Asıl konunun başlığını okuyalım, Cupradan bahseden kimse yok ki. Neden benim yazdıklarıma istinaden cupra örnekleri veriyorsun. Cupra R'dan bahsediyoruz.
Printable View
Asıl konunun başlığını okuyalım, Cupradan bahseden kimse yok ki. Neden benim yazdıklarıma istinaden cupra örnekleri veriyorsun. Cupra R'dan bahsediyoruz.
Estafurullah. Cupra R siparişle geliyor TR'ye , şuana kadar alan çıkmadı bildiğim kadarıyla :)
Rolling yapmayı seven bi adam gider rocco R alır genel olarak bi arabadan herseyi istiyorsa (goruntu haric) Golf R alır
bu muhabbette uzamaz biri cok yakısıklı diğeri haldex donanımına sahip kafa karıstırır bu karsılastırma :D
Euro ile geliyor, şiparişle geldiği içinde insanlar euro kurunun sabit olmadığından ötürü pek giremiyorlar. 3 ay gibi bir sürede geliyor sanırım.
Seat forumunda bir arkadaş yazmıştı bunları euro olayından dolayı almamış. O mesajı bulamadığım için ne bilgi veremiyorum. konuyu bulunca mesajı editlerim.
Fiyatta 75-80 gibi olur muhtemelen. Cupranın 64'e satıldığını düşünürsek.
Gercegi warken taklitlerinden sakının =) golf r
scirocco r :D
cupra r alırdım arda kalan parayıda başka araçta değerlendirirdim illa tek araç olucaksada gider evo x falan alırım o kadar parayı golf r a vereceğime
ikinci el s3 :)
Emin ol ikisinede binsen Evoya Golfün yarı parasını vermezsin.. Bukadar kesin söyleyebilirim hayatımda parasını bukadar haketmeyen bir araba görmedim.. Yakında sadece Evo diye motor bloğu verip gerisini siz toplayın diyecekler..
Malzeme kalitesi işçilik detaylar yerlerde sürünüyor 120.000 TL verip o aracı sıfır alanları gerçekten aklım almadı alamadı..
İçerideki tek güzel detay koltukları dicem Golf R ın koltuklarına oturduktan sonra oda para etmez gözünde..
Ben ikinci el temiz bi cupra alırdım ve dogru gt30 :)Bence Golf-R o kadar para verilmez.
Sıfır bir evo aldım dediğin rakamları verip haklı ve haksız yanların var.
aynı zamanda birtanede golf 6 tdi aldım
evo x ve trendline donanımlı golfu karşılaştırdığımızda tamam haklısın evo işçilik çok alt safada kalıyor donanımda
yalnız şöyle bir konu daha var arabadan ne bekliyorsun adamlar golfe göre gerçekten bomboş bir araba yapmışlar ama tamamiyle pist arabası diyebilirim.roolcage i koy kaskını tak istediğin pistte gazla.yol tutuş,ara hızlanma,güvenlik bakımından evo o rakamları hakediyor fazlası ile.ama gel gelelim golf r yapmışlar herifler tdi la aynı çamurluklara tavana kaputa sahip :) varmı böyle bi dünya eski leon cupra r,s3 sahibi olarak konuşuyorum iki aracı topla bitane evo x edemez donanım ve konfor hariç...
