ikisinden daha iyisi opel astra 1.6 turbo olur gtc de sana kalmış bi şey
Printable View
ikisinden daha iyisi opel astra 1.6 turbo olur gtc de sana kalmış bi şey
deri konsola sahip bir aracın iç mekanı nasıl kalitesiz oluyor anlamış değilim??.bana göre rcznin kesinlikle iç mekanı scirocco dan daha kaliteli.rcz nin dışı zaten daha güzel.
scirocco nun rcz ye artısı dsg si,marka imajı ve yüklenince çok daha hızlı olması.
kimse objektif düşünmüyor. herkes hala rcz değil peugeot olarak olaya bakıyor.rcz nin kasası başka prestijli bir araçta olsaydı herkesin dibi düşerdi.hele arkadan itiş olsa yok satardı...
pejo nun ve scirocco nun cok kazasına denk geldim rcz ler hep pert durumdaydı ... 200 hp lik versiyonu sciroccodan hızlı fakat yinede vw , vw dir ...
Her açıdan RCZ ,Rocco'dan kaliteli,karizmatik,sportif,hızlı,albenili ve sıradışı görünen bir otomobil.
VW'de RCZ'de kullanmış biri olarak bence abartıldığı gibi bir malzeme kalitesi farkı yok. Kaldı ki RCZ tamamen deri konsola sahip. Sadece bu bile çok daha kaliteli bir otomobilde olduğunuz izlenimi veriyor. Açıkçası RCZ varken Scirocco'ya bakmayı bile düşünmezdim. Motor olarak eminmki TSi motor daha verimlidir. Gerçi PSA-BMW motor var RCZ'de de fakat teknik anlamda sıkıntılar duymuştum. Bu arada TT çakması diyen arkadaşlara da gülüyorum. TT dünyada tek mi olacak? Kategorisinde başka araç olmayacak mı? Neresi TT'ye benziyor RCZ'nin?Geniş çamurlukları,bombeli tavanı,çok daha uzun olması karkateristik özellikleri zaten. Sadece aktif spoileri var diye mi çakma TT oldu?... Kusura bakmayın da tasarım anlamında piyasaya çıkmış en iyi otomobillerden biri RCZ. Redbaron ile tamamen aynı fikirdeyim.
Bu karşılaştırma Scirocco-RCZ değil , FWD TT - RCZ olsaydı bile yine RCZ derdim.
Kesinlikle doğru.Alıntı:
rcz nin kasası başka prestijli bir araçta olsaydı herkesin dibi düşerdi.hele arkadan itiş olsa yok satardı...
Bence bunun karsilastirilmasi bile yapilmamali. RCZ gibi dusuk kaliteli,guvenliksiz bir aracla Rocco'yu karsilastirmamak gerek. RCZ deneme sansimiz iki sefer oldu. Yuksek hizlarda zangir zangir. Hakim olmak cok zor. Vs vs,fiyasko arac yani RCZ.
Rocco VW'in cikarttigi en iyi tasarim harikalarindan biri. Normalde VW'de fazla sevmem. Ama Rocco her turlu RCZ'yi ezer. Rocco iyidir.Pisman olmazsiniz. (+ coilover,kamber vs olaylarla Rocco musthis oluyor.)
Yok artık :D:hahaha:
Fazla taraflı bir cevap olmuş bu. Sizin bindiğiniz RCZ değil 206 falan idi herhalde. 234 km'de gayet stabil gidişi vardı aracın nedense ben denediğimde.Düşük kaliteli derken nasıl bir kalite düşüklüğünden bahsediyorsun? Güvenliksiz dediğin araç EuroNcap'ten 5 yıldız nasıl alıyor? Karşılaştırma bile yapılmamalı.. O kadar aşmış yani Scirocco..
RCZ'nin torpidosu deri dikisli filan degil mi? koltuklar filan da deri sanirim, Rocco harika bir arac fakat torpido kalitesi acaba polo ve amarog gibi ticari bir aractan ne derece farkli?
Al sat cart curt tabiki rocco alinir fakat parayla isi olamyan bir adam zevki icin RCZ alir.
konsola niye çevrildi olay onu da ben anlamadım birisi açıklasın ?
-deri kaplı diye kaliteli mi oluyor ?
-alcantara ben kaplatayım o zaman ROCCO'yu , olsun bitsin .. madem mantık bu şekilde işliyor ??
- neyse ; RCZ fazla yok piyasada , çizgisi stili ile gerçekten farklı ...
- ROCCO görünce bakmıyorum pek.yalan yok , gerçekten satış olarak iyi bir rakam yakalandı ama artık o kadar ilgi çekici değil , dışardan.
- HE , şu var , ROCCO gerçekten iyi bir araç orayuı tartışmayalım...
-her 2 aracında + ve - yönleri mevcut ...
