Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 20-10-2011, 19:06   #1

Acurol - ait Avatar

Otomobil: Punto Evo

Kış Lastiği Petlas vs. Goodyear

1 2 güne kış lastiği alacağım. Petlasın sitesinden baktım. aracımın sac jantına uygun ölçüye sahip 185/65/15 petlas lastik 133 tl. KDV dahil peşin fiyatı.

fakat bir tanıdığımız vasıtasıyla Goodyear ultragrip8 lastiği yine aynı ölçüler 145 TL üstelik balanstı takma etme vs bütün işlemler ücretsiz birde piranha marka 3.5 inch ekranlı navigasyon hediyesi var. Bana direk Goodyear cazip geldi.

FAkat internetteki ufak araştırmalarım sayesinde ultragrip8 serisinde su tahliye kanalı yok lastik deseninde bu yüzden yağmurlu havalarda çok iyi bir yol tutuş performansı beklememek gerekirmiş. Ankara gibi bir yerde 15-20 gün karın olduğu bir yerde hangisi almak daha mantıklı petlasta bu arada bu bahsettiğim su kanalı mevcut. Petlasında el değiştirdiğini kaliteli lastikler ürettiğini duydum. Fakat bu goodyear ın navigasyon kampanyasıda şahaneymiş açıkçası çok lazımdı iphone un navigasyonu bir yere kadar zaten şarjı az gidiyor

0-100 ü olmayan adam...
Acurol isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-10-2011, 19:18   #2
TechTurkey

o.b.k - ait Avatar

Otomobil: fio emo 95ps

Petlas'a liste fiyatından, Goodyear'a piyasa fiyatından bakıyorsun. 15", 65 yanak petlası 100TL'nin altına alabilirsin. 195/65/15'i bile geçen sene 90'a veriyorlardı. Bir de seninki 185 taban... Yani petlas'ı 90'dan hesab et.

Bütçen varsa Goodyear UG serisi oldukça başarılıdır. Tavsiye ederim. Bütçen petlas'a yetiyorsa, petlas kış lastikleri de oldukça başarılıdır. Burun kıvırmamak lazım. Ben kullandım, gayet memnun kaldım.

Yani her iki lastik de parasının hakkını verir.

Goodyear UG8'de su tahliyesi var tabi ki. Tahliyesiz kış lastiği mi olur? Bahsettiğin araştırmanın linkini verirsen inceleriz.

“ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett
o.b.k isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-10-2011, 19:24   #3

Acurol - ait Avatar

o.b.k´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Petlas'a liste fiyatından, Goodyear'a piyasa fiyatından bakıyorsun. 15", 65 yanak petlası 100TL'nin altına alabilirsin. 195/65/15'i bile geçen sene 90'a veriyorlardı. Bir de seninki 185 taban... Yani petlas'ı 90'dan hesab et.

Bütçen varsa Goodyear UG serisi oldukça başarılıdır. Tavsiye ederim. Bütçen petlas'a yetiyorsa, petlas kış lastikleri de oldukça başarılıdır. Burun kıvırmamak lazım. Ben kullandım, gayet memnun kaldım.

Yani her iki lastik de parasının hakkını verir.

Goodyear UG8'de su tahliyesi var tabi ki. Tahliyesiz kış lastiği mi olur? Bahsettiğin araştırmanın linkini verirsen inceleriz.
Aynen öyle abi. Petlas liste goodyear piyasa fiyatı bahsettiğim. Petlasın fiyatı uygun ama 30 40 lira içinde güvenliği elden bırakmak istemiyorum. Su tahliyesinden kastım lastiğin ortasından geçen düz kanal 2 li yada tekli olabiliyor desensiz olan o yok v taban gibi geliyor desenleri ondan bahsettim. Araştırdığım link öyle dergi test i falan değil baya google amcaya sordum forum donanım cıktı oradan kullanıcı yorumlarına baktım sıkıntı olmazsa sitede paylaşayım isterseniz. goodyear ultragrip 8

0-100 ü olmayan adam...
Eski 20-10-2011, 19:28   #4

Jehuty - ait Avatar

Otomobil: Crx / VtecII

Jehuty - ICQ üzerinden Mesaj gönder Jehuty - MSN üzerinden Mesaj gönder
Goodyear binek aracımda kullanıyorum aile aracı olmasına rağmen performansından tut yol tutuşuna kadar çok memnunum. Pirelli ve Dunlop lastik dışında lastik kullanmadım spor aracımda ama bu sefer goodyear takmayı planlıyorum. Binek aracıma da lastikler ömrünü doldursun yine goodyear alırım.

PSN ID : fleature
Jehuty isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 20-10-2011, 19:30   #5

Acurol - ait Avatar

Bu arada hesapladım UG nin 4 ü 580TL, 90TL den hesapladığım PETLAS 360 Tl ye geliyor arada 220 tl lik bir fiyat farkı oluyor :/ Navigasyon halen beni cezbediyor

0-100 ü olmayan adam...
Eski 20-10-2011, 19:32   #6
TechTurkey

o.b.k - ait Avatar

Resimlerle göstermeye çalıştığı kanallar su tahliye kanalı değil. O kanallardan su tahliye edilmez. Su ancak yandan tahliye edilir. Onlar su kanalıdır. Aquaplanning'i önler. Tahliye etmez, suda traction sağlar. Ama dikkat edersen goodyear UG8'de sırt deseninde Z şeklinde ayrı ayrı kanallar da açmış. Yani kanallar birbirine bağlı. Ha bu bağ diğerlerindeki gibi doğrusal ve tek çizgi şeklinde değil. Ama var. Bu lastiklerle de aquaplanning sorunu yaşanmaz.

