0 olduğu için polo derim...
Printable View
0 olduğu için polo derim...
bencede şöyle düşün.. 2005 model bi araba alacak olsan polo gtı mı yoksa mini s mi tercih ederdin..
bence mini..
Sanirim sureleri koyan bendim vd polo pistte gecildigi halde yine polo diyorsam vardir sebebi...
Mcs polo dan cok daha iyi yol tutuyor ve tartismasiz onde ancak o patates sanzimani ve cok isinan motoru en buyuk handikap...
İc kalite yada kullanislilik olarak polo ama daha spir yada sertlik cooper,oncedende soylemistim...
Ben de yeni cooper s sahibi olmuş ve arkadaşımda polo gti olan biri olarak izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Görüntü olarak zevk meselesi tabii ki ama cooper s daha alımlı ve prestijli bir araba görünümünde düşüncesindeyim. Havası çok daha fazla kendine baktıran bir araba
Bahsedildiği gibi polo ile polo gti arasında çok fark yok görüntüde. Ki bir çok polocu da gti görünümü kazandırıyor şu sıralar.
Sürüş keyfi olarak kesinlikle cooper s diyorum. Daha önceden golf tsi 140 beygir sahibi biri olarak bu arabanın yol tutuşu gidişinde verdiği his sesi vs başka birşey.
hız olarak düz yolda yada kalkışta polo daha iyi olabilir belki bilemiyorum ama polo da çok hafif bir araba değil çok farklı olacaklarını sanmıyorum. Yakıt olarak cooper s şuanda benim golf tsi 140 beygirimle hemen hemen aynı yakıtı yakıyor çok da korkulacak bir rakam değil 10 lt civarında ki polo gti da aynı yakıyor bildiğim kadarıyla.
Gel gelelim içerideki sessizlik sorunsuzluk olarak vw miniye fark atar düşüncesindeyim. Gerçekten de mini bu konuda çok başarılı değil. Servis bakımları vs konusunda da bir adım önde olacaktır polo.
Ben olsam sorununun cevabı zaten açık mini :) ama polo gti da alınıyorsa sunrooflusunu almakta fayda var
şu sıralar 0km mini cooper s'ler 80-85 lira cıvarlarında.
gti ise 55 civarında sanırım.demek kı vardır bır sebebı :)
Ben 3 sene Mini kullanan biri olarak Mini dıyorum, pısman olmazsınız :)
yol tutuşu, sürüş keyfi, spor arabaya nazaran az yakıt tuketımı ıle Mini sınıfında tektir bence.
bende polo gti alırdım
mininin içine oturmak bile farklı bir duygu, tam bir zevk arabası ama günlük kullanımda polo daha uygundur diye düşünüyorum, sertlik kullanışlılık vs bakımından
Sıfır kilometre Polo GTI. Kızlığı bozulmamış. Yanında verilen 'GTI' yastığı, 'GTI' şapkası ve 'GTI' paspasları gibi güzel ince detayları da var. Piyasası zor düşen bir araç. Konforlu ve performanslı. Garanti yönünden kafanız rahat bineceğiniz de pozitif yönler arasında. Sağlamlık tartışılır. Polo 6R'ın da NCAP ta 5 yıldızı var. Şanzumanı güzel. Tüketimi güzel. Biraz keyif meselesi. Ama her zaman diyorum tek kapı, kırmızı, cam tavanlı bir polo GTI'dan daha etkileyici duran bir Cooper S görmedim...
Geneva: VW Polo GTI Shows Its Colours
surus keyfı mınıdır, ancak yol tutuş olarak ezdırmez polo kendını..
kalıtede yakındır mını 1 adım onde olabılır.
genel olarak keyıflı karsılastırma olmus:D
Ya acikcasi mininin rakibi yani birebur karsilastirma istiosanuz golf gti dir fiyatlarida sinifida ayni sayilir polo alt seri bir arac 2005 model minimi satsam neredeyse 2011 polo gti alinabilir
Ama tabi zevktir butcedir sonsuz saygim var ama prestije biraz saygi :)
polo iyi ama o kadar da değil bence mini sadece dizaynıyla bile tercih sebebi benim açımdan ...
