|
|
#1 | |||
|
TechWorks
Otomobil: Civic ekk2 K20A swap
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeff'in yorumları: Dyno üzerinde: EFR7670 şahsen bana daha çok GT3582R'mış gibi hissettiren bir turbo fakat dynoda daha hızlı spool ediyor (GT veya GTX3582R .63 Ar gibi). EFR7670 ile GTX3076'yı karşılaştıracak olursak biraz daha laggy fakat lag karşılığında daha fazla güç alıyorsunuz. GTX3076R ve EFR7670 in kompresör haritaları oldukça benzer olmasına rağmen daha fazla beygir alınmasının sebebi daha yüksek flow değerine sahip housing ve wheel. Dyno kontrollü olduğu için ve yüksek yükte ölçüm yaptığımızdan dolayı kompresör pervanesi Garrett GTX serisinden bir adım önde. Benim gördüğüm, Borg Warner yapması gerekeni yapan bir turbo dizayn etmiş. GT3582R'dan daha fazla güç üretip daha erken spool ediyor. Yol Yorumlarım: Dynodaki yorumlarım yoldakilerle tam olarak eşleşmedi. GT veya GTx3076R'dan çok daha canlı geldi bana. Garip olan ise bazı yol testlerinde EFR7670 GTX3076 .82ar ile aynı devirde spool etti ama düşük RPM de ve tam yüklenmeden atılan viteslerde çok daha canlıydı. Gündelik kullanımda 2000-4000RPM şeklinde vites atıldığında eskisine oranla %50 daha iyiydi. Bazı başka testlerde gerçekten düşük RPM'lerde GTX serisi 2-3 psi basınç basarken EFR serisi 5psi civarı gözüküyordu. Oldukça küçük bir fark gibi gözükebilir fakat hissiyat olarak oldukça farklı. Dyno grafiklerinde de EFR serisinin 2000-2500 devir aralığında daha fazla tork ürettiğini görebilirsiniz. Tam gaz yüksek devir hızlanmalarda ise araç daha hızlı olduğunu hissettiriyor. Sanki gücü tam arkanızda hissediyorsunuz. Dyno grafiğini GTX3582 ile kıyasladığınız zaman hezimete uğradığını görüyoruz. GTX3076 ile kıyasladığınız zaman, respool zamanı oldukça yakın fakat EFR serisi biraz daha iyi hissettiriyor. GTX3076R ve EFR serisinin bazı yol grafiklerini derleyeceğim, sanırım benim ne hissettiğimi tam anlamıyla gösterecektir. Son olarak: Piyasada bir sürü turbo var, turbine büyüklüğüne göre belli bir RPM aralığında spool edecek, kullanılan compressor wheel'a, devir kesicinize ve basıncınıza göre belirtilen güce ulaşılacak sanırdım. Bunun sebebi Garrett ve diğerleri hangi ölçüde wheel üretirse ve bunların balansı turboların spool karakterini ve verecekleri gücü belirlerdi. Fakat Borg Warner, turbolarda hala emsalleri olan GTX/GT3582R lardan daha hızlı spool etmesini sağlayıp neredeyse aynı gücü üretebilmelerini sağlayacak küçük sihirlerin saklı olduğunu kanıtladı. PERRIN Performance tüm EFR serileri ile ilgili yorum yapmaktan şuan için çekiniyor. Ne zaman EFR7064 ve 8374'ü test etme imkanımız olucak işte o zaman biz ve diğer müşteriler EFR serisinin pazarda tutunup tutunamayacağına karar vereceğiz. EFR serisi diğer turbolardan beklentim ise öyle yada böyle Garrett ürünlerine göre avantajları olacak fakat bire bir denk ürün olmak yerine Garrett turbo modellerinin arasında kalacak. Tabi Fiyat, verim, dayanıklılık, hissiyat yönünden avantaj sağladığı sürece bu durum bir dezavantaj olmayacaktır. Sırada ne var? Bu arada EFR 7064 ü test etmek için ricalarda bulunacağım. Her an Full-Race tarafından monte edilip dyno edilmiş olan 8374'ün testi elime ulaşabilir. Bence bu turbo daha fazla güç çıkarıcak, bunu söylemekten nefret ediyorum ama yeteri kadar basınç açıp, yeteri kadar devir çevirip tam olarak ne güç çıkaracağını göremeyeceğim. Bu testlerde net sonuç almak ve eğlence için 1.7 ve 1.9 bar basacağım ama o kadar da fazla güç çıkartmayacak... değil mi??? Son bir kaç haftadır sürekli sorulan bir soru: Garrett'i bırakıyor muyuz? tabi ki hayır. Bu turbolar bazen kalite departmanında kötü isimle anılsada kendini iyi kanıtlamış turbolardır. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca 3 adet garanti kapsamında sorun yaşadık. Satış rakamlarına orantıladığınızda % olarak oldukça düşük bir hata payı. Garrett'in pazarda her zaman bir yeri ve external wastegate ile kullanmak isteyecek bir Garrett müşterisi olacaktır. __________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechWorks
