yok be ozgun.. cevremdeki butun vtecler mi cok yakıyordu. bence sen mezarın dibini bulmuşun kullanırken :)
bu arada senin soylediklerini bende soyledim zaten.. eksi yonleri yani.. :) ne guzel hem fikiriz yani :)
Printable View
ezmeye çalıştığımı nereden çıkardın? ben diyorum ki 2 arabanın üretim bantlarına çıkış tarihi arasında 10 yıl fark war. eğer 2 araba karşılaştırılacaksa bu arada ki 10 yılı yok sayarak karşılaştırma yapmak saçma diyorum. Diğer yandan tekrar söylüyorum, bırakın roll yapmayı,ankarada trafikte efendi uslu yürüyen vir czt bile göremedim ben hala, bir yane warmış,onu da kadir abi tanıyormuş,olan biten czt budur :)
Ayrıca CZT'nin yaş itibari ile illâ ki bir çok artısı olavaktır vtecten,bunu da yok saymıyorum.
Yanlış anlaşılma olmasın yani. eğer ki konu civic 1.4is - colt 1.5 olsaydı o zaman konu konfor yenilik ws. olabilirdi ama başrolde vtec we CZT war ise aslolan performanstır,bununla karşılaştırma yapmak lazım.
Tekrar söylüyorum, ne CZT'yi ezmeye çalışıyorum ne de vtec Fanatikliği yapıyorum. Param olsa 335i alırım, ne işim olur fitenkle :)
bende colt'u tercih ederim. colt'un bence tek dezavantajı torpido dizaynı. çok boş duruyor. onun haricinde çok tatlı bir araç heleki kırmızı ise :)
bi video cekılsınde ızlıyelım arkadaslar gercekten merak ettım şimdi hem herkez görmüş olur?
Deniycek czt varmıki video çekilsin :D
zaten karşılaştırmayı ona göre yaptım. olaya sadece 2 aracın da üretim maksadı olan performans olarak baktım. 1996 yılındaki performans arabasından beklenilen konfor standardı ile 2006da üretilen performans aracından beklenilen konfr standardının eşit olmadığını anlattım ama sen ne anladın onu anlamadım :)
Saygılar.
kimi arkadaşlar yazmış sadece motoru için araç alınmıyor diye...
nerden bliyorsunuz? ben sahşen motor için alıyorum :) hee bu demek deilki vtec in kasası yada diger aksamları kötü.. genel bakıldıgı zaman vtec motoru için alınan bir araçdır. kasası yada yürüyeni yada motor harici bir aksamı için alınsa herkez 1.4 alırdı :)
czt alırdım galiba :D beyaza kaplayıp hks egzozla binerdim :)
ama ileriye dönük planlarım varsa tabiiki vti alırdım.
CZT iyi gidiyor yahu
satılık czt ler azalmış fiyatlar çoşmuş =))
ALLAHIN izniyle izmriden serkan abinin 35 czt 03 kırmızı arabasını aldık geldik dün sagolsun yardımları için kendisine çok tşkr ederim.... şiddetle tavsiye ederim czt yi konfor yakıt ve performans açısından benim grüşüm oldukça mükemmel...
Suan czt ye biniyorsa o iyidr herkes böle yapıyo:D:D
arkadaşlar merhaba.....
ben 35 czt 03 yeni sahibiyim,bugün bertone turbo 210 hp ile yürüdüm ,
3.vitese kadar tutuna bilen bir araba 4. vites 180 den sonra bertone turbo motor farkından dolayı geçiyor.
benim aldıgım czt 203 hp arkadaşlar gerçekten fındık gibi turbosuyla boyundan büyük işler yapıyor ,
forumlarda araştırdım baya; 385 hp kadar çıkartılmış czt videosu izledim gerçekten süper :))
stock abisi olan evoyla kaldırıyorlar.
hayırlı olsun.daha gideri var aldığın aracın daha keyiflide olur
ama öyle 385 hp ler için epey uğraşılması gerekiyor motor içide dahil.ben sorunsuz stock internallerle kullanacağım dersen 230 hp civarı oem turbosu ile dertsiz tasasız kullanabilirsin.daha yukarı güçler hedeflersen dediğim gibi epey uğraşman gerekiyor
valla arkadaşlar ben bu arabayı vti lerle rollemek için almadım önüme ne denk gelirse nasipse yarın 206 rc - clio rs- 1.6 opc deneyecegim..
Czt fiyat/model/performans orani acisindan cok mantikli :)
Sadece tipi biraz tuhaf ama oda jant ve coiloverla cok guzel oluyor
Ankarada varsa czt ben denerim benim arabayla :)
mertcan ben bu başlıkta aynı cümleyi 5 mesajda tekrarladım ama bu CZT maalesef henüz ankara sınırlarında yok,en azından ROLL yapacak araba yok, bir tutam istanbul, bir tutam da izmir,olan biten budur :)
Bu arada 203 hp lik CZT'nin denediği bertone turbo 210 hp ise eğer, aralarında baya bir kilo farkı olması lazım,bu şartlarda da CZT'nin geçmesi lazım diye düşünüyorum,bilmiyorum sonuç neden farklı olmuş....
Ankarada 210hp bertone turbo warsa onla da denemek isterim :)
bertone hızlı bı araba değil
astra ve czt nın kılo farkını duysan daha sasırırsın:)
farkı bildiğimden sonuca çok şaşırdım ya :)
ankarada bir arkadaşın arkadaşı gelmişti bertone turbo ile, o zaman çocuk kilosunu söölemişti de "oha afedersin" demiştim....
yani 203hp'Lik bir CZT'nin duman etmesi gerekirdi normal şartlarda bertone'yi..
siz ankarada czt bulamıyorsunuz bizde koca istanbulda deneyecek vti bulamıyoruz.ilginç :)
oysaki enteresan olan, atmosferik vtec'lerin istanbul'un deniz sewiyesinde turbo czt'ye, czt lerin de ankaranın 1100 rakımlı enka tepede atmo vteclere karşı bariz awantajı warken 2 şehirde de rakip çıkmıyor :) İstanbulda baya vtec war aslında forumdan takip ettiğim kadarıyla ama ankarada yok mu bi tane deneyecek CZT? :D
Ankarada ganimet gibi deneme yapacak VTEC war,ilgilenen CZT sahiplerine duyurulur :)
chıplı czt ıcın stage 2 vtec lazım ıst dakılerın coğu stage 1 olduuğu ıcın stock a yakın czt ıle deneme olur ama yakında stage 2 bı vtı gelecek kısmetse az kaldı:)
bende oem egzantrikli oem beyinli vtec war, stage mtage hak getire :D ona rağmen chipli chipsiz ayırt etmeksizin deneyesim war czt ile :)
şimdi böyle yazıyorum ama...
ne kadar clio rs warsa onların da hepsine atar yapıyordum, chiefkadir'in rs ten sonra bir duruldum; yok mu durulmama yardım edecek czt sahibi :)
Reşo senin araba şuanda iyi bir czt yi geçecek kadar gidiyor ,mertcanın vti ile senin ortalarda biyerde gitmesi lazım tahminen..
RS e gelince şuanda ibo,erdi onların rs ile yakında mahmutun tmt güzel yürüyecek onlarda czt ile denese zevkli olurdu ama malesef yok yukardaki postlarda latife yaptım ben bitane siyah gördüm sadece :D