Velhasıl, desen gözüme hoş görünmedi diye lastik kötü olmaz. Testi, teknik çıktıları üretim aşamasında dikkate alınmıştır zaten. goodyear gibi bir markadan bahsediyoruz...

“ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett
Eski 20-10-2011, 19:36   #7

Acurol - ait Avatar

Yok abi kesinlikle lastiği kötülemek değil niyetim esas sormamdaki niyetim aradaki 220tl lik farka değermi goodyear yoksa yok gerek yok aynı işlevi petlasta yapar bir navigasyon için o kadar para verme mi diyorsunuz?

0-100 ü olmayan adam...
Eski 20-10-2011, 19:39   #8
TechTurkey

o.b.k - ait Avatar

Acurol´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yok abi kesinlikle lastiği kötülemek değil niyetim esas sormamdaki niyetim aradaki 220tl lik farka değermi goodyear yoksa yok gerek yok aynı işlevi petlasta yapar bir navigasyon için o kadar para verme mi diyorsunuz?
Navigasyona ihtiyacın varsa goodyear al.

Yok navigasyona ihtiyacın yoksa, ama hediye edebileceğin birisi varsa ve maddi durum da müsaitse yine goodyear al.

Navigasyon lazım değil, maddi durumun da şu sıralar sıkıntılı ise petlas al.

İkisi de parasının lastiği. İkisi de parasını eder.

Eski 20-10-2011, 19:44   #9

Acurol - ait Avatar

Abi çok teşekkür ederim yardımların için çok yardımcı oldun. Son bir soru madem sen bu kadar ilgilendin Normal kullanım altında hangisi daha dayanıklı olur kaç sezon götürür mesela? Kuzenin aracındaki michelin alpine 4 kış çıkardı onu mesela.

0-100 ü olmayan adam...
Eski 20-10-2011, 20:18   #10

Enes-x - ait Avatar

Otomobil: 05 Black Typer 11 Polo Tdi Dsg

Geçen kış goodyear kullanmıştım sadece önlerde inanılmaz bir kış performansı var , kesinlikle parasını hakeden bir lastik...

Bence en az 3 sezon çıkartır.3 sene sonra zaten her lastik patatese bağlıyor.
Enes-x isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 09:13   #11

Jehuty - ait Avatar

Otomobil: Crx / VtecII

Jehuty - ICQ üzerinden Mesaj gönder Jehuty - MSN üzerinden Mesaj gönder
Goodyear 4 sezon oldu artık tırtlamaya başladı ama yinede başarılı hemen salmıyor kendini..

PSN ID : fleature
Jehuty isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 09:27   #12

FiReWaLL - ait Avatar

Otomobil: (HaSaN) PV TEG & Airmass :)

Goodyear şuan kar lastiğinde türkiyede ilk markalar arasında test sonuçlarına falan bakarsan dünya üzerindeki bi çok testte ilk sırada , goodyear tak rahatına bak

birde söylediğininn aksine yağmurda en üst tutunma ve fren mesafesi goodyear dır

Benzin 5 TL , Hayaldi Gerçek Oldu ...

Lastik & Jant & Akü ...
FiReWaLL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 17:21   #13

devil_berk22 - ait Avatar

Otomobil: NoN

bence goodyear alın petlas 1-2 ay kasım-aralık aylarında kullanmıştım hiç memnun kalmadım.
devil_berk22 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 17:32   #14

tequila818 - ait Avatar

Otomobil: vti

tequila818 - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ben hep michelin kullandım kış lastiğinde alpin di sanırım modeli. Karda güzel ancak ıslak zeminde güzel tutmuyor. Deneyip tecrübe eden var mı? goodyear daha iyiyse onu deneyeceğim çünkü.
tequila818 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 17:37   #15

BU®AK - ait Avatar

Otomobil: Türünün tek örneği eşi benzeri yok...

BU®AK - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ug serisinin üstüne tanımam Alpin ler güzel ancak çabuk yıpranıyor. Ug hem sağlam hemde gerçekten güvenlik açısından önde derim...

PISTON GARAGE
Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

M.Kemal ATATÜRK
BU®AK isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 17:56   #16

Otomobil: iES

petlas Türk markası, yorumlara göre aşırı bi kötülüğüde yok bence petlas alın ne gerek var para dışarıya gitsin biraz daha dikkatli kullanırsınız zaten kış problem olmaz
M.Emin isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 18:08   #17

bora1311 - ait Avatar

Otomobil: ford focus 2 st [diesel edition]

goodyear ug7 kullanıyorum, tavsiye ederim...

fordfocus2st-diesel edition-
bora1311 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 21-10-2011, 23:07   #18

Acurol - ait Avatar

Ya çevremdeki kimse petlası kötülemedi. Genel tepki şu oldu. Petlasla UG i kıyaslayamazsın ama Petlasta iyidir parasının lastiğidir. İmkanın varsa UG al oldu.

0-100 ü olmayan adam...
Eski 22-10-2011, 01:23   #19

tequila818 - ait Avatar

Otomobil: vti

tequila818 - MSN üzerinden Mesaj gönder
BB06´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ug serisinin üstüne tanımam Alpin ler güzel ancak çabuk yıpranıyor. Ug hem sağlam hemde gerçekten güvenlik açısından önde derim...
Peki hiç Hem Ug serisini hem alpin i tecrübe eden birisiyle konuştun mu acaba? Her haftasonu Uludağ'a çıkan birisi olarak doğru bir seçim yapmam gerekiyor.
tequila818 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 06:37 ::::