Rocco diyorum ...
deri konsol bariz bir aracı daha kaliteli gösterirde ondan ve hep çok üst sınıf araçlar kullanır.deri olmasaydıda bariz daha kaliteli olurdu.bizde 3008 var ön göğüs plastiği o kadar kaliteli ve yumuşakki, pug yeni nesil araçlarında iç mekanda çok başarılı.genel plastik kaliteside rocco düzeyinde yada bi kademe üstündür.rcz nin bir tek sinyal ve teyp kollarının plastiği uyduruk...
alın karşılaştırma , roccoda navigasyon olmasa çöp,gerçi navi ile bile yanından geçemez
http://d1208.hizliresim.com/10/h/bwv32.jpg
http://d1208.hizliresim.com/10/h/bwuww.jpg
http://d1208.hizliresim.com/10/h/bwv4b.jpg
hayatında TT görmemişsin net.
RCZ nin konsolundan deriyi sök gerisi full çöp. klasik dandik pejo direksiyonu , sap gibi upuzun 307 vites topuzu. Şurda yorum yapanların çoğu iki aracın en azından bir tanesine binmemiştir eminim. Kalite olarak hiçbir VW yi pejoyla kıyaslamam bile. Tipi falan deseniz tamam anlarım amenna. Her şey tipse lafım yok ama ne motoru ne şanzımanı zaten VW nin yanına yaklaşamaz. Açıkcası benim için 1. kriter de bunlar. Kupası isterse uzay gemisi olsun.
Arkadaşlar gerçektende tsi motor çok keyifli kaliteli ve o hacme mükemmel bir performans sunuyor.
rcz den deri konsolu sök çöp diyen arkadaşları anlamıyorum ben
mesela rcz deki kol dayama yani kapı kolları olsun plastiği olsun neresi kötü?
direksiyona kötü diyosunuz mesela.tmm bnm leonun direksiyonuna hastayım çok güzel ele oturuyor çok sportif rocco da öyle polo gti da öyle ama rcz de sürdüm direksiyonu son derecede güzel hoş bir sertliği var ayrıca deriside gayet kaliteli.direksiyon hisleri çok tatmin edici yolla bağlantı halinde
ha şunu kabul ediyorum rcz de orta konsol tipik peugeot ama roccodaki konsolla polo gti daki konsol yada golf teki ön konsolda aynı?
yani eleştirdiğiniz nedir çözemedm:)
neden kabullenmıyorsunuz hala anlamıs degılım yok onu sok yok bunu sok yok o olmasaydı yok bu olmasaydı dıyonuzda arkasından da yok onu tak rocco ya bunu tak tadından yenmez dıyorsunuz ( bu soyledıgım genel ) .....
ilk başta soyledıgım hala benım ıcın mantıklı gelıyor sekıl ıstıyorsan rcz ama saglamlık ve 6 ay beklerım dıyorsan da rocco alın derım ....
ayrıyetten tt gormemıssın demıssınız bence on yargılı olmıyalım ....
benım ıle sızın araclarda aradıgımız krıterler bellıkı farklı sız sanzımana motora bakıyorsunuz ben ıse gorsellıge bakarım . umarım kendımı ıfade edebılmısımdır ... ;)
Ben actim TT Cabrio vs S2K sordum cunku cabrio/roadster arac ariyordum. Dogru okuduktan sonra satasin insanlara. Coupe alacak olsaydim RCZ tercih ederdim. Ayriyetten TT de kullandim, Rocco da, RCZ de, Polo da, Passat da,206 da vs..
Konsol tamamen deri kapli neden sokuyoruz deriyi :) ondan deriyi sok oburunden kaplamasini,berikinden koltuklari cikaralim... Sciriccodan navi sistemini sokun Polodan bir farki yok aracin. Neyini abartiyorsunuz anlamadim Scirocconun ic mekaninin.. Al Poloyu Jettayi vur Sciroccoya. Mekanik icin birsey demiyorum. VW in butun tasarimlari birbirnin aynisi,iki makyaj yapip yeni diye satiyorlar arabayi siz gelip RCZde 308 direksiyonu vitesi var diyorsunuz. Sanki Scirocco da Bentley direksiyonu var. Tasarim acasindan ne derseniz diyin ic dis RCZ bariz üstün. RedDot u Sciroccoya verirlerdi aksi olsaydi.
Bence siz çok önyargılı yaklaşıyorsunuz. Tamam Peugeot cok kaliteli bir marka degil ancak RCZ de adamlarin urettigi en iyi ve en cok ozendikleri arac. İnsanlar begenmeseydi konseptten uretime gecmezlerdi.
Motor ve aksam konusunda haklisiniz Alman otomobilinin mekanik kalitesi ile yarişmasini beklemiyorum.
kişisel ben rocco yu seçerdim :)
Ön yargı diye birşey yok , ben VAG fanı değilim, bmw yede bindim Audiyede merc ede Seatada.. 2 araca sahip arkadaşlarım var, hatta RCZ alan rocco satıp aldı, oda ağlıyor. İki aracıda kullandım , RCZ ilk bindiğinde etkiliyor insanı, ama ilk bindiğinde , ne zaman alıp kullanmaya başlarsan eminimki insan detaylara takılmaya başlar. Rocco ise inip ona binince boş geliyor ama detayları gördükce sevmeye başlarsın. Bahsettiğim detaylarda ( Aslında detayda değil önemli şeyler) Şanzımanı , Motor performansı , İç aksamın kalitesi , oturma pozisyonu vs. vs. Tasarım açısından üstün diyosunuz rocco hatcbak coupe bir araç , RCZ ise roadster, bırakın da daha spor dursun. TT cabrio alırdım coupe olsa RCZ söylemine de ne alaka bi anlam veremedim ama zevk tercih meselesi tabi.
