|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
Evap Purge Control Solenoid Valve nedir?
Map sensor ne işe yarar ?
__________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|||
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#2 |
|
TechTurkey
|
Bilmek istediğiniz sensorleri sorarsanız size açıklama yapıp ilk mesaja koyabiliris
Sorduğunuz soru cevaplandığı zaman msgınız silinicektir ilk Mesaja eklenicektir. Teşekkürler __________________________________ www.drecu.com www.EcuFast.com Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!! |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Mjet-jiguli
|
wideband nedir ne işe yarar
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
TechTurkey
|
wideband 1 birim benzine düşen havayı ölçmekte kullanılır orjinal oksijen sensorunun gelişmişi diye biliriz normal oksijen sensorleri 0 -1 volt aralığında çalıştığı içinçok güzel bir afr oranı göremesssiniz ondan dolayı wideband denilen 0 -5 volt arasında çalışan oksijen sensorlerini kullanırız bu sensor sayesinde AFR oranını çok daha rahat görüp müdehale edebilme şansımız olur
Wideband kullanmak Türkiyede yeni yaygınlaşmaya başlayan bir olay ben Türkiyede wideband kullanmaya başlayan ilk 10 insan arasına girdiğime inanıyorum birçok wideband gördüm Aem, innovate, zeixtronic, Motec, FJO, PLX, NTG açık konuşmak gerekirse 1-Motec 2-Aem, Fjo 3- innovate NTK vb. olarak size sıralayabilrim bunları genelde sensorleri bosch tur Motec inkini Hatırlayamıyorum şuanda ama sanırım oda bosch AEM ve FJO genelde benim tavsiye etttiğimdir çünkü hem kullanım kolaylığı hemde fiyat açısından ideal aşağı yukarı $600- $700 civarlarında olurlar Motec hariç aem FJO gayet hızlıdır diğerlerine göre ben aem kullanıyorum çok memnunum ve 7/24 arabamnda takılı.. Copyright: Oz` (TechTurkey) Arama butonunu kullanırsan sevinirim. __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#5 | |
|
Misafir
|
Son Düzenleyen trequal; 08-02-2008 22:17. |
|
|
|
|
#6 |
![]() |
egt ve afr sensörünün bağlanması gereken en ideal yer neresi?
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Opel Insignia Turbo/Opel Astra Cdti
|
bilgiler için tesekkurler oz'
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: K11a - whooperS
|
EGT aslında her bir piston için ayrı ayrı ölçülmeli. Mümkün olduğunca yanma odasına yakın bir yerden okumak gerekir ama oraya yaklaştıkça işin zahmeti artıyor ve kullanılcak malzemenin dayanıklılığı zorlaşıyor. Turbo bir arabada , manifoldu bozmadan en temiz koyabileceğin yer Downpipe ın üst kıvrımsız kısmı. Buradan okuyacağın değerin , motorun içinde 150-200C fazlası olacağını göz önünde bulundurabilirsin
Aynı şekilde AFRyi de turboya yakın bir yerlerden okuman sağlıklı olur. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Mjet-jiguli
|
peki afr ve egt ne işe yarıyor
__________________________________ DÜNYADAKİ CENNETİM MEMLEKETİM... |
|
|
|
|
|
#10 | |
![]() |
fakat afr için kitapçığında yazan turbodan 16'' sonra bi yere yerleştirmem doğrultusunda... 40 cm e tekabul ediyor bu da... bende kat var 30 cm filan sonra kattan sonra mı takmam mantıklı yoksa kattan hemen evvel mi? |
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: K11a - whooperS
|
AFR yani AIR/FUEL RATIO . Yukarıda Cem arkadaşımız, wideband konusunda bunu açıklamış. AFR yi Wideband ile okuyoruz
EGT ise EXHAUST GAS TEMP. yani Egzoz gazı sıcaklığı demektir. Pistonun sıcaklığını görmemizi sağlar. Böylece modifiye ettiğimiz aracın ne kadar sağlıklı yürüdüğünü görebiliriz. Bu iki gösterge, aşırı beslenmiş yada yüksek sıkıştırmaya sahip araçlar için olmazsa olmazlardandır. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: a3 1.8T
|
peki widebandde hangi rakalamlari görmek saglik cercevesi icinde olmaktir ? mesela dikkat ettigim kadariyla, o rakamlarin cevresindeki yesil,sari ve kirmizi isiklar var sanirim bunlar olabilecek duruma göre konulmus yani 10.5 ile 12.9 arasi yesil (yanlis hatirlamiyorsam) bu durumda max 12.9 görmek saglikli mi ? 13 den sonra sariya geciyor.her arabanin kendi rakamlarimi vardir yoksa bu rakamlar her arabada aynimidir ? bu konuda beni aydinlatirsniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
TechTurkey
|
Bu konuları detaylıca başka konularda konuşmuştuk , şu 2 konuyu inceleyebilirsiniz ; Afr , Atmosferik'de & Turbo'da en iyi Afr ? Zengin , fakir durumu , fakir kırar, zengin kırar ama niye kırar? __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: a3 1.8T
|
hmm teşekkürler gözden kaçırmışım...
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: S2000
|
benim tps sensörüm arızalanmıştı ve yenisi ile degişitirdik ama pozisyon ayarını beceremediler araç çogu zaman 1 devirle 3 bin devir arasında geziyo bu arada araç vti kardeşim yardımını bekliyorum
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: clio rsi
|
guzel bilgiler .
Son Düzenleyen mancolog; 07-11-2008 03:59. Sebep: guzel |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Misafir
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Misafir
|
map veya maf sensorlerinin orijinal degerleri nasil degisir nasil baglanti kurulur?
|
|
|
|
#19 |
![]() |
bilgiler icin tesekkurler
gercekten yararlı bilgiler
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC]
|
|
|