|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
Krom bir kaplamadır:
metallerin üzerine kaplanır , metal bilirsiniz böyle ayna gibi olur , kaplanan metal demirdir muhtemelen .... veya prinçte olabilir, evlerimizdeki musluklar krom kaplamaya en güzel örnektir. ayna gibi eksoz boruları vardır ya işte onlar krom kaplamadır . veya evimizde kullandığımız çatal kaşıklar,, çoğu krom kaplamadır. 304 kalite paslanmaz çelik: alaşımın kendisi özeldir, adı üstünde paslanmaz o yüzden çok uzun ömürlüdür, ayna gibi parlamaz ama içerisinde kromda bulunur. demirden öz kütle olarak daha ağırdır, gerçek 304 kalite boruya mıknatıs değdirin çekmez. normal elektrot kaynağı ile kaynak olmaz, 800 derecelerden sonra şekil değiştirmeye başlar, daha iyisi 316 kalite paslanmaz çeliktir ama çok daha pahalıdır. paslanmaz çelik=stainless steel birkaç resim ekleyelim .. Krom kaplamaya güzel bir örnek: ![]() Paslanmaz boru resmi: uğraşılırsa paslanmazda biraz parlar ama asla krom kaplama gibi olmaz.
__________________________________ Son Düzenleyen Maxi; 19-01-2010 07:59. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
peki roll cagelerde ve kule gergilerinde kullanılan soğum çekme kaynaksız çelik borunun cinsleri varmıdır
bu malzemenin 6 metresini 50 liraydı galiba 22mm kalınlığındaki 1045 ve 4130 gibi viraj demirlerinde kullanıcaln metalleri nereden bulabiliriiz 1045 çok sert bir malzeme diye biliyorum 304 ile 316 nın tahmini metre fiyatları nedir __________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
valla çoooook çeşitli alaşım metaller var
o kadarını bende bilmiyorum , aluminyumun mesela o kadar çok çeşidi varki , ama sorsan bütün sanayi sana alu aludur der .. aynı şekilde paslanmazında çeşitleri var, fiyat için araştırmak lazım , metre fiyatı diye birşey olurmu? boru var boru var, tabi alınacak olan şey boru ise . __________________________________ |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Q4
|
kendi aralarında kalite kalite değişiyor. 304 en kötüsü. en iyisi Hakan abinin dediği gibi 316. 1200dereceye kadar dayanıklı. 304, 400dereceye kadar dayanabiliyor. Üstü derceceler hertürlü şeye açık
310 yada 309 en matıklısı. 60lık diresek 15ila 20lira tabi onlarında china modeli var![]() 304 ün 10liraya alısınız
Son Düzenleyen akın; 18-01-2010 23:00. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
TechTurkey
|
hala krom diyorsun krom başka paslanmaz başka o yüzden açtım ben bu topiği ?? __________________________________ |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi
|
304 Paslanmaz Boru benim kullandığım.Bahsedilen şekilde parlak ama krom gibi şıkır şıkır değildir. İlk fotoğrafda güneş biraz fazla gelmiş çok parlamış. İkinci fotoğrafda tam belli.
![]()
__________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Ep3 Type-R,K20 Eg
|
istehe göre parlak olmıyanından filtre borusu yaptırabilirmiyim???
__________________________________ http://www.facebook.com/pages/PPR-Mo...92074424163952 ![]() ![]() http://www.pprmotorsport.com/ |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Paslanmaz Çelik boru aslında
Son Düzenleyen akın; 18-01-2010 23:00. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Ep3 Type-R,K20 Eg
|
haklısınız ama tam olarak sormak istediğim fazla uzun değil bi boru yaptırmak kaliteli bir görüntü istiyorum krom gibi değil...yani benim aracıma kit olmadığından custom istiyorum yapmak...o yüzden sordumm...
__________________________________ http://www.facebook.com/pages/PPR-Mo...92074424163952 ![]() ![]() http://www.pprmotorsport.com/ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
Otomobil: STI,Picanto
|
ben 304 ergime sıcaklığı düşük diye 316 yaptırdı manifoldu..
__________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
|
|
#12 | |
![]() |
1.si hâlen o kadar cahil bir sanayi var ise yazık diyorum.
2.si de krom boru die birşey gerçek manada yoktur.. öyle birşey olamaz, paslanmaz malzemeye krom diyen büyük bir kesim var o yüzden sanırım böyle diyorsunuz, ancak işin aslı bu değildir.. çelik boru denilen şeyde paslanırdır.. 3.sü demir boru die birşey günümüzde yoktur, 40-50 yıllar önceden demir üretiliyordu, şu anda dünya üzerinde demirden döküm çok az şeyde kullanılır. genellikle çeliktir.. MaxiQ4 arkadaşımızın dediği de krom kaplı çeliktir yani çok parlak olan çelik borulardır. zaten kestiğiniz zaman kesilen yerden bunu görebilirsiniz ![]() aslına bakarsanız boruları 3 e ayırabiliriz; paslanmaz çelik boru (paslanmaz-yarı parlak) krom kaplı çelik boru (parlak-zamanla paslanır) çelik boru (paslanır-mat)
__________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#13 | |
![]()
|
Yani paslamaz boru da yanlış. Paslanmaz çelik boru denmeli aslında |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
akın senin mesleğin nedir?
__________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
piyasa ağzıyla yanlış şeyler yazıyorsun da onun için merak ettim...
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
evet haklısınız
paslanmaz çelik boru yazmalıydım..Edit: sınıflandırma yaparken düzgün yazmışım gerçi ![]() ya açıkçası türkiyedeki fabrikalar da ne yaptığının farkında değil, şuanda ST** serisi bir çelik üretilmiyor bile ama nereye gitseniz ST** serisinden söylerler halbuki ST serisi dünyada kalkalı 10 sene oldu.. Edit: şimdi buna da yanlış diyenler çıkıcak, biliyorum arkadaşlar sadece örnek verdim, özellikle üniversitelerde hâlen ST serileri öğretiliyor Üniversitede okuduğumuz derslere Yazık...__________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Son Düzenleyen yavuz364; 18-01-2010 23:10. |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
kromdan boru üretmeye kalktın ama sonradan duruma uyanıp yanlışını düzeltmişsin...
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 06:43 ::::

310 yada 309 en matıklısı. 60lık diresek 15ila 20lira tabi onlarında china modeli var