|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: TT-R Quattro, 106 GTI, 11 CBR1000RR...
|
Audi, vw surekli olan kesin problem, araba az gitmeye başlayıp cok yakıyorsa direk maf sensörü sekli ve servisde kucak modeli
yan sanayii bu derece onemli bir parçada kullanmak sikkinti yaratabilir.Senede bir degisimi gibi bir durum var daral getirdi, Google yazında yabancı kardeslerin hepsi dökülmüş ayni sonuclar vs. Temizlemeyi hic denemedim hep değişiyordum fakat nette temizleme ile ilgili cok fazla makale var belki yenisini almadan once temizlemek isteyen olabilir, sitelerin arasında en güzeli resimli ve videolu fakat ingilizce, belki maf ile çalışan baska marka aracı olan kisilerede yardımcı olur. Mafin bozuk oldugunu anlamak icin fişini dökerek denemeyi filanda anlatıyor; How To Clean or Replace a MAF Sensor for VW or Audi DIY ![]() ![]() ![]() Ben mafı gözden çıkartığım için balata spreyi ile temizledim üzerinden çıkan pisliği anlatamam, performans pek düzelmedi ama yakıt değişti gibi. Son Düzenleyen G_TT_I; 18-05-2011 22:21. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: loading..
|
2006 senesinden beri passatın maf sensörünü sık sık temizlerim
sonrasında değer okurum sıfır maf gibi çalışır hep. araç durduğu zaman turbo ağzına verilen yağ buharı emiş hortumu geri tütme yaparak maf sensörü üzerine yağlı bir tabaka oluşturuyor kirlenmenin genel sebebi bu aslında.
__________________________________ piston garage Son Düzenleyen tdipower; 09-08-2011 00:51. |
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Audi
|
aynen ızopropıl alkol ,rc model ve parcalarını satan yerlerde bulabılırsınız.bıtık dedıgınız maf ı bıle canlandırır
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Ben her 10.000 de temizliyorum
izopropili litresini 6-7tlden pahalıya almayın ![]() Birde o civataları öyle ayarlı pense ile açmazsanız daha kolay olur insan gibi yıldız allen kullanmak daha mantıklı..
__________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: TT 2.0 TFSI Revo
|
benim araçta heralde şimdiye kadar 1 kere bile temizlenmemiştir, servise soktuğumuzda bunu yapıyolar mı ? ( hiç sanmıyorum ama) değiştirsek kaç para bu parça aşağı yukarı ?
__________________________________ TTFSI ll34 EL 4466ll |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: İndirimli İst Kart
|
1.8 t nın 350 lıra mı ne hakan,senınkıde yakın fıyatlardadır.servıste mafla mufla ugrasmazlar
kendın temızlıceksın
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Corsa 1.7 Dti - Honda Pcx
|
Temizlenince ne gibi farklılıklar oluyor?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: TT 2.0 TFSI Revo
|
__________________________________ TTFSI ll34 EL 4466ll |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: TT-R Quattro, 106 GTI, 11 CBR1000RR...
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Audi A4 ( B5 ) 1.8T ( AEB )
|
vag grubu acik hava flitresini pek sevmez. diesel de , benzin de.
__________________________________ Batuhan M. Ince |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: vw caddy
|
paylaşım için tşk..
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Audi A3
|
sunu dıyebılırım kı bı ıkı arac mafı temızlemek ıcın toplanalım benım rolantı sabıt degıl oynuyo bogaz temızlenıp bunun degısmesı lazım sanırım denemeden mafa para vermeyelım bozarsakda alıcaz denemedık demeyız
Edit: dün kurcaladım 1.6 larda maf sensörü nerde kutunun içinde aşağıdamı acaba
__________________________________ Biz Mercedes ve BMW yi yabancılar, Audi'yi kendimiz için üretiyoruz..
Son Düzenleyen Utku; 13-10-2011 11:13. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Kara Tren (Greenpeace) CUPRA :)
|
Balata spreyi ile direk yıkayıp 5 dk kuruduktan sonra takabilirsiniz. Ben bu yöntem ile hiç okumayan maf ımı kurtardım
Hatta benim maf ımın içinde sensörün dışında o plastik kaplama yoktu Direk maf ı söküp içinde flaman gibi bulunan kısımı yıkayıp takıyordum çıkan kiri görünce (açık hava filitresi kullanıyorsanız) Maf ın böyle tepkiler normal olduğunu anlıyıcaksınız ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#16 | |
![]()
|
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Audi A3
|
ben temızledım soyle dıyebılırım kı vw grubunda mafın ayrı bı yerı varmıs arabayı ılk aldıgımda bılırsınız o leonlarda boguk bı ses vardır guzel tok emmeden oyle ses gelıyodu zamanla bu bıttı bı tuhaflık oldugnun farkındaydım mafı temızledık adaptasyon yaptık o halıne dondu sonrası malum lpg de 60lırayla 240 km yaparken 340a cıktı
__________________________________ Biz Mercedes ve BMW yi yabancılar, Audi'yi kendimiz için üretiyoruz..
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: loading..
|
maf candır temiz tutun hep
__________________________________ piston garage |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: 6K2 Ibiza AKL
|
1.ben bu işlemi nasıl yapacağım yada gerek var mıdır ?
2.1.6 8V AKL kodlu motora sahip aracım ... lpg taktırdım ve rölantide arabanın devrinde hafif dalgalanmalar oluyor ... 3.bilgilendirirseniz sevinirim ![]() saygılar. __________________________________ I Love Trance ![]() TECHNICAL RESEARCH in ACOUSTIC NEURAL CONSCIOUSNESS ENHANCEMENT Son Düzenleyen o.güngör; 01-12-2011 21:02. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 06:44 ::::

yan sanayii bu derece onemli bir parçada kullanmak sikkinti yaratabilir.