|
EFR7670
Fotoğraflar gibi basit şeylerle başlayalım. Daha yığınla gelecek meraklanmayın! ![]() Logosu bile daha güzel! ![]() Kompresör Pervanesi inanılmaz güzel duruyor, shroud'u çıkarana kadar bekleyin.. ![]() EFR diğerlerinin dediği gibi toplamda 3.25'' daha uzun, eminim bu turboyu bir araca oturtmak büyük mücadele gerektirecek. ![]() Şu parça muhtemelen turbodaki favori parçam. SS housing'in kalitesi oldukça yüksek ve internal wastegate yönlendirmesi oldukça cool. Çıkışın açısı ise inlete doğru mükemmel açılandırılmış. ![]() Turbine'ıgösteren başka bir açı ![]() En çok görmeyi merak ettiğim şeylerin başında bov ve nasıl entegre edildiği. Tıpkı mini cooper S'lerdeki gibi benzer tipe sahip. Basınç portu oldukça küçük, yay ise biraz yumuşak, ama küçük portlar yaya fazla basınç gelmeyeceğinin göstergesi. Şu anda portlar çok küçük yeteri miktarda tahliye yapamayacaklar diye düşünüyorsunuz fakat 24psi basan miniler ve bir çok avrupa menşeili araçta gayet güzel çalışıyor. Daha sert yaylar var fakat ben önce bu şekilde nasıl çalışacak bir görmek istiyorum. ![]() EFR'ın kompresör housing i Garrett'e göre daha küçük. Yine daha ufak inlete sahip ki bu kaput altında yer problemi olan araçlar için birer çözüm ayrıca güç almak içinde engel oluşturmuyor. ![]() Aşağıda EFR ve Garrett Housingleri yan yana. Hangisinin daha güzel olduğunu görebilirsiniz. EFR'ın dökümü çok daha pürüssüz ve bir kaç kere yere düşmesine rağmen gayet iyi durumda.
__________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
Son Düzenleyen Maxiboost; 02-08-2011 11:05. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Ep3 Type-R,K20 Eg
|
süper paylaşım eline sağlık...
__________________________________ http://www.facebook.com/pages/PPR-Mo...92074424163952 ![]() ![]() http://www.pprmotorsport.com/ |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: bazooka24
|
bilal efr kullanıcaz kısmetse gelmesini bekliyoruz tek eksik turbo şuan
__________________________________ TEAM PAŞAOĞLU ECU FAST http://www.facebook.com/media/set/?s...4136794&type=3 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechWorks
|
hayırlısı olsun. yeni manifold alman gerekebilir.
__________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
full race twin scroll t4 manifolt almıştık uymazmı bilal turbo nun kodu efr 9180 olması lazım
__________________________________ TEAM PAŞAOĞLU ECU FAST http://www.facebook.com/media/set/?s...4136794&type=3 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
TechWorks
|
turbonun boyutları farklı, sığmayabilir.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
9180 t4 twin scroll uyuyo sanırım diger serileri farklı gozukuyo
__________________________________ TEAM PAŞAOĞLU ECU FAST http://www.facebook.com/media/set/?s...4136794&type=3 Son Düzenleyen ademsezer; 02-08-2011 09:15. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Bu bahsi gecen turbolar piyasada yok ki 3 ay bekledim EFR yi sonra parami geri aldim GTX ile de benzeri seyler yasanmisti ilk ciktiginda ama cabuk toparladilar cok sukur.. EFR 9180 piyasaya dusene kadar garrett yeni birsey cikartacak gibi gorunuyor..
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: LEON FR stage 3 TFSİ :) | Chevrolet Captiva | Discovery2 | Kymco 500cc ATV :)
|
eline sağlık teşekkürler...
__________________________________ M.CAN EKER... ![]() PRoject01 Garage söylemiştim sana ![]() MCanEkerPhotography: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/MCanEkerPhotography |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|