Hiçbir markanın fanatiği değilim. Şu an vw kullanmamın tek nedeni daha az yakıt tüketen bir araç bulamadığım içindir. Ama pejoyu sevmiyorum. Aldım kullandım bin pişman oldum. Yakın arkadaşımda 106 gti var, araç 9 yıldır bizde gözü gibi bakar. Anamızdan emdiğimiz burnumuzdan geldi. Altını yaptırıyoruz üstü bozuluyor, sağını yaptırıyoruz solu bozuluyor.
İsterse dünyanın en yakışıklı aracı olsun rcz, şu karşılaştırmada her türlü scirocco seçerim. Kaldıki rocco kendine özgü çizgileriyle, TT'nin ucuz versiyonunu andıran rcz'den çok daha yakışıklı geliyor bana
İster 8 inizde bakın ister 28 inizde bakın beni enterese eden bi durum değil ..... :cool:
Ne yani araba da şekil aramak görsellik aramak çocukluk mu oluyor . ? altımdakı araba ister 300 bassın xx sanıyede ısterse 200 bassın xx sanıyede veya motoru sanzımanı saglam olsun benı baglamayan bır krıter. Ben sekıle gorsellıge onem verıyorum hosuma gıder alır bınerım sıkılıncada satar farklı araclara binerim . TERCİH MESELESİ SONUÇTA SAYGILAR ... :cool:
hayır deri konsolu niye söküyoruz onu anlamadım :D böyle komik bir fikir olabilirmi? rocconunda klimayı koltukları falan sökelim eşit olsun.biz mevcut özellikleriyle karşılaştırıyoruz.Roccodanda dsg yi 1.4tsi ı sökün bakalım sattığının yarısı kadar bile satabilecek miydi? bu tarz yorumlar önyargı yada marka fanatikliğinden başka hiçbirşey değil...
bu arada rcz yide sciroccoyuda çok kez kullandım.aralarında abartılacak bir sürüş keyfi farkı yok.ikiside sportif özelliklere ssahip
Boş konuşmayın lafı tutup evirip çeviriyosunuz. Deri konsolu niye sökücem tabiki anlamı yok, orada demek istediğim konsolun deri olmasından başka bir espri yok, gerisi herşeyiyle normal 307 nin konsoluyla aynı. Marka fanatikliği neden yapıcam hiç VW sahibi olmadım asla da almam sevmem hatta. Senin görüşünün tersini söyleyince marka fanatikliğimi oluyor. Geniş bakın biraz. Bu arada piyasadaki Roccoların yarısınadan fazlası manuel vites. demekki satıyormuş..
vw nin sahipleri sağa peugeot in sahipleri sola ayrılsın :D sanki sizin şirketleriniz ya bırakın bu kadar kalp kırmayın 4 teker yüzünden
boş konuşmayın muhabbetleri hoş değil düzgün konuşun zaten işinize geleni alıyorsunuz 1.4tsi dedim şanzımanı kapmışınız,ayırt edici özellikleri çıkarırsanız hiç bir aracın bir esprisi kalmaz,ayrıntılar detaylarda gizli,m3 tede m direksiyonu, vites topuzunu çıkarın içi bildiğin 3 kasa.. bu mantıkla sizinle tartışılmaz zaten kolay gelsin
Bindigimiz arabayi biliyoruz raad olun ;)
O arabayla 234'e cikin ve gayet iyi gitsin. Bence imkansiz :D
Kalitesi komple dusuk.Fransiz olmasindan kaybediyor zaten.
EuroNcap'i herseyde degerlendirseydik ohoooo millet Mercedes'e binerdi. :D
Pug'un direksiyon bile ofsayt. Araba ne kdr guzel olursa olsun. Pug'da sadece 106gti bilirim gerisinide iplemem. Buda benim kendi dusuncem.
Ey güzel insanlar bunca yorumu yapan biçok kişiye, herkese değil ama çok büyük çoğunluğa soruyorum. Rcz 2.0lıktan olsun o çok daha iyi diyorsunuz da neden 1.4lük sciroccoyla kıyaslıyorsunuz. Allahınız askına 2.0lık scirocco ile virajlı yolda bir kapıştırın, RCZ = Spor Otomobil görünümlü pejo der yanına yaklaşmadan gidersiniz. Olacaksa 2.0 scirocco olsun da spor olsun tadı olsun..
rcz de 2.0 motor yokki :)
bikaç yorumda yazılmıs da kusura bakmayın o zaman. ama ben spor arac olsun diyorsanız 2.0lik scirocco olsun derim.. yada 1.4ün yazılım dp falan biraz gıdıklanmıs hali de rczden iyidir
Rocco bence de...
vw candır rocco ıyıdır bence