Aynı şeylerden bahsediyoruz yakında motoru verip gerisini siz tamamlayın derken bende ondan bahsediyorum. Motoruna, yürüyenine, yol tutuşuna birşey dediğim yok ama zaten onlarda olmasa nesi para edicekki ? Yani bana göre yaptıklarının hırsızlıktan farkı yok gerçekten o paraları hakettiğini düşünmüyorum. Bir ses sistemi olsun, hiç olmazsa doğru düzgün kaliteli malzeme olsun tamam pist aracı olur donanım olmaz ama olanlarıda insan düzgün yapar alt kısmına bir koruma yapar kapatır. Hakikaten hayal kırıklığına uğradım. Golfü savunmicam ama Evonunda içini Lancerden ayıran iki tane koltuk.. Yani demek istediğim 2010 yılındayız ve Evolution Mitsubishinin top segment aracı. Fiyatı ile böyle ama bana göre yaşadığımız yıl, teknoloji düşünülürse parasını karşılayan bir araç değil. Hani Evodan daha üst bir modeli olur anlarım ama içi Colt CZT kadar kötü. Yani bir Nissan 370Z ile GT-R35 farkı yok bundan bahsediyorum. Şahsen pist için Evo X o fiyatıyla lüks kaçar, kaç Evo sahibi X alıp piste kaç kere çıkıyor bunuda düşünmek lazım sonuçta hep şehir içinde kullanıyoruz ve açıkçası o konsol o ses sistemi o içerden gelen plastik sesler insanın verdiği parayı düşünmesine sebep oluyor. Allah için dışarıdan güzel duruyor ama içi seni dışı beni yakar mantığı :)
bazı konularda hem fikiriz yalnız kim demiş evonun içinden tıkırtılar geliyor diye alakası yok araba 250 le bile giderken rüzgar almıyor içeri ses sistemi dersende MR modeli var araştırma yap istersen donanım görürsün ozaman koltuk ısıtma dahil :) nissan ve gt-r35 kaç para bide onlara bakmak lazım
sen ar-ge nedir bilirmisin ben sana söleyim arama ve gelirtirme adamlar kafa patlatacaklar okadar sen altına korumadan bahsediyorsun :)
yıllarca alman arabalarına bindim ama bence son nokta japonlar kesinlikle basit ve sağlam bu arada evoda brembo recaro vs. para tutmuyomu sence
neyse konu uzamasın hiç herkezin fikrine saygı duymak lazım saygılar :icon_tup:
Benimde senin fikrine saygim var tabi ama herkesin bildigi kendine ar-genin nedemek oldugunu tabiiki biliyorum. Benim alt korumadan kastim kasislerde altini korusun diye degil aerodinamisine katkida bulunsun altina giren hava az surtunme olustursun diye.. Kafa patlatmak degil bu bariz masraftan kacmak 3 liraya 5 kofte olmaz derler ama 5 lira verip 3 kofte almak kim ister? Dedigin gibi alt muhafaza kafa patlatilip gereksiz bulunmus olsa APR bu parcayi evolar icin uretmezdi..
Senin aracini bilmiyorum fakat benim bindigimde gercekten konsol plastik ic aksam sesi mevcuttu dedigin hizlarida gormememize ragmen ruzgar sesi geliyordu belkide o araca ozgudur bilemiyorum.
Leon Cupra R kullandiysan bilirsin o senelerde onunda uzerinde Brembo vardi bence fiyatta bukadar farklar yaraticak etken olamaz..
Fiyat konusunda hemfikir oldugumuzu dusunuyorum
İscilik ve malzeme kalitesi konusundada hemfikiriz
Yol tutus performans pist araci konularinda sana katiliyorum ama iste bunlar icin fiyati fazla luks diyelim..
Evo-sti olmasıyla alakası yok
C segmenti , hatta D segmenti dahil tüm japonlar böyle.
Alman araçlarıyla kalite kıyaslaması yapılmamalı bile
Evo-sti nin amacı çok farklı, ben - kendim evoyu alıp düzde gazlayanları da hiç anlamıyorum mesela.
Benim için spor araba kavramı: ne kadar donanım-elektronik oyuncak : O kadar sentetik bir araç. Evo 10 da 9 a göre daha sentetik bence, fazladan 100 kg si, müzik sistemi vs.. gereksiz şeyler var. Biraz da müşterinin ne beklediği ile alakalı, ben evo alan birisinin bagaj hacmine ya da konsol kalitesine ya da donanımına çok önem vererek kıyaslayacağını- önem sırasında ilk sıralara koyacağını düşünmüyorum. En azından benim için böyle.
Ha sıfır evo -sti bence de o paraları etmez.
edit: görüşlerim kimsenin yazdıklarına odaklı bir anti-tez değil, sadece kendi subjektif görüşlerimdir.