZT modelli . CZT derim.
+5500 rpm diyorum, bende kesinlikle vti alırdım (temiz/uygun fiyat ikilisi yakalanırsa tabi)
vtec açma zevki bence hepsine bedel (vti ım olsa sadece filtre ile binerim vtec açma sesinin kaybolmaması için)
CZT de iyi bir alternatif olabilir ama ikinci el piyasası da çok önemli bence, değiştirmek istersen CZT kıntıya yol açabilir diye düşünüyorum (şahsi fikrim)
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
Valla piyasadaki düzgün cztler satılıyor sıkıntı yok. Vti tamam güzel araba bende bindim. Czt yeni, daha güvenli, coilover olursa süper, içi cok güzel, km az, yakıt daha az, vs vs vs üstünlükler sıralanır
1.6tdi.
Ecutech.
en son 2010 da yazmışım konuya, aynı yılın sonunda sahibi olduğun vtec'i Satın aldığım fiyatın çok üzerine sattım bir arkadaşıma, sahibi olan arkadaşım şu an satın aldığı fiyatın çok üzerine satar satmak istese, en büyük artısı budur hondanın
Ayrıca teknoloji ve güvenlik olarak elbette CZT daha üstündür ancak VTEC devrine geldiniz mi olay biter bence...
Benim gözümde hala vtecler 16 yıllık tasarım olmasına rağmen CZTye oranla çok daha çekici geliyor Vti lar
bkz:
Ayrıca Resimdeki vtec'in yaptığı gibi NISSAN GTR'a kafa tutacak CZT var mıdır? Yoktur
Hayır CZT turbo, önü açık diyorsunuz ama vtec turbo olunca önü açık CZT ile alakası kalmıyor![]()
M.Resat Simsek
500 liraya vti ya ne yapabilirsin v2 almaktan başka.. czt ye yazılım atıyosun araba ne oldugunu şaşırıyor. önü açıklık olarak bunu kastediliyor. ayrıca yurtdışında gt3076 lı czt ler var biraz araştır ne araçlarla denediğini görebilirsin.
haklısında her alan vteci turbomu yapıyo. kaç kişi 15 bin lira harcamayı göze alır sonradan çıkan sorunlarda cabası. hazırını alcan oda 40 bin lira ister. karar senin. ben vti çok severim alırımda hala, ama czt ile denk bi araç değil.
Denkler ya da vti daha ustun demiyorum zaten, vtec ayri bir dunya diyorum, ayrica turkiyede ornekleri oldugu uzere önünün ne kadar açık oldugunu söylüyorum...
Vtec alip turbo icin 20bin dolar hatta cok daha fazlasini harcayanlar var mesela, CZT alip o kadar yuklenen yik turkiyede, sebebi nedir bilemem tabi...
Yazilimli komple egsozlu filtre kitli bir CZT eminim ki cok zewkli olur ancak B.Aktepe nin 35bin tl ye sattigi resimdeki vtec'i dusununce amac performans ise o paralara da CZT almak bana sacma gelebilir...
Begeni ve beklenti meselesidir, kimseye ayni paraya 2006 czt alma 96 vti al demem, ama o paraya vti alani anlarim![]()
M.Resat Simsek
czt belki 2-3 milyarla 230 hp olur. arabam pejo honda kullanıcısı degılım ama vtecler ayrı bi dünya. temizinede döküğünede çok fiyat çektikleri için czt daha mantıklı stock olarak düşünürsek
ozamanın piyasası oydu 35 liraydı şimdi kim veriri aynı aracı 35 e. ? czt kaçtane varki tr de yapan çok olsun.
performans olarak kıyaslamayalım donanım desen hiç konuşmayalımbugün en temizvtec ortalama 200 binde czt 60 binde kasa olarak desen czt boyasız bulma şansın çok yüksek.
++ Hondalara gercekten cok para cekiyorlar kendi aracımdan pay biceyim bugün ilan acsam 13 lira yazarım 90 model arabaya benim gözümdede 13 etmez belki ama piyasa böyle yıkık kafadan patlak şasesi çekilmiş 90 model crx 11 yazan adam varken ben neden 9 yazıp kendimi miktireyim![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)