tbiki çoğu arkadaşın dediği gbi arabadan bekletinize bağlı.ama polo gti dha avantajlı duruyor mini ye göre
hangisi daha çok heyecanlandırıyo direksiyon başında diye soru sorarım böyle bir tercihte.
cevapsa belli, mini.
polo bagaj iç genişlik ve üst konsol kalitesi olarak daha iyi olabilir ama üretim kalitesi olarak da mini öndedir bence.
poloGTİ tercih ederdim
Polo GTI'a karsi egilimim olusmaya basladi. :) Cooper S'in sanzimani ve almak istedigim aracin makyajsiz olmasi bu neden oldu gibi :) Yeni kasasinda iyilestirme yaparlar diye saniyorum sanzimanina.
birini BMW den alıyorsunuz birini VW den. Bugün BMW her zaman bir üst kalitedir. Polo kötü değildir ama Polodur. Mini ise tamamen farklıdır. Mini nin bir tarzı vardır.
Mini ne kadar bmw?
Motor-sanziman kimin?
Nerede yapilyor?
Parca tedarikcileri kim?
O kadar bmw yani ;)
Mini daha tarz bir arac ama gti mantikli...
Sıfır Golf GTI deseniz ciddi düşünür kararsız kalabilirdim ama Polo karşısında seçimim Mini olur.
simdi sorun sura da,
burada karsilastirilan iki model sadece, simdi tutup o onun babasi,o onun didisi gidisi konularina girmeye gerek yok.
tamam bmw bmw dir itiraz yok ama vw yi de kücümsemek hata olur cünkü,
vw de elinin altinda bulundurdugu markalarla ve kullandigi teknoloji ile büyük bir markadir.
mesela bir a3 soran hatta ve hatta r8 alacak adama,ya da porsche alana s..tir et altü üstü vw mi diyeceksiniz?
yanlis anlasilmasin,sadece yaklasim acisinin yanlis oldugunu belirtmek istedim.
otomatik cooper s ler ne kadar yakıyor arkadaslar teknik verilerde bayagı fark var,sorunları varmıdır?
İyi de Türkiye'dekinden bahsetmiyorum zaten bu markalar kime ait dünyada. VW, Bugatti'nin motoru hangi fabrikada üretiliyor VW'nin fabrikasında... Bugatti'nin motoru nedir? Bildiğimiz W8'lerin ikisini birleştirilmesi... Üzerine gene VW tarafından konulmuş bir ton teknoloji....
Bence olaya VW vs BMW olarak bakmamali. Cooper'in motorunu; BMW ve PSA(Citroen-Peugeot) grubu ile birlikte uretiyor. Bu demek midir ki kalitesiz motordur vs diye, kesinlikle hayir. Veya Cooper ne kadar BMW gibi kaliteye sahip? Kendine has bir teknolojisi ve kalite anlayisi var.
Bu arada Polo GTI kullanan arkadaslara bir kac sorum olacak. Ibiza 1.2 TSI DSG kullanmistim, gunluk kullanimda sanziman hep bir ust vitese atmak istiyor mu? Supercharger nedeniyle, bir ust viteste olsa dahi cok iyi cekise sahip olacagini dusunuyorum, bu konuda kullanan arkadaslardan fikirlerini almak isterim.
cooper iyidir :)))) Kalite
Vag gurubunda VW orta siklettir arkadaşlar. Mini ise özel bir alettir. VW ile audiyi nasıl kıyaslayamıyorsunuz kalite olarak bu da odur. Mini BMW tarafından geliştirilen bir makine. Haa seviyormuyum hayır. Delikli nane daha çok hoşuma gidiyor ama mini dediğim gibi daha elite geliyor.
mesela bgn sean paul ün klibinde hatunla beraber countryman s den iniyorlar bir mekanın önünde yani burda analtılan olay kalite şu para bu para muabbeti deil adam o klipte golften de civic tende bir çok markadan inmez bilmiyorum anlatabildimmi ne demek istediğimi bu anlatılamaz bir tarz farkı retro mu denirdi buna :)
Amaç retroysa ds3'e de bakılabilir..
Otomatik vites bir arac istiyorum esas olarak, araca gunluk binecegim icin, onemli bir kriter benim :)
GTI herzaman GTI'dır :D
Şanzıman önemliyse DSG tercih sebebidir. Polo GTI, Ibiza Cupra, Fabia RS..